FIN* Rais-Kis

Etusivu

Kissat

Näyttelyt

Galleria

Pennut

Pentueet

Me

Linkit

Blogi

Samun näyttelyt

Samun ura alkaa kesällä 2006

Samun ensimmäinen näyttelykokemus on Helsingin kansainvälisestä rotukissanäyttelystä 29.-30.7.2006. Samu osallistui siellä pentuluokkaan. Vaikka kovasti jännitti sekä Samua että omistajaa, niin näyttely meni oikein mukavasti. Samu sai sekä lauantaina että sunnuntaina EX1:sen, ja sunnuntaina siitä tuli vielä värinsä paras!

Samun näyttelyuraa jatkettiin Kuopiossa 16.-17.9.2006. Sekä lauantaina että sunnuntaina Samu sai kovasti kehuja, ja tuloksena molemmilta päiviltä oli EX1 ja värinsä paras.

Samun viimeinen näyttely nuorten luokassa oli Helsingin kansallisessa rotukissanäyttelyssä joulukuun puolessa välissä. Kilpailuluokkina olivat vain alemmat luokat (9-17). Kilpakumppaneita Samulla oli runsain mitoin molempina päivinä: lauantaina ruskeanaamiobirmanuoria oli 6 kappaletta (kolleja 5) ja sunnuntaina huimat 11 (kolleja 8)!!! Tällaisia massaluokkia ei varmaankaan tule kovin pian uudelleen vastaan... Samun tulos molemmilta päiviltä ihan mukava: EX3 ja EX4.

Tallinnaan, 2007

Samu siirtyi heti vuoden vaihteen jälkeen kastraattien huolettomaan joukkoon, joten Lahden kansainvälisessä rotukissanäyttelyssä 27.-28.1.2007 Samu osallistui kastraattien luokkaan. Molemmilta päiviltä kotiintuomisena oli sertti eli vielä kolmatta puuttuu ja Samu valmistuu Premioriksi!

Lahden näyttelyn jälkeen Samu osallistui Jyväskylän kansainväliseen rotukissanäyttelyyn 17.-18. helmikuuta 2007. Lauantaina Samu sai kolmannen serttinsä ja valmistui Premioriksi! Lisäksi Samu oli värinsä paras. Sunnuntaina Samu kilpailikin sitten luokassa 8 ja edusti ainoana osallistujana ruskeanaamiokastraatteja. Ensimmäinen CAPIB-sertti tuli ja kovasti kehuja. Värinsä parasta ei valittu, mutta Samu pääsi mukaan tuomarin paras -valintaan ja nappasi voiton! Paneeli jännitti varmaankin enemmän omistajia kuin Samua, mutta hyvin siitäkin selvittiin. Vaikka ei voittoa kotiin tullutkaan, lämmitti mieltä Samun saamat 2 ääntä (paras kastraattiuros valittiin kolmella äänellä). Ja Samu käyttäytyikin paneelissa todella hienosti, vaikka olikin hieman hämmentyneen oloinen, kun tuomareita pyöri joka puolella. Olipas jännittävä päivä!

Kuopion näyttelyyn (toukokuu 2007) Samu oli noussut ilmeisesti väärällä tassulla aamulla ylös, koskapa koko päivän Samua kiukutti sekä tuomari, näyttelyhäkki että omistajat! Kertakaikkisen huonotuulinen Samu sai kuitenkin serttinsä, ja sunnuntaille siis vapaapäivän. Samu oli jälleen ainoa ruskeanaamiokastraatti, joten värin parasta ei valittu. Tuomarin paras -valinnassa Samu esitteli tuomarille enemmänkin hampaitaan kuin itseään... Toivottavasti parin viikon päästä Tallinnassa herra nousee oikealla tassulla aamulla ylös!

Toukokuun puolivälissä Samu siis pääsi ensimmäistä kertaa ulkomaille, Tallinnan kissanäyttelyyn. Laivamatka meni mukavasti, vaikka kaikenlainen laivan kolina, ryminä ja ihmismassojen hälinä terminaalissa vähän pelottivatkin Samua. Ensimmäinen näyttelypäivä olikin sitten Samusta ihan tyhmä... tuomarit (näyttelyssä oli molempina päivinä rinnakkaisarvostelu) näkivät Samun purukaluston läpikotoisin -ja moneen kertaan! Kuitenkin Samu sai kolmannen serttinsä ja valmistui näin IP:ksi! Samu oli taaskin ainoa ruskeanaamiokastraatti, joten värin parasta ei valittu. Tuomarin parhaan valinnassa tuomari yllätti täysin valitsemalla Samun!

