FIN* Rais-Kis

Etusivu

Kissat

Pennut

Pentueet

Me

Blogi

29.9.2021

Å- ja Ä-pennut kävivät rokotuksilla ja niille laitettiin samalla mikrosirut. Yhdellä pennulla on purentavirhe, jonka tilannetta seurataan ja katsotaan seuraavan rokotuskäynnin yhteydessä, onko tarvetta hoidolle. Muut pennut ovat kunnossa ja osa etsii lemmikkikoteja, kaksi tyttöä mahdollisesti etsivät sijoituskoteja.

 

30.8.2020 V- ja W-pennut saavuttivat luovutusiän ja muuttivat uusiin koteihinsa. Pipsa siirtyi tämän pentueen jälkeen sijoituskotinsa omistukseen ja kasvatuskäyttöön. Pipsan tytär Vilijonkka jatkanee kasvatuksessamme Pipsan linjaa. Kasvatuskäytössä nähtäneen myös Vilijonkkan Villle Vallaton-veli sekä W-pentueen Windy-tyttö.

 

Myös Vanja (RU*Tarnis Urgant) sai siitosuransa päätökseen ja on siirtynyt sijoituskotinsa omistukseen. Surullisena uutisena nuori Itävallan tuontipoika Kami (Kasimir vom Blütengarten) lähti sateenkaarisillalle. Kuolinsyy selvinnee myöhemmin.

 

29.6.2020

V- ja W-pentueet kasvavat sijoituskodissa Turussa. Molemmista pentueista on tarkoitus saada jatkokasvatukseen pentu ja sijoituskoti on etsinnässä sekä uros- että naaraspennulle.

 

22.10.2019

Kissaliiton liittokokouksen päätöksen johdosta pentujen luovutusikä muuttuu 1.1.2020 alkaen 14-viikkoon. Tämä sääntö on seurausta kissojen käytöstutkimuksesta, jonka mukaan kissojen myöhäisempi vieroittaminen vähentää käytöshäiriöitä (linkki artikkeliin). Tutkimus on Helsingin Yliopistolla prof. Hannes Lohen tutkimusryhmän tekemä. Jatkossa siis myös Rais-Kis -pennut tulevat viettämään emonsa ja sisarustensa kanssa aikaa vähintään 14 viikon ikään saakka.

 

Uusia pentusuunnitelmia on mietitty ja kenties talvella, viimeistään ensi keväänä, on pentuja luvassa =)

 

7.7.2019

Kesänviettoa. Rauhallista oleilua, niin kissoilla kuin ihmisilläkin =)

 

3.2.2019

Nana saavutti DSM-tittelin (10 Best in Show -tulosta) marraskuussa 2018 Tallinnassa. Huikea saavutus! Loppuvuodesta tuli näyttelyitä kierrettyä aika ahkerasti. Wilda saavutti helmikuussa Supreme Champion -tittelin ja Pipsa Grand International Champion -tittelin.

 

Tämä vuosi on tarkoitus ottaa rauhallisemmin niin näyttelyiden kuin kasvatuksenkin osalta. Toistaiseksi ei siis ole pentusuunnitelmia.

 

13.10.2018

Syksyyn on mahtunut kiirettä uusien työkuvioiden muodossa sekä muutamia näyttelyreissuja. Kesän aikana saimme myös vahvistuksia tuleviin kasvatussuunnitelmiin.

 

MilkyWay sai kolme pentua 7.10.2018.

 

20.6.2018

Kevättä ja alkukesää on vietetty rauhaisasti kotioloissa ja muutamassa näyttelyreissussa. Kesän mittaan on luvassa muutamia näyttelyreissuja lisää ja ehkä syksymmälle on myös pentusuunnitelmia luvassa. Virosta muutti kesäkuun puolivälissä suklaatabbypoika Ikaria vahvistamaan tulevia pentusuunnitelmia. Ikaria asuu sijoituskodissa.

 

Nana täytti 10 vuotta 19.6.2018.

 

1.4.2018

Doris viettää tänään 5-vuotissyntymäpäiviään! Taas voi todeta, että kylläpäs aika rientää... edellisestä päivityksestäkin ehti hetki vierähtää.

 

Wildan pennut ovat reippaita 13 viikkoisia. Ensimmäiset rokotukset ovat takanapäin ja seuraavat tulossa. Kahden viikon päästä ainakin kolme naperoa jo sitten muuttaakin omiin koteihinsa. Seuraavia pentuja on suunnitteilla aikaisintaan loppukesäksi/syksyksi.

 

23.1.2018

Pikkuiset kasvavat hyvää vauhtia! Silmät ovat olleet jo hetken aikaa auki. Seuraavaksi naperot rupeavat kiinnostumaan ympäristöstä ja ruoasta ja hiekkalaatikkohommat tulevat opetteluun mukaan. Ihana seurata pikkuisten birmalasten kehitystä!

 

Näyttelyrintamalla tuli Tallinnassa varsin mainiota menestystä: Atomi oli molempina päivinä Best in Show-kastraattinaaras!

 

3.1.2018

Wilda pyöräytti eilen illalla viisi reipasta pentua! Alustavasti näyttäisi, että pentueessa olisi kolme poikaa ja kaksi tyttöä. Lisätietoa myöhemmin!

 

9.12.2017

Vuoden viimeisestä näyttelystä tulikin aivan huikea menestys Mikin kohdalla: molempina päivinä Best in Show-uros! Eipä hienompaa vuoden lopetusta olisi voinut toivoakaan! Eikä näyttely muutenkaan huonosti mennyt, sillä oikein hyviä tuloksia toivat myös Atomi, Nana ja Pippuri. Ja meillä oli kiva lomaviikonloppu Kuopiossa.

 

Pippuri lähti omaan kotiinsa Paattisille. Pippuria tullaan mahdollisesti näkemään jokusen kerran näyttelyareenoilla ja toiveissa on saada Pippurille myös jälkikasvua tulevaisuudessa.

 

Wilda kasvattelee lupaavasti mahaansa... jännityksellä odotellaan, mitä tuleman pitää!

