FIN* Rais-Kis

Etusivu

Kissat

Näyttelyt

Galleria

Pennut

Pentueet

Me

Linkit

Blogi

Helmi

Helmi (FI*Rais-Kis Cardemum) on kilpikonnanaamio naaras, Nellan toisesta pentueesta. Helmi on pienikokoinen, mutta varsin kaunis ja kiltti tyttö. Näyttelyt jäivät Helmin kohdilla vähiin likimain kokonaan puuttuvan toisen takakiilan vuoksi.

 

Helmillä on ollut kaksi pentuetta, Rais-Kis H- ja L-pentueet. Helmi on hoitanut hienosti molemmat pentueet ja on nyt siirtynyt sijoituskotinsa omistukseen. Lämmin kiitos Paulalle ja Rasmukselle hyvin sujuneesta yhteistyöstä!

 

     

Helmi n. 10-viikkoisena, 8 kuukauden ikäisenä ja hieman vajaa 4-vuotiaana.

 

Synt. 29.11.2011

Sukutaulu

Veriryhmä: A

Felv & Fiv negat. 16.5.2014

Sienitesti: negat. 28.3.2013

HCM/RCM negat., ultraus 12.7.2013 & 24.3.2015

Munuaisultraus 12.7.2013 & 24.3.2015

 

Helmin näyttelypäivitys

 

Helmi kävi ensimmäistä kertaa tutustumassa kissanäyttelyiden maailmaan toukokuussa Tampereella. Näyttelypäivät sujuivat leppoisasti Sinni-siskon kanssa samassa häkissä torkkuen. Helmi sai molemmilta päiviltä mukavat arvostelut, vaikkakin lauantaina niistä puuttuvista valkoisista osista vähän sanomista tulikin. Tiedossa olivat =) Sunnuntaina Helmi kävi kääntymässä myös TP-valinnassa. "Charming female" käyttäytyi hyvin.

Heinäkuun puolivälissä kävimme päivän näyttelyreissulla Porissa. Helmin kaverina oli Sinni. Helmi sai varsin mukavan arvostelun, joskin puuttuvista valkoisista osista tuli tuomarilta syvä huokaus... "Sopiva siitokseen", oli kuitenkin lopputulema =)

 

Helmi täytti 10 kuukautta syyskuun lopussa ja lokakuun ensimmäisenä viikonloppuna lähdettiin kyselemään "naimaluvan" perään Urkin näyttelyyn Kirkkonummelle. Helmi yllätti saamalla sertin -arvostelusetelissä oli kyllä asiaan liittyvä huomautus: "Symmetric white pattern, but low, VERY low gauntlets". Muuten arvostelu oli oikein hyvä ja Helmi käyttäytyi todella hienosti koko näyttelyn ajan.

Silmät: "Ex shape and setting, nice size and colour could be deeper".

Turkki: "Ex texture, ex contrasts, ex tortie color".  =)

 

Päivämäärä Luokka Tulos Tuomari
19.5.2012 Tampere 12- pennut EX1 Geir Edvardsen (N)
20.5.2012 Tampere 12- pennut EX1 Alessandro Ghibaudo (IT)
15.5.2012 Pori 11- nuoret EX1 Flavia Capra (IT)
7.10.2012 Kirkkonummi 9- avoin EX1, CAC Aliosha Romero (SE)

 

Copyright Minna Raiski minna.raiski (ät) gmail.com

www.raiskis.net