Koko päivä oli Samun mielestä yhtä harmitusta, niin myös paneeli! Paneelikissoja oli kolme. Paras kissa valittiin kahdella äänellä, ja Samu sai sen yhden yksittäisen äänen, joten toisen kerran tuli yhden äänen häviö... mutta eikös se niin ole, että kolmas kerta toden sanoo...?

Hyvin nukutun yön (ja yhden valloitetun sängyn) jälkeen Samu oli sunnuntaina paremmalla tuulella. Yksin sai Samu tänäänkin edustaa ruskeanaamiokastraatteja. Sertti tuli tältä päivältä luokasta 6 ja lopun päivää Samu saikin köllötellä häkissään kaikessa rauhassa. Nyt Samu voikin sitten taas kilpailla kotimaan kamaralla pitkän aikaa!

Jyväskylässä Samu pääsi ikiomaan, uuteen näyttelyhäkkiinsä ja näytti viihtyvän siellä oikein hyvin. Molemmilta päiviltä kotiinviemiseksi tuli sertti.  Sanottiinpa Samusta vielä sunnuntaina, että on niin vahvarakenteinen nuori mies, että ei tarvitsisi itsetuntoa kohottaa kiroilemalla niin paljon!!!

Pari seuraavaa näyttelyreissua matkataankin sitten pääkaupunkiseudulle, nekin vielä tässä kesän aikana. Mutta nyt Samulla on kuukausi aikaa nauttia "kesälomasta" ja vaikka ottaa aurinkoa!

Heinäkuun loppu ja Surokin näyttely (Helsinki) tulivatkin vauhdilla... Tällä kertaa komeita kastraattiherroja ja -neitejä oli esillä runsaasti. Samun saaliina oli molemmilta päiviltä sertti, tosin lauantaina Samu katsoi tuomaria kieroon ja sertti meinasi jäädä saamatta...

Elokuun lopussa Samu pääsi kissakavereidensa kanssa kesälomareissuun ja samalla piipahdettiin näyttäytymässä Vantaalla ja Tampereella. Tampereella (lauantaina) Samun oikeasta takajalasta löytyi ylimääräinen valkoinen täplä, jonka johdosta sertti jäi saamatta... (oli muuten ensimmäinen kerta, kun jouduttiin lähtemään kotiin ilman serttiä). Muuten Samu sai sekä Vantaalla että Tampereella kehuja, ja silmistä vieläpä sanottiin, että on hieno birma-look! Samulta puuttuu enää yksi sertti GIP:stä (ja eläkkeestä?). Seuraavaa koitosta odotellessa...

Syyskuun viimeinen sunnuntai vietettiin kissanäyttelyn merkeissä syksyisessä ja aurinkoisessa Porvoossa. Samu sai kahdeksannen serttinsä ja valmistui näin Grand International Premioriksi. Mahtoiko samalla tienata myös "eläkepaperit", se jää nähtäväksi... Tuomari suhtautui huumorilla Samun uhoon ja arvostelusetelistä saimme lukea "Good Temperament"...

Sateisena ja tuulisena marraskuun lauantaina kävimme Samun kanssa näyttäytymässä Pilvenmäen raviradalla Forssassa Ery-Sydin näyttelyssä. Samu oli oma itsensä ja irvisteli sekä kilpakumppaneilleen että tuomarille... tuomari tykkäsi kovasti Samusta ja Samu tienasi ensimmäisen CAPE-serttinsä! Värin parhaasta käytiin kova kilpailu. Samu jäi kuitenkin kakkoseksi kehnon käytöksensä takia...

Uusi vuosi ja uudet kujeet (2008)!!

Samun serttien saalistus jatkui Helsingissä Surokin näyttelyssä heti tammikuussa. Lauantaina tuomari tykkäsi kovasti Samusta ja Samusta tulikin värinsä paras! Tuomarin parhaan valinnassa Samu jäi kakkoseksi komean ragdoll-herran viedessä paneelipaikan. Sunnuntailtakin Samu saalisti CAPE-serttin. Arvostelusetelistä saimme lukea "näyttävän kastraattiherran" lisäksi "kiroilee, mutta käyttäytyy..."

