FIN* Rais-Kis

Etusivu

Kissat

Näyttelyt

Galleria

Pennut

Pentueet

Me

Linkit

Blogi

Samu

Samu, oikealta nimeltään Fin* Touchant Dévoué Ami (suomennettuna uskollinen ystävä), on syntynyt ystävänpäivänä 14.2.2006. Samu on ruskeanaamio pyhä birma kolli. Samun isä on sininaamio Fin* Downy-Flower's Trollius ja emo ruskeanaamio Fin* Doodlebug Xiang Xui Méili, tuttavallisemmin Sintsi. Samassa pentueessa Samun kanssa syntyi myös toinen poikapentu, Simo (Fin* Touchant Divin Amour).

Samu muutti meille toukokuussa 2006, silloiseen kotiimme Savonlinnaan. Samu on pienestä pitäen ollut varsinainen vekkuli-kolli ja keksinyt vaikka mitä. Pienempänä Samusta oli varsin hauskaa antaa wc- ja talouspaperirullille kyytiä. Tätä leikkiä jatkuu vielä joskus aikuisenakin, jos paperia unohtuu sopivasti näkösälle...

Samun lempileikkeihin on kuulunut myös lelujen kanniskelu ympäriinsä sekä vesikupissa uittaminen. Sittenpä hauska leikki onkin syntynyt, kun vettä valuvaa palloa tai pehmolelua on raahattu ympäriinsä... Samulla oli myös joskus tapana laittaa märkä lelu Veeran tai Viivin ruokakuppiin...Yhdeksi rakkaaksi leluksi on säihkyvien pehmopallojen lisäksi tullut iso rotta-lelu, joka saa kyytiä tämän tästä.

Kyytiä saavat silloin tällöin myös Veera ja Viivi. Niillä tosin huumorintaju ei oikein aina riitä rajuihin paini- ja juoksuleikkeihin, joten seurauksena on suhinaa ja murinaa. 

Samu on ollut aina melkoisen kaikkiruokainen. Kaikki, mitä se näkee meidänkin syövän, on sen mielestä myös kissalle sopivaa ruokaa... varsinaisia herkkuruokia ovat kuitenkin yhä edelleen seiti, juusto ja lihasuikaleet. Myös viili ja kananmuna maistuvat oikein hyvin. Samulla on aika kantava ääni, ja se myös käyttää sitä, jos ruoka ei ole kohtuullisessa ajassa nenän edessä...

Pikkupentuna kasvattajansa luona yksi Samun lempinukkumapaikoista oli palkintopokaali. Sittemmin Samu on viihtynyt päivätorkuilla kissamajakassa sekä joskus silloin tällöin vaikkapa kakkukuvussa... -onpa Samu mennyt nukkumaan myös salaattikulhoon, kun on hetkeksi selkänsä kääntänyt!

Samu siirtyi tammikuussa 2007 kastraattien huolettomaan joukkoon. Leikkaus sujui nopeasti ja jo seuraavana päivänä Samu oli oma iloinen itsensä.

Kesä 2007: Samusta on kasvanut komea nuori mies. Energiaa sillä riittää välillä vaikka muille jakaa. Samu nauttii kovasti valjastelusta ja onkin rohkea ulkoilija. Välillä Samu saa hepulikohtauksen ja silloin se menee korvat ja häntä kiemuralla jänisloikkia pitkin pihaa. Samalla vauhdilla se pomppaa myös puuhun ja on oikein tyytyväinen itseensä, kun saa taluttajansa sotkeentumaan omiin jalkoihinsa ja naruun...

Samu on melko oppivainen, vaikka omapäisyyttäkin löytyy. Kalan tai lihan voimalla Samu istuu ja seisoo kauniisti ja juoksee miljoonaa kissamajakkaan. Samu myös noutaa palloja, kun sille päälle sattuu. Pallot on kuitenkin takavarikoitava leikin jälkeen, muuten Samu "tappaa" ne lopullisesti ja työntää jämät pakastimen alle säilöön... myös lempihämähäkki -lelu asustaa vakituisesti pakastimen alla, vaikka jalaton nykyään onkin... Samulla on huumorintajua vaikka muille jakaa!

Samu on aikuistuttuaankin edelleen sama kekseliäs kolli, jota se on pennusta asti ollut. Samu osallistuu kaikkeen, mitä vaan keksitään tehdä. Samu on ollut kokoamassa niin tietokonetta kuin CD-torniakin, unohtamatta tietenkään joulun alla tehtyjä pipareita, joululahjojen käärimistä paperiin tai kuusen koristelua... kaiken muun lisäksi Samu on myös kunnostautunut ahkerana gradu-apulaisena... koko graduun käytetty aineisto on "leimattu" Samun hampaanjäljillä.

Kesä 2008: Samu "palasi kotiseudulleen", kun muutimme kesäkuussa töiden perässä Tampereelle. Koko kevään ja alkukesän Samua vaivanneet anaalirauhasongelmat saatiin pois päiväjärjestyksestä rauhasten poistoleikkauksella. Nyt Samu kasvattelee karvoja takaisin takapuoleen -näyttelyura odottaa?

Samu sai loppukesästä kaksi uutta kaveria, kun Nella ja Nana muuttivat meille. Nyt riittää Samulla toimintaa, kun se yrittää vahtia kahden pennun tekemisiä ja vielä leikittääkin niitä!

Kesä 2011:Samu viettää rauhallisia eläkepäiviä kotosalla. Välillä nautitaan ulkoilusta, välillä vaan kotisohvan lämmöstä isännän kainalossa =)

Lokakuu 2015: Samun yhteiselo useamman kissan porukassa ei oikein enää ole toiminut ja siksi Samu lähti uuteen kotiin Ouluun. Ainoana kissana Samu ei kuitenkaan viihtynyt vaan etsi kovasti kissaseuraa. Samun palauduttua meille takaisin, päädyimme etsimään uuden kodin Samulle yhdessä Nellan kanssa ja tämä ratkaisu osoittautui oikeaksi. Samusta tuli järvenpääläinen kissa Nellan kanssa ja mukavasti kaksikko näyttäisi sopeutuvan uusiin ympyröihin. Toivottelemme rakkaalle Samulle terveitä kissanpäiviä ja paljon, paljon lisää ikävuosia!

 

Elokuu 2016: Samu palautui jälleen takaisin kotiin oltuaan noin 10 kuukautta uudessa kodissa. Samu ei kotiutunut sitten kuitenkaan Nellan kanssa samoihin ympyröihin vaan oli kovin levoton. Nella viihtyy uudessa kodissa ja jäi asumaan sinne ainoaksi kissaksi.

 

Tammikuu 2017: Samu on kotiutunut takaisin meille eikä uuden kodin tarvetta tällä hetkellä ole. =)

 

       Sukutaulu

 

Copyright Minna Raiski minna.raiski (ät) gmail.com

www.raiskis.net