FIN* Rais-Kis

Etusivu

Kissat

Näyttelyt

Galleria

Pennut

Pentueet

Me

Linkit

Blogi

Nellan näyttelyt

Turkuun, marraskuussa 2008

Nellan näyttelyura alkoi Turun kansainvälisestä rotukissanäyttelystä marraskuussa 2008. Nellalla oli molempina päivinä kaunis pari viikkoa nuorempi tabbynaaras kilpakumppani, joka vei EX1:set nimiinsä. Nella oli kuitenkin hienosti EX2, vaikka sunnuntain arvostelusetelistä saimmekin lukea korvien kohdalta: "tänään hieman suuret...". Nella käyttäytyi hienosti ja näytti viihtyvän ihan mukavasti Nanan kanssa yhteisessä näyttelyhäkissä.

Nellan toinen näyttelyviikonloppu tulikin pian. Kuopiossa birmoja oli vähän, eikä Nellallakaan ollut kilpailijaa. Nella sai molemmilta päiviltä EX1:sen. Sunnuntaina se hävisi tuomarin parhaan valinnassa norjalaiselle metsäkissalle. Kilpailu oli tiukka! Tuomari ihastui Nellaan ja piti sitä oikein lupaavana pikku-birmana. Sanoipa vielä menettäneensä sydämensä Nellalle! Norjalaispentu oli kuitenkin standardiin verrattuna parempi ja oli näin tuomarin paras. Hieno viikonloppu kuitenkin!

Seuraava koitos onkin sitten jo nuorten luokassa, sillä Nella täyttää tammikuussa puoli vuotta!

Uusi vuosi 2009 & nuorten luokkaan

Nella osallistui Lahden rotukissanäyttelyssä tammikuussa 2009 arvosteluun vain lauantaina. Sunnuntaina Nella edusti Nanan kaverikissana. Huomauttamista tuli pienistä sukista ja hieman oli profiilissakin sanomista... silmät saivat sen sijaan kiitosta niin värinsä kuin muotonsa ja sijoittumisensakin puolesta! Nella jäi kakkoseksi pari kuukautta vanhemmalle kilpakumppanilleen. Tästä on kuitenkin hyvä jatkaa eteenpäin.

Nella kilpaili toisen nuorten luokkansa Jyväskylässä ystävänpäivänä. Nellalla ei ollut kilpakumppaneita ja se sai EX1:sen. Nellan pikkuruisista varvastossuista tuli huomautusta, mutta hieno sininen silmien väri sai kehuja. Nella käyttäytyi hienosti ja tuomarin yleisvaikutelma oli "kehittyy lupaavasti".

Nella kävi samoissa kevään näyttelyissä kuin Nanakin. Joka kerralle osui kilpakumppaniksi pari viikkoa nuorempi tabbytyttö, joka oli selvästi parempi. Nella siis jäi kakkoseksi, mutta arvostelusetelistä löytyi positiivista luettavaa: "Silmät: hieno, vahva sininen väri, Korvat: keskikokoiset, hienosti sijoittuneet, Turkki: erinomainen laatu ja pituus".

Nella oli Vantaalla Rurokin näyttelyssä mukana vain toisena päivänä. Ja suuri yllätys koettiin tässä näyttelyssä myös Nellan kohdalla! Nella voitti pari viikkoa nuoremman kilpasiskonsa, jolle on tähän mennessä aina hävinnyt! Nellasta tuli myös värin paras! Mukavaa oli lisäksi kuulla, että Nellalla on hienot värit ja upeat silmät =D

Avoimeen!

Nella pääsi ensimmäiseen avoimeen luokkaansa Siilinjärvelle kesäkuun lopussa. Lauantaina nelivuotias tabbyneitokainen vei sertin, mutta sunnuntaina Nella oli yksin luokassaan ja sai ihka ensimmäisen sertinsä. Nellaakin vähän harmitti kuuma päivä ja ensimmäistä kertaa elämässään se sähisi tuomarille!

Nella oli mukana Surokin näyttelyssä elokuussa. Nella sai sertinsä, vaikka tuomari oli tarkalla päällä ja moni komea ruskeanaamio-birma jäi vaille sertejä... Nella sai kehuja kauniista tabbyvärityksestä ja upeasta turkista + sen kauniista laitosta =D

Nella pääsi ensimmäiseen ulkomaan reissuunsa Tallinnaan avoimeen luokkaan. Kilpailijoita ei ollut, ja Nella sai lauantaina viimeisen 9-luokan sertin ja valmistui Championiksi. Myös sunnuntailta Nella sai sertin. Molempina päivinä kehuja tuli upean sinisistä silmistä! Nyt sitten yritetään vielä pari kotimaista sertiä syksyn mittaan ja sen jälkeen Nella saakin jäädä kasvamaan ja pitämään näyttelytaukoa.