 

27.11.2017

S-pennut Sangria ja Syrah muuttivat omiin koteihinsa viikonloppuna. Myös Marianne-emo lähti takaisin omaan kotiinsa. Seuraavia pentuja on mahdollisesti tulossa vuoden vaihteessa, jos kaikki sujuu suunnitellusti.

 

Näyttelyissä on käyty parinakin viikonloppuna ja ensi viikonloppuna käydään vielä vuoden viimeinen näyttely Kuopiossa. Sitten onkin aika hiljentyä joulun viettoon! Mukavaa pikkujouluaikaa kaikille!

 

29.10.2017

Aika rientää! Pienimmät naperot ovat kohta 10-viikkoa. Ensimmäinen rokotus on takanapäin. Hyvin ovat pikkuiset kasvaneet ja voineet koko ajan. Pojalla on jo oma koti, tyttö vielä etsii lemmikkikotiaan. Myös Pipsa on edelleen omaa kotiaan vailla! Jos sinulla on tarjota reippaalle ja sylissä viihtyvälle hurisijalle sijoituskoti yhden pentueen sopimuksella, ota yhteyttä!

 

Pipsa kävi ensimmäisessä näyttelyssään ja oli mukana tienaamassa isälleen Hermésille Best in Show -siitosuroksen palkinnon! Syksyn mittaan on luvassa muutama muukin näyttelyreissu, niin Pipsalle kuin muillekin kotijoukoille.

 

8.10.2017

Rose-tytöllekin löytyi oma koti ja Rose muutti Poriin. Kotona tallustelevat vielä S-pennut, jotka täyttävät huomenna jo 7 viikkoa, sekä sijoituskotia etsivä Pipsa.

 

Loppuvuoteen on luvassa muutama näyttelyreissu ja seuraavia pentusuunnitelmia on kyllä jo tehty, mutta vielä ei olla päästy toteutuksen asteelle.

 

25.9.2017

Ensimmäinen kasvattamamme pentue täyttää tänään 7 vuotta eli Atomi siirtyy veteraani-ikään! Kylläpäs on aika mennyt nopeasti.

 

Viime viikonloppu olikin kovasti kiireinen, kun kaikki kolme ruskeanaamiopoikaa muuttivat omiin koteihinsa ja Pocahontas lähti myös uuteen kotiin. Noppa-emo lähti niinikään takaisin omaan kotiinsa. Kaikille toivotamme onnea matkaan ja pitkää ikää!! Tällä hetkellä ilonamme tassuttelevat vielä Rose-punanaamiotyttö, joka etsii lemmikkikotia, sekä Pipsa, joka etsii sijoituskotia.

 

Kaksi nuorinta pentua ovat ehtineet jo viiden viikon ikään. Tyttö on lilakilpikonnanaamio ja poika lilanaamio. Jos jompikumpi kehittyy sopivaan suuntaan, etsii se sijoituskotia.

 

31.8.2017

Pocahontas palautui meille takaisin. Se osoittautui uuden kodin mukaan hyvin vilkkaaksi ainoana kissana ollessaan ja siksi se etsii nyt uutta lemmikkikotia, jossa olisi kissaseuraa. Pocahontas voisi myös muuttaa sijoituskotia etsivän Pipsan kaveriksi. Jos sinulla olisi sopiva koti tarjolla, ota yhteyttä!

 

24.8.2017

Marianne sai 21.8.2017 kaksi pentua, pojan ja tytön. R-pentue kävi ensimmäisellä rokotuksella ja kaikki oli kunnossa. Naperot kasvavat hyvää vauhtia!

 

19.8.2017

Niinpä ne Liinun pennut kasvoivat luovutusikään! Menipä taas (reilut) 12 viikkoa ihan huimaa vauhtia! Uusiin koteihinsa ovat jo muuttaneet Pelle Peloton ja Pikku Myy. Pocahontas muuttaa seuraavaksi. Piparminttu-Pipsa etsii vielä sijoituskotia.

 

Pienemmistä pennuista on kaksi poikaa varattu, yksi etsii vielä lemmikkikotia. Kysy lisää, jos sinulla on suloisen birmapojan mentävä kolo kotonasi!

 

Atomi kävi kansallisessa näyttelyssä elokuussa ja sieltähän tuli yllätys-Best In Show! Atomin ensimmäinen, joten olipa hurjan iloinen yllätys =) =) Vanja-uroksemme on käynyt näyttelyissä Championiksi asti ja nyt on siitostestitkin otettu, joten piakkoin siitosura odottaa =)

 

24.7.2017

Nopan vauvelit kasvavat mukavasti! Ikää on jo kolme viikkoa ja pentulaatikon ulkopuolinen maailma kiinnostaa. Ruokailuakin opetellaan. Kaikki kolme poikaa ovat ruskeanaamioita ja tyttö on punanaamio. Mikäli tyttö osoittautuu sopivaksi, etsii se sijoituskotia, muussa tapauksessa toivon yhden pojan jäävän jatkamaan kasvatuksessa.

 

Liinun jälkikasvu täytti 10 viikkoa ja ensimmäinen rokotus on takanapäin.

 

2.7.2017

Noppa sai 30.6. neljä pentua. Näyttäisi siltä, että saimme tällä kertaa kolme poikaa ja yhden tytön. Pojilla jo korvat tummuvat, joten lienee ruskeanaamiopoikia pentulaatikossa tuhisemassa. Synnytys sujui hyvin.

 

Isommat naperot kasvavat mukavasti ja riehakkaina ne jo tutustuvat liki koko huusholliin! Muutaman viikon päästä on ensimmäisen rokotuksen aika. Isommat pennut ovat jo päässeet ekoihin kuviin. Kuvat löytyvät täältä.

 

24.6.2017

Johan ehti taas aikaa kulua edellisestä päivityksestä! Viimeiseen kuukauteen mahtuu paljon, niin iloa kuin suruakin. Iloisimpana uutisena Nanan (Touchant Kief d'Amour) Baltic Winner -voitto Liettuan Klaipedassa kesäkuun alkupuolella! Nanasta tuli nyt ensimmäisen suomalaisen kasvattama birma, joka sai tuon BW-tittelin! Kiitos siis Tia Lehtoselle Touchant -kissalaan! Myös yhteisomistuksessa oleva sijoituskollimme Vanja (RU*Tarnis Urgant) voitti Baltic Winner -tittelin! Huippua!

