FIN* Rais-Kis

Etusivu

Kissat

Näyttelyt

Galleria

Pennut

Pentueet

Me

Linkit

Blogi

Nella

Nella, Fin* Pirimirrin Arktis, on ruskeatabbynaamio pyhä birmanaaras, syntynyt 14.7.2008 kuuden pennun pentueeseen. Nellan emo on ruskeakilpikonnatabbynaamio Fin* Pirimirrin Usva ja isä Australiasta Suomeen muuttanut komea & lempeä suklaanaamiokolli Leevi (CH Sarika Choc Legend).

Nella on kultainen pieni sirkuttaja, jonka sanavarasto käsittää toistaiseksi ainoastaan Piu-Piu useammalla eri äänensävyllä höystettynä... Nella on luonteeltaan reipas, iloinen ja leikkisä pikkukissa, jonka pikkuinen hurina-moottori on säädetty herkälle (täysille)... Nella on todella lempeä ja kiltti kaikessa mukana oleva touhottaja.

Nella on varsin kekseliäs leikeissään, ja yksi sen lempileikeistä onkin raahata huiskuja kuljetus- tai hiekkalaatikkoon! Nella myös tyttöjen tavoin rakastaa kaikkea kiiltävää, erityisesti kaulaketjuissa on sen mielestä kiva roikkua...

Nella tulee Nanan tavoin käymään jonkin verran näyttelyissä, vaikkakaan pikkiriikkisillä varvastossuilla ja eriparikiiloilla ei niin suurta näyttelymenestystä olekaan odotettavissa... suloinen pieni tyttö joka tapauksessa -ja ihanat siniset silmät!!

Nella vuoden ikään kesällä 2009

Nellasta on vuodessa kehittynyt kaunis tyttö, jolla energiaa riittää kaikenlaiseen touhuiluun. Nella on edelleenkin samanlainen sosiaalinen ja lempeä tyttö kuin pienempänäkin -ja aina valmis leikkituokioon! Nella nauttii myös ulkoilusta, niin valjaissa kuin ulkoiluhäkissäkin. Nanan kanssa Nella ottaa välillä vauhtia ja riittääpä energiaa omiinkin leikkeihin -kuten kanniskella leluhiiriä tai palloja vesikuppeihin (ja sen jälkeen sänkyyn)! Nella on kova juttelemaan ja vastailemaan. Ja yöllä se tietysti tulee mamman kainaloon hurisemaan! Se minkä tämä tyttö häviää ulkonäössä, tulee ainakin tuplana takaisin luonteessa =D

Nella eläkeläiseksi tammikuussa 2014

 

Nella siirtyi kastraattikerholaiseksi tammikuussa 2014. Nella oli ollut hieman kiukkuinen ja levoton, ja ilmeisesti syykin selvisi steriloinnin yhteydessä: Nellalla oli munasarjakystia =(

 

Nellalla ehti olla kolme pentuetta, Rais-Kis -pentueet B-, C- ja E-pentue. Nellan suku jatkuu näiden pentujen kautta ja Nella viettää nyt leppoisia eläkepäiviä seuraneitinä.

 

Nella uuteen kotiin lokakuussa 2015

Nella lähti Samun kaverina uuteen kotiin lokakuussa 2015. Samu ei oikein enää tullut kissalaumassamme toimeen muiden kanssa, mutta ei myöskään sopeutunut ainoaksi kissaksi. Nella lähti Samun kaveriksi uuteen kotiin. Samu ei kuitenkaan tähänkään uuteen kotiin kotiutunut ja palasi meille takaisin, mutta Nella sai ihanan kodin, jossa se saa kaiken huomion. Meillä on ikävä ihanaa hurisijaamme, mutta pääasia, että Nella saa viettää leppoisia eläkepäiviä =)

 

     Sukutaulu

Nella syksyllä 2014, Kuvat Tessa

Veriryhmä: A (kantaa b:n)

Felv & Fiv negat. 23.11.2012

PKD-negat. (dna-testi) 1.11.2009, PKD-negat. (ultraus) 16.5.2011

HCM/RCM negat., ultraus 19.10.2009 & 16.5.2011

Sienitesti: negat. 8.2.2013

 

Copyright Minna Raiski minna.raiski (ät) gmail.com

www.raiskis.net