Pirokin näyttelyssä syyskuussa Nellalle sattui jälleen samainen kilpailija kuin niin monta kertaa aiemminkin. Kilpakumppani oli tälläkin kertaa parempi ja Nella joutui tyytymään kakkossijaan... Sunnuntaina Nella oli yksin luokassaan ja sai sertinsä. Silmien väri sai jälleen kovasti kehuja. Mieltä lämmitti myös arvostelusetelistä luetut Kunto: "SUPER! Erinomainen kunto" sekä Yleisvaikutelma: "Mukava nuori birmalady".

Nella oli koko viikonlopun ainoa ruskeatabbynaamiobirma Kuopion kansainvälisessä rotukissanäyttelyssä marraskuussa 2009. Lauantailta Nella sai viimeisen seiskaluokan sertinsä ja valmistui näin IC:ksi! Hieno saavutus! Sunnuntaina jännitimme, saako Nella sertiä viitosluokasta ja kyllähän se sieltä tuli -saatesanoille silmät: so intense blue color!!! Myös turkki sai kiitosta =D Nella kävi näyttäytymässä tuomarin paras valinnassa, mutta kovin harmitti tänään Nellaa paikallaan olo. Nana ja Nella olivat molempina päivinä samoilla tuomareilla ja Nana vei tänään TP:n nimiinsä!

Eka kerta kastraattiluokassa, v. 2014

Nellalle ehtikin tulla melkoinen näyttelytauko! Oikeastaan ei Nellan kastraattinäyttelyuraa edes olla sen kummemmin suunniteltu... Nella kävi esittelynäyttelyssä elokuussa ja oli varsin huonotuulinen. Sillä tämä varsinainen näyttelyesiintyminenkin jännitti aika paljon. Hyvin kuitenkin meni! Nella sai mukavat arvostelut ja kävi myös TP-valinnassa, jossa hävisi odotetusti näyttelyn Best in Show'ksi valitulle american curlille. Nellan koko sai erityisesti kiitosta: "Lovely size". Katsotaan, seuraako jatkoa jossakin kohtaa...

 

Päivämäärä Luokka Tulos Tuomari
22.11.2008 Turku 12- pennut EX2 Beverly Elian (RO)
23.11.2008 Turku 12- pennut EX2 Hannah Jensen (S)
6.12.2008 Kuopio 12- pennut EX1 Svetlana Stoliarova (BY)
7.12.2008 Kuopio 12- pennut EX1 Alexander Platz (DE)
24.1.2009 Lahti 11- nuoret EX2 Satu Hämäläinen (FI)
14.2.2009 Jyväskylä 11- nuoret EX1 Elena Zagorskaya (RUS)
28.3.2009 Turku 11- nuoret EX2 Pia Nyman (FI)
4.4.2009 Helsinki 11- nuoret EX2 Bjarne Wikström (FI)
5.4.2009 Helsinki 11- nuoret EX2 Pia Nyman (FI)
26.4.2009 Vantaa 11- nuoret EX1, BIV-tot. Tellervo Kass (FI)
27.6.2009 Siilinjärvi 9- avoin EX2 - Albert Kurkowski (PL)
28.6.2009 Siilinjärvi 9- avoin CAC Sona Ivanková (SK)
1.8.2009 Helsinki 9- avoin CAC Geir Edvardsen (N)
15.8.2009 Tallinna, Viro 9- avoin CAC, CH Preiss Karl (AU)
16.8.2009 Tallinna, Viro 7- Champion CACIB Bohumir Mahelka (CZ)
26.9.2009 Tampere 7- Champion EX2 - Minna Krogh (DK)
27.9.2009 Tampere 7- Champion CACIB Kristiina Rautio (FI)
14.11.2009 Kuopio 7- Champion CACIB, IC Anette Engvall (SE)
15.11.2009 Kuopio 5- International Champion CAGCIB Charles Spijker (NL)
       
28.7.2013 Helsinki 15- Siitosluokka Sijoitus 2/2  
       
7.9.2014 Sastamala 10- kastraatti CAP Christian Federico Sandon (IT)
 

Copyright Minna Raiski minna.raiski (ät) gmail.com

www.raiskis.net