 

Myös pentulaatikkoon kuuluu hyvää. Pikkuiset ovat kasvaneet ja tutustuvat nyt paraikaa ympäröivään maailmaan ja opettelevat kissojen tavoille. Liinu on erittäin hyvä ja luottavainen emo. Nopan (Rais-Kis Nonparelli) ja Mikin (Rais-Kis Mignon) jälkikasvua odotellaan syntyväksi seuraavaksi.

 

Surullisena uutisena Salama-pojan (Rais-Kis Odysseus) menehtyminen lyhyen sairastamisen jälkeen. Eipä pysty sanoin kuvaamaan, miten surullista on sekä itselle että sijoituskodille menettää rakas perheenjäsen =( Tarkempi syy sairastumiseen selvinnee avauksessa.

 

26.5.2017

Viime viikonloppu oli työntäytteinen Pirokin näyttelyn johdosta! Talkoilua aamusta iltaan. Vanja osallistui ensimmäistä kertaa näyttelyyn Suomessa ja totisesti räjäytti potin! Lauantaina Vanja oli Best in Show kaikilla tuomariäänillä, sunnuntaina äänet jakaantuivat tasan, mutta Vanja pokkasi voiton! Huh-huh! Myös Nana ylätti olemalla sunnuntaina todella kovassa joukossa Best in Show -veteraani! Ihan huikea näyttelyviikonloppu!

 

Naperot kasvavat pentulaatikossa ja silmät ovat jo melkein kaikilta auki. Maailmanvalloitus alkaa ihan pian! Jos kaikki sujuu hyvin, myös kesäkuun lopulle on luvassa vauvoja... Siitä lisää tuonnempana!

 

17.5.2017

Pentuonni taitaa vihdoin olla kääntynyt... Liinu sai neljä pentua 13.5.2017. Alustavasti näyttäisi, että saimme kolme tyttöä ja yhden pojan. Lisätietoa myöhemmin pentujen kasvaessa!!

 

Mikistä tuli 9.5. ensimmäistä kertaa isä, kun Tamus-kissalaan syntyi Mikin jälkikasvua kolmen pennun verran =)

 

3.5.2017

Kiirettä on pitänyt ja kesää odotellaan... pentujakin näyttäisi nyt olevan luvassa! Tästä lisää tuonnempana.

 

Uusi kolli saapui Venäjältä huhtikuun lopussa yhteisomistukseen Lofanna- ja Demian kissaloiden kanssa. Vanja on sinitabbynaamio ja tulevaisuudessa sen on tarkoitus ottaa osaa kasvatukseemme.

 

Nana ja Mikki ovat käyneet näyttelemässä ja huhtikuun loppupuolella tuli varsinainen jymypotti: Mikki oli Best in Show -aikuinen uros ja Nana ylsi Best in Show-veteraaniksi! Nämä ovat niitä harvinaisia huippuhetkiä, joista on lupa ottaa kaikki ilo irti ;-)

 

27.3.2017

Pentusuunnitelmat eivät edelleenkään ota tuulta purjeisiinsa =/ Epäonni jatkuu. Uusia yrityksiä luvassa ja uusia urossuunnitelmia. Toivotaan parasta!!!!

 

Mikki (IC Rais-Kis Mignon) kävi kahden päivän näyttelyreissulla Jyväskylässä, josta kotiintuomisina sertit molemmilta päiviltä. Samalla Mikki kävi pokkaamassa Atomi-emonsa Kissaliiton vuoden siitosnaaras 2016 -palkinnon ja Doris-siskonsa 3. sijan samasta kilvasta.

 

2.3.2017

Uusi vuosi on alkanut hieman epäonnisissa merkeissä. Pentuja ei ole useista yrityksistä huolimatta saatu alulle =/ Toivottavasti onni kääntyy kevättä kohti! Mikki ja Günther ovat käyneet treffeillä muualla ja heillä näyttäisi olleen parempi onni. Peukut pystyssä kohti kevättä ja kesää!

 

Näyttelyissä on muutamia kertoja pyörähdetty, lähinnä Mikin kanssa, mutta Tallinnassa edusti myös MilkyWay-sisko. Molemmat saivat sertinsä ja saimme viettää kaksinkertaisia International Champion -juhlia.

 

23.1.2017

Vuoden ekassa näyttelyssä sisarusten Mikin ja Milkkiksen kanssa Lahdessa. Molemmat saivat sertit molemmilta päiviltä ja seuraavaksi on suunnattava ulkomaiseen reissuun, jotta näyttelyura voi jatkua. Myös Hermés (IC Demian Günther) edusti lauantaina, luokassa 5.

 

18.1.2017

Niinpä se taas vaihtui vuosi uuteen! Pentusuunnitelmia on ollut vireillä ja muutoksiakin niihin on jo ehtinyt tulla. Toistaiseksi vielä odotellaan...

 

Atomi sai huippu-uutisia Kissaliitolta! Atomin jälkeläisillä oli onnistunut näyttelyvuosi 2016 ja Atomi on nyt Kissaliiton Vuoden Siitosnaaras 2016! Wau, Wau, Wau!!! Kiitos Atomin jälkikasvulle <3 Eipä se mennyt vuosi Doriksenkaan jälkikasvulla huonosti: Doris on kolmanneksi paras siitosnaaras vuonna 2016 =) =)

Huippunäyttelyvuosi =)

 

Tänä vuonna näytelläänkin huomattavasti viime vuotta maltillisemmin. Muutamia näyttelyitä on kuitenkin suunniteltu ja ensimmäinen on Lahdessa tulevana viikonloppuna.

 

18.12.2016

Vuoden viimeinen näyttelyreissu takanapäin! Edustamassa olivat Mikki (Mignon) ja Milkkis (MilkyWay). Molemmat saivat viimeisen avoimen luokan sertinsä ja valmistuivat Championeiksi. Seuraavaksi on luvassa joululomaa!