Samun seuraavan koitoksen oli tarkoitus olla Turussa pääsiäisenä. Toisin kuitenkin kävi. Turun koitos jäikin anaalirauhastulehduksen takia väliin, samoin kävi kevään ja kesän muidenkin näyttelyiden... Samu kävi elokuun lopussa anaalirauhasten poistoleikkauksessa toistuvien tulehdusten takia ja syksy meni toipumiseen ja karvojen kasvatteluun. Näyttelyura kuitenkin jatkunee??

Samun edellisestä näyttelystä ehtikin melkein vuosi vierähtää... Hyvin tuntui kuitenkin Samulla olevan muistissa, miten näyttelyssä ollaan... Tuomari tykkäsi kovasti Samun vankasta rakenteesta ja sinisestä silmien väristä. Olivatpa hampaatkin puhtaat ja hienot!!! Vaikka Samu olikin huonossa turkissa ja maskivärikin haalea, oli tuloksena serti! Tästä on hyvä jatkaa -ensi vuoden puolella!

Uutta titteliä kohti... 2009

Vuoden vaihtuminen vei vanhat Eurooppa Premior ja Eurooppa Champion -tittelit menneisyyteen ja Samukin tavoittelee jatkossa uutta Supreme Premior -titteliä. Tittelinmetsästys jatkui Jyväskylässä ystävänpäivänä, jossa Samu sai ensimmäisen CAPS-sertinsä. Samua vähän tavalliseen tapaansa kiukutti, mutta tuomarin parhaan valinnassa se sentään malttoi hienosti paikallaan. Samun silmät saivat maininnan "ex ocean blue colour"... =)

Sertin metsästys jatkui kahdella yhden päivän reissulla, ensin Turkuun sitten Helsinkiin. Turussa Samu oli yksin luokassaan ja sai sertinsä, mutta Helsingissä sertin vei kilpakumppani... Samu antoi kyllä hyvän vastuksen =D

Aurinkoinen päivä Hyvinkäällä! Samu oli yksin luokassaan ja sai sertinsä. Ei enää montaa puutu "eläkkeestä"...

Siilinjärvellä Isrokin näyttelyssä Samu oli vain sunnuntaina. Se päivä olikin sitten yllätyksiä täynnä! Samu sai sertin ja kutsun tuomarin parhaan valintoihin. Valinnoissa oli monta muutakin komeaa kollia ja niin vain Samu yllätti nappaamalla TP:n komean, moneen Bis-voittoon yltäneen norjalaisen metsäkissan nenun edestä!! Paneelissa ääniä ei tullut, mutta kyllä oli hieno päivä Samulle. Arvosteluseteli nosti hymyn huulille, kun siitä sai lukea "Dangerous boy" (liekö tähän (ja TP-voittoonkin) syynä se, että Samu potkaisi tuomaria nenään, kun tuomari tarkisti Samun takakiiloja!!!!)... tämän kun olisi saanut taltioitua filmille!

Samu pääsi tyttöjen kanssa Tallinnan näyttelyreissulle elokuussa. Lauantaina arvostelut venyivät pitkälle iltapäivään ja liekö kuumuus ja paksu turkki vienyt voimat Samulta, kun se oli niin rauhallinen ja malttoi pöydälläkin hienosti. Samusta saatiinkin todella tarkka arvostelu + esitelmä birmojen standardista, kun tuomarilla oli oppilas. Mielenkiintoista oli kuulla! Samu sai mukavan arvostelun ja sertin.

Sunnuntaina Samussa oli virtaa ja tuomarikin sai osansa "kiroilusta". Samu sai sertin ja kutsun TP-valintoihin. TP-valinnoissa oli Samun lisäksi pari muuta hienoa kissaa. Yllätys koettiin jälleen kerran, kun Samu valittiin TP:ksi! Ääniä ei paneelissa tullut tälläkään kertaa, mutta todella hieno päätös saatiin Tallinnan näyttelyreissulle. Nyt Samulta puuttuu enää yksi serti ylimmästä tittelistä. Jännittävää!

Supreme Premior -vihdoin!

