FIN* Rais-Kis

Etusivu

Kissat

Pennut

Pentueet

Me

Blogi

Minna

Olen nelikymppinen apteekkialalla työskentelevä pariskunnan toinen osapuoli.

Eläimistä olen pitänyt aina ja hevoset ovat kuuluneet harrastuksiini pikkutytöstä aina näihin päiviin saakka. Joskus on tosin tauko harrastuksessa vierähtänyt vuosiksi... alkaakseen sitten taas uudella innolla.

Kotonamme on ollut lemmikkejä kanista hamsteriin ja hamsterista koiraan. Viki, sekarotuinen koira, muutti meille 1989. Kissat tulivat kuvioon vuonna 1995, kun punaisen persialaisemon ja tuntemattoman naapurin kollin rakkauden hedelmänä syntynyt kilpikonnan värinen kotikissa MauMau muutti meille. MauMauta seurasi mustavalkoinen Viivi vuonna 1996, ja sittemmin raitapaita, todellinen energiapakkaus nimeltänsä Veera, kaksi vuotta myöhemmin.

Birmasta olin haaveillut jo pidemmän aikaa -siitä asti, kun näin upean ruskeanaamiokissan kuvan jossakin lehtijutussa. Ensimmäinen birma, Samu, muutti meille keväällä 2006. Samu on ollut juuri sellainen, jollaiseksi birman olin kuvitellutkin. Siksipä rotu lienee vienyt sydämen... Samun kanssa lähdimme myös ihan ummikkona kokeilemaan, minkälaista kissanäyttelytoiminta on ja sille tielle taisimme jäädä. Syksyllä 2008 Samu sai kaverikseen kaksi tyttöbirmaa, joiden myötä oma kasvatuksemme sai alkunsa. 

Olen toiminut Pyhä Birma -lehden toimitussihteerinä vuosina 2009-2011 ja yhdistyksen hallituksessa vuosina 2009-2012. Olen jälleen vuoden 2017 alusta alkaen toiminut lehden toimitussihteerinä sekä hallituksen jäsenenä.

Vuonna 2012 avustin Pirock-lehden teossa Pirkanmaan rotukissayhdistyksessä ja v. 2013-2014 toimin yhdistyksen hallituksessa. Talkootyöt jatkuvat näyttelyiden järjestelyissä apuna ja muissa pikkuhommissa silloin tällöin.

 

 
 

Minna & Ona (t. Orient Night ox s. -81) kesällä 2007

 

Minna & Upi (r. Molando Utopia s. -94) ratsastusleirillä Ruovedellä keväällä 2011

 

Pekka

Pariskunnan toinen osapuoli tekee päivätyönsä pintakäsittelyalalla. Vapaa-aika kuluu kissaperheen lisäksi kelkkailun ja valokuvauksen parissa. Näyttelyreissuilla toimii sekä kuljettajana sekä kuvaajana ;-)

 

Viime aikoina Pekan kuvausreissut ovat keskittyneet kelkkailuharrastukseen ja pitkin syksyä ja talvea tehdyistä kuvausreissuista kertyy auton mittariin tuhansia kilometrejä.

 
--> kelkkaharrastuksesta löytyy lisää kuvia täältä
 
Norjassa & Nordkapp'ssa elokuussa 2009

 

Yhteystiedot:

Minna Raiski

minna.raiski (ät) gmail.com

Tampere

 

 

Copyright Minna Raiski minna.raiski (ät) gmail.com

www.raiskis.net