 

Ensi vuodelle on pentusuunnitelmia. Toivottavasti suunnitelmien kanssa on onni myötä. Myös muutamia näyttelyreissuja on suunnitteilla, muttei samassa mittakaavassa kuin tänä vuonna =)

 

Herméksen (Demian Günther) ensimmäiset vauvat ovat syntyneet 17.11.2016 (3 pentua) MinMin-kissalaan ja 14.12.2016 (2 pentua) Pörrökerän kissalaan. 

 

Hyvää Joulua & Onnellista Uutta Vuotta 2017!

 

2.12.2016

Atomi kävi hetimiten SC:ksi valmistumisen jälkeen steriloitavana. Atomilla on ollut kolme pentuetta ja nyt Atomi jää eläkkeelle siitoshommista -näyttelyissä tullaan piipahtamaan varmaankin jatkossakin jonkin verran.

 

Samalla eläinlääkärikäynnillä Mikistä otettiin siitostestit. Mikki voisi vaikka treffata muutaman tyttösen, ainakin toivon mukaan yhtä omaamme ;-)

 

29.11.2016

Viikonloppu Turussa näyttelyiden merkeissä. Sunnuntaina oli Birmojen Breed Bis eli birmoilla oli ihan oma paneeli. Näyttely meni reilusti yli odotusten! Mikki (Mignon) ylsi sunnuntaina Best in Show-urokseksi! Ja vain juuri 10 kuukautta täyttäneenä. Mukana olivat myös MilkyWay, Doris ja Atomi. Atomi sai viimeisen sertinsä ja valmistui Supreme Championiksi. Nyt Atomia odottaa sterilointi ja näyttelyura jatkuu ehkä jossakin vaiheessa kastraattien puolella. Tänä vuonna on enää yksi näyttelyreissu tiedossa. Ensi vuonna lieneekin näyttelyiden osalta huomattavasti rauhallisempi.

 

Wilda on käynyt treffeillä, mutta vielä ei ole varmuutta, onko Wilda pieniin päin.

 

20.9.2016

Näyttelyviikonloppu Lapualla takanapäin. Oikein hieno viikonloppu kaikin puolin! Mikki (Mignon) ylsi molempina päivinä tuomarin parhaaksi, MilkyWaykin lauantaina ja Atomi oli paras siitosnaaras! Doris sai viimeiset sertinsä ja valmistui näin Supreme Championiksi. Doriksesta tuli nyt sitten ensimmäinen SC-kasvattimmme! Valmistumiskuohuviinit on vielä juomatta ja virallista valmistumiskuvaa odottelemme... Katsotaan, saadaanko Atomista Doriksen seuraaja ja jos, niin koska =)

 

Wilda on käynyt siitostesteissä ja sydän- ja munuaisultrassa. Kaikki oli kunnossa.

 

10.9.2016

Näyttelyiden täytteinen loppukesä takanapäin! Näyttelyissä on käyty vaihtelevalla porukalla: milloin on Wilda edustanut yksin, milloin Doris, Sastamalassa taas oli isompi joukko mukana näyttelyssä... Sastamalan tupla-näyttelyyn saimme kokoon tämän vuoden ensimmäiset, ja luultavasti myös ainoat, kasvattajaluokat. Eikä hassummin mennytkään: tuloksena kaksi kakkostilaa. Siitosluokat menivät Dorikselle ja Atomille -kummallekin yksi BIS-siitosnaaras-tulos. Wilda valmistui Grand International Championiksi ja Hermes (Demian Günther) International Championiksi. Jatkossa näyttelyistä eläkkeelle jäävät ainakin Allu (IceCream) ja Marianne -ne eivät oikein näyttelyissä viihdy ja suotta niitä on siellä väkisin yrittää käyttää =/ Muutenkin syksyä kohti taidetaan jäädä tauolle ja nauttia kotosalla viilenevistä ja pimenevistä illoista takkatulen lämmössä -tietysti kullanmurut kainalossa =)

 

Samu on kotiutunut takaisin meille ja varsin mukavasti sillä on nyt tyttöjen kanssa mennyt. Jollei Samulle sopivaa uutta kotia tunnu löytyvän, jäänee Samu meille viettämään eläkepäiviään.

 

13.8.2016

Samu palautui jälleen takaisin kotiin. Ei se sitten kuitenkaan kotiutunut hyvin Nellan kanssa yhteiseen kotiin, vaan oli levoton ja mouruili =/ Edelleen Samu kuitenkin etsii sitä oikeaa, omaa ihmistä ja loppuelämän kotia. Meillä kun nuo tytöt antanut Samulle kyytiä =( Jos sinulla on tarjota koti reippaalle 10-vuotiaalle ruskeanaamio kastraattikollille, joka nauttii oman ihmisen seurasta ja kaikenlaisesta puuhastelusta, touhuamisesta ja  pikkupähkinöistä ja olet riittävän kärsivällinen, jotta Samu saa rauhassa kotiutua, ota yhteyttä! Samu voisi sopeutua pennun kanssa oloon, mutta toinen aikuinen ei välttämättä Samun sydäntä sulata. Samun oma sivu.

 

Kaikki pennut lähtivät meiltä maailmalle ja huusholli rauhoittui tältä osin. Tuntuu niinkuin olisi jo syksy  pitkällä, kun vettä sataa ja keli on viilentynyt =/ Ohjelmassa on joitakin näyttelyreissuja ja sitten pimeimpään vuoden aikaan huilia kotioloissa.

 

31.7.2016

Niin se meni heinäkuukin! Kohta on taas elokuu ja syksy tulee... kesälomakin jo tuli pidettyä. Heinäkuu onkin ollut aika kiireinen... muutama näyttelyreissu on tullut tehtyä ja kasvatusvahvuuteen on liittynyt uusi naaras: Ravanne da MaKaJa (SBI h) matkasi Amsterdamin reissultamme mukanamme Suomeen ja asustelee nyt Lofanna-kissalassa. Ravenna on yhteisomistuksessa Lofanna- ja Demian -kissaloiden kanssa ja toivottavasti antaa tulevaisuudessa uutta verta kasvatukseemme!