Syyskuun Pirokin näyttelyssä ensimmäiselle päivälle osui tuomari, joka oli jättää Samun sertittä jo edellisessä luokassa. Nyt sitten serti jäi saamatta... -turkissa oli vikaa, samoin silmissä ja luonnekin oli huono... Kyllä harmitti!! Saatiin kuitenkin lauantaina juhlia Samun puolisisaruksen (SP Touchant Amour, SBI n) valmistumista korkeimpaan titteliin! Sunnuntaina oli sitten Samun vuoro juhlia, vaikka tuomari totesikin Samusta, että jalat on kuin koiralla ja kokoa kuin Maine Coonilla... Arvostelusetelissäkin luki "BIG BOY". No, niin tai näin, Samulla on ollut hieno näyttelyura ja nyt "eläkepaperit" on tienattu =D

Kasvattajalle lämmin halaus tästä ihanasta pojasta!

Päivämäärä Luokka Tulos Tuomari
29.7.2006 Helsinki 12- pennut EX1 Henry Hornell (N)
30.7.2006 Helsinki 12- pennut EX1, BIV Geir Edwardson (N)
16.9.2006 Kuopio 11- nuoret EX1, BIV-tot. Pia Nyman (FI)
17.9.2006 Kuopio 11- nuoret EX1, BIV Martin Sanda (CZ)
9.12.2006 Helsinki 11- nuoret EX3 Bjarne Wikström (FI)
10.12.2006 Helsinki 11- nuoret EX4 Pia Nyman (FI)
27.1.2007 Lahti 10- kastraatit CAP Tellervo Kass (FI)
28.1.2007 Lahti 10- kastraatit CAP Alexey Shchukin (NL)
17.2.2007 Jyväskylä 10- kastraatit CAP, PR, BIV Charles Spijker (NL)
18.2.2007 Jyväskylä 8- Premior CAPIB, NOM Olga Sizova (RUS)
5.5.2007 Kuopio 8- Premior CAPIB Grazyna Laskowska-Malaga (PL)
19.5.2007 Tallinna/Viro 8- Premior CAPIB, IP, NOM Laura Burani (IT)
20.5.2007 Tallinna/Viro 6- International Premior CAGPIB Ireneusz Pruchniak (PL)
30.6.2007 Jyväskylä 6- International Premior CAGPIB Steven Jones (N)
1.7.2007 Jyväskylä 6- International Premior CAGPIB Pia Nyman (FI)
28.7.2007 Helsinki 6- International Premior CAGPIB Annelie Persson (S)
29.7.2007 Helsinki 6- International Premior CAGPIB Ulrike Wahl (D)
25.8.2007 Vantaa 6- International Premior CAGPIB Charles Spijker (NL)
1.9.2007 Tampere 6- International Premior EX1 - Bette Lind (DK)
2.9.2007 Tampere 6- International Premior CAGPIB Waltraut Sattler (D)
30.9.2007 Porvoo 6- International Premior CAGPIB, GIP Elena Zagorskaya (RUS)
10.11.2007 Forssa 4- Grand International Premior CAPE Olga Komissarova (EE)
19.1.2008 Helsinki 4- Grand International Premior CAPE, BIV Vanda Marija Godek (Slovenia)
20.1.2008 Helsinki 4- Grand International Premior CAPE Kristiina Rautio (FI)
7.12.2008 Kuopio 4- Grand International Premior CAPE Alexander Platz (DE)
14.2.2009 Jyväskylä 4- Grand International Premior CAPS Elena Zagorskaya (RUS)
28.3.2009 Turku 4- Grand International Premior CAPS Marie Westerlund (S)
5.4.2009 Helsinki 4- Grand International Premior EX2 - Bjarne Wikström (FI)
7.6.2009 Hyvinkää 4- Grand International Premior CAPS Marina Vinkel (EE)
28.6.2009 Siilinjärvi 4- Grand International Premior CAPS, NOM Sebastian Pruchniak (PL)
15.8.2009 Tallinna, Viro 4- Grand International Premior CAPS Kass Tellervo (FI)
16.8.2009 Tallinna, Viro 4- Grand International Premior CAPS, NOM Preiss Karl (AU)
26.9.2009 Tampere 4- Grand International Premior EX1 - Annelie Persson (S)
27.9.2009 Tampere 4- Grand International Premior CAPS, SP Hannah Jenssen (S)
ISROK vuoden kastraatti 2009 -kilpailun 9. sija
 

Copyright Minna Raiski minna.raiski (ät) gmail.com

www.raiskis.net