 

Pennut tulivat perjantaina 12 viikkoa ja ensi viikolla on vielä toisen rokotuksen, sirutuksen ja eläinlääkärin tarkastuksen aika. Sitten naperot jo lähtevätkin uusiin koteihinsa. On taas 3 kuukautta mennyt yhdessä hujauksessa!

 

6.7.2016

Pennut kävivät ensimmäisillä rokotuksilla. Kaikki kunnossa!

Uusimmat kuvat on otettu kesäkuun lopussa ja löytyvät täältä. Molemmat pojat on varattu. Omfale-tyttö etsii lemmikkikotia.

 

30.6.2016

Juhannus Tallinnassa Allun (IceCream) ja Wildan (IceKiss) kanssa. Molemmat saivat sertit ja valmistuivat IC/IP:ksi. Oikein mukava reissu oli ja lauantaina helli aurinkokin.

 

22.6.2016

Kylläpäs aika rientää! Kohta ollaan keskikesän juhlassa, joka tänä vuonna vietetäänkin poikkeuksellisesti näyttelyiden merkeissä... Kaksi edellistäkin viikonloppua on mennyt näyttelyissä. Edellisviikonloppuna Hyvinkäällä, viime viikonloppuna Leppävirralla. Mukana on ollut Atomin jälkikasvua. Leppävirralla menikin oikein uskomattoman hyvin: Mikki ylsi Best in show-pennuksi! Atomi oli molempina päivinä ainoa siitosnaaras ja näin ollen myös paras. Sunnuntailta kertyi kyllä ihan mukavat pisteetkin =)

 

Kotona pennut kasvavat hurjan hyvin ja ovat reippaita naperoita. Pojista on varaukset/alustavat varaukset, tytön tulevaisuus on vielä mietinnässä ;-) Pennuista on uudet kuvat täällä.

 

25.5.2016

Hyviä uutisia, moneltakin kantilta! Mignon-pojan jalka kuvattiin kolmannen kerran ja hyvältä näyttää. Murtunut kasvulinja reisiluussa on luutunut hyvin eikä toistaiseksi tarvita mitään toimenpiteitä. Mikki saa viettää normaalia kissanpennun elämää ja se muuttikin alkuviikosta Allun (Rais-Kis IceCream) kaveriksi. Toivottavasti pojista tulee hyvät kamut =) Omiin koteihinsa ovat muuttaneet myös Marianne, Nonparelli, Nougat ja Nekku. Hyvää jatkoa kaikille!

 

Viime viikonlopun kotinäyttely sujui talkoilun merkeissä ja omia kasvatteja oli mukana myös. Doriksen jälkikasvu sai sertit, Nemo (Rais-Kis IceMan) valmistui International Premioriksi ja molempina päivinä Doris oli paras siitosnaaras. Myös Doris sai sertit molemmilta päiviltä. Kiva ja työntäytteinen näyttely!

 

Heran pennut kasvavat hyvin. Kaikilla pennuilla on silmät auki ja kohta aletaan maistella kiinteää ruokaa.

 

7.5.2016

Mignon-pojan jalka on parantunut hienosti! Vielä Mikki joutuu olemaan häkkilevossa, mutta pääsee jo ulkoilemaan ja leikkimään muiden pentujen kanssa -kunhan muistaa olla hyppimättä. Se ei ole pienelle, reippaalle pennulle ihan helppoa... yhdet röntgen-kuvat käydään vielä toukokuun loppupuolella ottamassa ja sitten toivottavasti tämä episodi on takanapäin. Ja ainakaan toistaiseksi leikkaukseen ei ole tarvinnut turvautua, mikä on hyvä asia.

 

Hera synnytti 6.5. aamuyön tunteina kolme pienokaista: kaksi poikaa ja tytön. Jo näinkin pienenä kuin parin päivän ikäisenä näkyy toisen pojan korvissa väriä: ilmeisesti sini- ja cremenaamio veljekset ovat kyseessä. Tyttö on mitä ilmeisemmin sininaamio tai sinikilpikonnanaamio.

 

Heta steriloitiin ja Heta on nyt lähtenyt omaan kotiinsa ja siirtynyt sijoituskotinsa omistukseen. Iso Kiitos Janinalle kaikesta avusta matkan varrella ja hyvin sujuneesta sijoituksesta! Hetan pennuista Neilikka-tyttö on vielä omaa kotiaan vailla. Neilikka on ihan lemmikkityttö. Pennuista on uudet kuvat täällä.

 

Muutamia näyttelyreissuja on luvassa kesälle. Sitä ennen nautitaan pienestä kesäloman pätkästä ja upeista kesäkeleistä! Elohopea kohoaa +20 °C lukemiin! Aikuiset birmamme ovat päässeet nauttimaan kesästä pihalle valjastelun merkeissä, pennut saavat nauttia auringosta parvekkeella. Ihana kesä, kesä, kesä, kesä...!!!

 

24.4.2016

Hyviä ja huonoja uutisia. Mignon-poika on loukannut jalkansa, viime viikolla työpäivämme aikana. Reisiluun päässä on kasvulinjan murtuma ja Mikki on toistaiseksi häkkilevossa eli ei saisi hyppiä eikä juosta. Ensi viikolla Mikin jalka röntgenkuvataan uudelleen ja ehkä myös selvinnee leikkaustarve. Todella ikävä ja kurja juttu pienelle pennulle, joka tahtoisi juosta ja leikkiä kavereittensa kanssa. Muut pennut voivat hyvin ja kasvavat vauhdilla. Pikkuisetkin ovat jo 10-viikkoisia nappuloita. Neilikka-tyttö on vielä omaa lemmikkikotia vailla ja MilkyWay-tyttö etsii sijoituskotia, mielellään Tampereelta tai lähialueilta. Milkkiksen kanssa saattaisi päästä vaikka tutustumaan näyttelyidenkin maailmaan...

 

Doris oli viime vuoden paras pyhä birma-siitosnaaras, kiitos jälkikasvun omistajineen =) Nana ylsi Itä-Suomen rotukissayhdistyksen vuoden kissa-kisassa parhaimmaksi veteraaniksi. Mukavia tuloksia!

 

Suomessa järjestettiin viime viikonloppuna ensimmäistä kertaa Scandinavian Winner-näyttely. Mukava olivat Wilda ja Nemo. Nemo sai 8. luokan ensimmäisen sertin, mutta Wilda jäi jälleen kakkoseksi =/

 

12.4.2016

Rokotuspäivä. Hetan pennut saivat ensimmäisen rokotuksen ja Atomin pennut saivat rokotuksen lisäksi mikrosirut. Niille tehtiin myös pentutarkastus ja otettiin verinäytteet Kissangeenit-tutkimukselle. Hyvin ovat naperot kasvaneet.

 

Hetan pennuista kilpparitabbytyttö Neilikka on vielä omaa lemmikkikotia vailla. Atomin tytöistä Marianne etsii sijoituskotia yhden pentueen sopimuksella, MilkyWay kahden pentueen sopimuksella. Jos olet kiinnostunut sijoituksesta, ota yhteyttä!

 

3.4.2016

Pikainen päivitys pentuhulinan keskeltä... Heran maaliskuinen vierailu Gregerin luona näyttää tuottaneen tulosta. Sinisiä ja cremejä vauvoja odotettavissa toukokuussa =)

 

Nappulat kuvattiin pääsiäisenä. Pentukuvat löytyvät samasta osoitteesta kuin aiemmatkin kuvat.

 

23.3.2016

Atomin nappulat kävivät jo ensimmäisellä rokotuksella. Kaikki oli kunnossa. Pienemmät naperot ovat saaneet nimet ja rekisterikirjatkin saapunevat piakkoin. Pojille jo löytyikin oma koti. Pienemmistä pennuista kilpikonnanaamiotyttö (Nonparelli) etsii sijoituskotia. Pennuista on uusia kuvia täällä.

Atomin pentue on M-pentue ja Hetan pentue on N-pentue.

 

Edellisestä päivityksestä unohtui, että myös Hermés (Demian Günther) oli mukana Askolan näyttelyssä ja sai nuorten luokasta varsin mukavan arvostelun. Pianhan Herméskin on jo niin iso poika, että voi treffata tyttöjä... Näyttelytuloksista vielä sen verran, että Doris oli Birma-yhdistyksen paras siitosnaaras =) Kiitos Doriksen jälkikasvulle Nemolle, Allulle ja Wildalle sekä heidän kodeilleen tästä saavutuksesta!

 

13.3.2016

Allu ja Nemo kävivät viime viikonloppuna näyttelyreissulla Askolassa. Molemmat pojat saivat 10-luokan viimeisen sertin ja valmistuivat näin Premioreiksi. Onnittelut pojille!

 

5.3.2016

Pennut kasvavat kovaa vauhtia! Hetan pienokaisetkin jo alkavat kiinnostua pesän ulkopuolisesta maailmasta. Pentujen värit alkavat olla pikkuhiljaa selvillä, mutta nimet ovat vielä mietinnässä. Atomin vauvelit täyttävät pian 6 viikkoa ja niillä on jo nimet. Rekisterikirjoja odotellaan saapuvaksi. Kovasti nuo viikarit jo valloittavat koko huushollia. Atomille kuuluu vähän huonompaa, sillä se sai anaalirauhasen tulehduksen ja sitä parannellaan tällä hetkellä antibiootilla =(

 

Myös Hera pääsi treffeille, Gregerin kanssa. Reilun kolmen viikon kuluttua näemme, onko toukokuulle odotettavissa sinisiä ja cremejä vauveleita =)

 

15.2.2016

Heta sai omat palleronsa eilen eli ystävänpäivänä 14.2.2106. Tuloksena neljä pienokaista: kaksi tyttöä ja kaksi poikaa! Näiden pentujen isänä on oma virolaiskollimme Faust. Atomin vauvat täyttävät tänään kolme viikkoa. Ne ovat jo aloittaneet tutkimusmatkan pesän ulkopuolelle ja pikkuhiljaa alkavat kiinteän ruoan maistelut ja hiekkalaatikon käytön opettelu. Ihania palleroisia! Näistä pennuista toinen tyttö jäänee kasvatuskäyttöön ja luultavasti sijoituskoti on haussa.

 

Nana oli helmikuun ensimmäisenä viikonloppuna näyttelyssä ja varsin mukavasti meni ensimmäinen uuden kategoriajaon mukainen näyttely: Nana ylsi tuomarin parhaaksi ja veteraaneissa naaraiden kakkoseksi.

 

Surullisia uutisia saimme ensimmäisen pentueemme Apollon-pojasta, joka on äkillisesti jouduttu lopettamaan 11.2, ilmeisesti sydänsairauden seurauksena. Eviran avaustulos kertonee tarkemman syyn yhtäkkiseen sairastumiseen =( Ei sitä ikinä odota, että nuori kissa menehtyy eikä rakkaan poismenoon voi mitenkään tällaisessa tilanteessa varautua. Olemme syvästi pahoillamme =(

 

1.2.2016

Atomi pyöräytti kolme vauvaa 25.1. myöhään yöllä. Pennut ovat reippaina nisillä. Atomi saa Dorikselta vauvojen hoitoapua, sillä Doris tykkää hoitaa pentuja! Välillä ovat molemmat pentupesässä pitämässä huolta Atomin jälkikasvusta. Alustavasti näyttää siltä, että saimme kaksi tyttöä ja yhden pojan. Pennuista lisää tuonnempana!

 

Hetan laskettuun aikaan on noin pari viikkoa jäljellä =)

 

24.1.2016

Nuoriso edusti Surokin Lahden näyttelyssä hienosti tänä viikonloppuna! Urosvahvistuksemme Hermés (Demian Günther, SBI a 21) ylsi tuomarin parhaaksi asti! Liinu oli myös mukana näyttelyssä ja sai ensimmäisen EX1 tuloksensa rennolla meiningillään. Tuhannet kiitokset sijoituskodeille, jotka esittelivät molemmat kissat hienoiksi puunattuina!

 

4.1.2016

Uusi vuosi, uudet kujeet!

Pentuja on odotettavissa ainakin Atomille, tammikuun loppupuolella. Myös Heta vieraili kollin luona ja näin alustavasti näyttäisi myös Hetan tilanne varsin lupaavalta... jos kaikki sujuu hyvin, helmikuun puolivälin paikkeilla Hetalle olisi tulossa perheenlisäystä =) Muutoin tässä vietelläänkin paukkuvia tammikuun pakkasia ja kissat tykkäävät käpertyä viereen, ihan vaikka peitonkin alle! Hyvää vuoden alkua!

 

14.12.2015

Liinu lähti uuteen kotiinsa Lahteen, sijoitukseen. Liinun kavereita ovat jatkossa cornish rexit ja perhoskoirat. Onnea matkaan muruselle!

 

Viime viikon lopussa varmistui, että Atomi on pieniin päin! Mikäli kaikki sujuu hyvin loppuun asti, on jälkikasvua odotettavissa tammikuun loppupuolella. Heta on viikonloppuna vieraillut kollin luona ja tämän astutuksen tulos varmistunee noin kolmen viikon kuluttua. Jännittäviä aikoja luvassa!!

 

4.12.2015

Joulukuu!

Günther (Hermes) ja Faust olivat viime viikonloppuna Turussa näyttelyssä. Hermes oli näyttelyssä vain lauantaina ja ylsi hienosti ensimmäisessä koitoksessaan värin parhaaksi! Faust sai lauantaina ensimmäisen avoimen luokan sertinsä, mutta sunnuntaina serti jäi saamatta =( Hienosti kuitenkin molemmat pojat edustivat näyttelyssä. Ja Liinu jakoi myös positiivista birma-PR:ää runsain mitoin =)

 

Gregerin ensimmäiset jälkeläiset syntyivät 17.11.2015 Lofanna-kissalaan, kaksi tyttöä ja poika =) Greger on käynyt parin muunkin tytön kanssa treffeillä, joten lisää jälkikasvua lienee jossakin kohtaa luvassa -ei kuitenkaan vielä meidän kissalaamme.

 

Liinu pääsi pikkujouluposeerauksiin! Mukavaa joulun odotusta ja pikkujoulu-aikaa kaikille!

 

 

27.11.2015

H-pentueemme täytti 2-vuotta ja Hera pääsi sen kunniaksi sydän- ja munuaisultraukseen. Kaikki oli kunnossa! Samalla otettiin veriryhmä ja Felv- ja Fiv-testit. Hera on nyt valmis treffeille! Kollikin on valmiina odottelemassa.

 

Atomi kävi tapaamassa sulhoa ja romantiikka oli ilmassa -lähempänä joulua tiedämme tarkemmin, onko jälkikasvua odotettavissa.

 

Tulevana viikonloppuna on kolliedustustasta Turun näyttelyssä, kun sijoituskissoistamme Günther ja Faust osallistuvat näytelmiin. Liinu lähtee turistiksi mukaan.

 

11.11.2015

Kissalassamme on tänä syksynä tapahtunut isoja muutoksia. Veeran menehtyminen syyskuun lopussa vähensi kissamääräämme yhdellä, mutta myös Samu ja Nella lähtivät uuteen kotiin lokakuun puolivälissä. Samun yhteiselo muiden kissojemma kanssa ei oikein enää toiminut. Samu kävikin jo kertaalleen (elokuussa) kokeilemassa ainoana kissana oloa, mutta ei viihtynyt ja palautui meille takaisin. Nyt Samu lähti Nellan kanssa matkaan ja kaverukset ovat kotiutuneet uusiin ympyröihin ja uusien palvelijoidensa hellään huomaan =) Meillä on, tottakai, haikea fiilis, kun kahdesta kullanmurusta piti luopua, mutta joskus on parempi näin. Onnea matkaan molemmille kullanmuruille!

 

Atomi päätti panna jalat ristiin, kun astutus olisi vihdoin ollut ajankohtainen ja mahdollinen. Myöskään Hera ei ole enää sulhon perään mouruillut, joten kasvatussuunnitelmamme siirtyvät suosiolla ensi vuoden puolelle. Nautitaan loppuvuodesta ja pikkuhiljaa lähestyvästä joulusta kaikessa rauhassa!

 

Tässä loppuvuodesta monta pentuettamme täyttää vuosia, joten toivotamme näin yhteisesti kaikille hyvää syntymäpäivää!

 

31.10.2015

B-pentueemme täyttää tänään 5-vuotta! Kylläpäs aika rientää hurjaa vauhtia! Lämpimät onnittelut Mollo ja Vinka!

 

Kotiuduimme keskiviikkona liki viikon mittaiselta maailmannäyttelyreissulta Ruotsin Malmöstä. Mukana olivat Nana ja Wilda. Reissu meni hurjan hienosti ja aikaa jäi näyttelyn lisäksi myös muuhun lomailuun. Kävimme Tanskan puolella viettämässä päivän ja Malmötä kierreltiin myös. Itse näyttely meni paremmin kuin uskalsimme ikinä edes toivoa: Nana oli tuomarin paras ja pääsi siis paneeliin! Ääniä ei näin kovassa joukossa tullut, mutta uskomattoman hieno saavutus päästä 16 parhaimman kastraattinaaraan joukkoon =) =) =) Wildalla oli kilpailija ja Wilda jäi kakkoseksi.

 

Nämä olivatkin sitten Nanan ja Wildan viimeiset näyttelyt tänä vuonna, ja kakkoskategoriassa: ensi vuonna tulee voimaan uusi kategoriajako ja birmat kuuluvat siinä ykköskategoriaan eli kilpakumppaneita ovat jatkossa persialaiset ja exoticit sekä jo vanhat tutut ragdollit ja turkkilaiset vanit. Jännittävää nähdä, miten uusi kategoriajako otetaan vastaan ja miten näyttelyt jatkossa sujuvat.

 

Atomi ja Doris kävivät heti reissusta palattuamme sydänultrassa ja molemmilla oli sydän kunnossa! Dorikselta ultrattiin myös munuaiset ja kunnossa olivat nekin. Doris huutelee kovasti sulhon perään, mutta toistaiseksi Dorikselle ei ole pentusuunnitelmia. Atomille sen sijaan olisi kolli katsottuna, mikäli Atomi suostuisi treffeilemään =)

 

Liinu-tyttö on edelleen ilonamme, mutta etsii sitä omaa kotiaan. Liinu on oikein reipas, iloinen ja sosiaalinen tyttönen, tykkää olla sylissä ja viihtyy vieressä sekä touhuilee myös omiaan =) Ihana pallero, mutta tosiaan sijoituskoti edelleen hakusessa!

 

12.10.2015

Eilen vielä tämän vuoden viimeisiä näyttelyreissuja, Salossa. Mukana olivat Atomi ja Wilda, jotka molemmat saivat sertinsä. Wilda valmistui Championiksi! Mukana näyttelyreissulla oli myös pikkuinen Liinu, joka oli kuin kotonaan: todella reipas ja hienosti esiintyi ja teki birma-PR:ää =) =) Liinu oli vain turistina mukana eikä siis osallistunut arvosteluun.

 

Yhteen hieman isompaan näyttelyreissuun vielä kotijoukoista tänä vuonna startataan, sitten onkin aika vähän lomailla ja keskittyä muihin hommiin.

 

Yhteisomistuksessa olevat sijoituspojat Faust ja Greger ovat muuten vierailleet tyttöjen luona. Muutaman viikon sisällä selviää, ovatko pojat saamassa jälkikasvua. Ei kuitenkaan vielä meidän kissalaamme =)

 

4.10.2015

Viimeiseen viikkoon mahtuu niin iloisia kuin äärettömän surullisiakin tapahtumia.

Viime viikonloppu meni mukavasti näyttelyn merkeissä Lapualla. Mukana olivat kotona asuvat Atomi ja Doris sekä koko Doriksen jälkikasvu (Rais-Kis IceCream, IceMan ja IceKiss) ja vielä Sinni (Rais-Kis Cinnamon) lisäksi. Nuoriso edusti ensimmäistä kertaa avoimessa/kastraattiluokassa ja kaikki saivat ensimmäiset sertinsä. Doris valmistui Grand International Championiksi. Meillä oli molempina päivinä kasvattajaluokka =) Oli oikein mukava viikonloppu! Loppuvuoteen ei enää montaa näytelmää olekaan luvassa, tauko onkin jo paikallaan.

 

Maanantaina 28.9.2015 vanhin kissamme ja viimeinen maatiaisemme, Veera, päätti maallisen taivalluksensa 17-vuoden ikäisenä ja lähti sateenkaarisillalle. Kaikki tapahtui niin yllättäen ja yhtäkkiä, ettei sitä oikein vieläkään ymmärrä...

Veera 30.7.1998-28.9.2015.

 

18.9.2015

Samu ei viihtynytkään uudessa kodissaan ainoana kissana, vaan etsiskeli kovasti kavereitaan =( Samu tulee siis meille takaisin. Koska elo meilläkään ei oikein useamman kissan porukassa luonnistu, etsii Samu edelleen uutta kotia joko toisen kastraatin tai pennun kaveriksi tai yhdessä meidän Nellamme kanssa. Jos sinulla on tarjota koti Samulle (ja Nellalle), ota yhteyttä!

 

8.9.2015

Pirkanmaan rotukissayhdistyksen näyttelyviikonloppu Sastamassa takanapäin! Viikonloppu meni todella nopeasti talkoillessa ja olihan niitä omia kissojakin mukana näytelmissä. Mukana olivat Wilda (Rais-Kis IceKiss) ja Nana, jotka molemmat saivat ihan mukavia tuloksia ja Nana valmistui neljän vuoden uurastuksen jälkeen korkeimpaan mahdolliseen titteliin eli Nana on nyt Supreme Premior! Miljoonat kiitokset Tia Lehtoselle Touchant-kissalaan tästä ihanasta Diivasta ;-)

 

Lassi ja Leevi muuttivat viime viikolla uusiin koteihinsa: Lassi helsinkiläistyi ja Leevi jäi kotiseuduilleen saaden kaverikseen balineesi-tytön. Molemmille pojille onnea matkaan ja kuulumisia otetaan mielellään vastaan! Liinu-tyttö on vielä ilonamme kotosalla, mutta etsii sitä oikeaa, omaa ihmistä =) Liinu on siis tarkoitus sijoittaa.

 

30.8.2015

Pennut täyttivät 12 viikkoa. Aika menee ihan älyttömän nopeasti, varsinkin silloin kun on pentuja =/ Taas on luopumisen aika edessä... pojat ovat löytäneet jo omat kodit, Liinu-tyttö vielä etsii sopivaa sijoituskotia.

Helmi-emokin palautui tänään ikiomaan kotiinsa. Kiitos Paulalle ja Rasmukselle hienosti sujuneesta yhteistyöstä!

 

Tänään myös kissalamme uusin vahvistus, sinitabbypoika Günther (Demian Günther) muutti uuteen kotiinsa Minnan ja Jarin sekä Mocha (Rais-Kis Coffee) -kasvattimme luo. Hyvin näytti Mocha uuden tulokkaan ottavan vastaan. Onnea matkaan tälle tulevalle prinssille =)

 

Eilen olimme Hyvinkäällä näyttelyssä Atomin ja Wildan kanssa ja ihan mukava reissu oli molemmilla. Ensi viikonloppuna onkin sitten tiedossa koko viikonlopun kestävä näyttely- ja talkooreissu oman kotiyhdistyksen näyttelyyn Sastamalaan. Sitä odotellessa ja siihen valmistautuessa...

 

25.8.2015

Tallinnan näyttelyviikonloppu takanapäin! Mukana olivat Sinni (Rais-Kis Cinnamon) ja kotijoukoista Doris. Molemmat tytöt saivat sertit kumpanakin päivänä ja Sinni valmistui lauantaina International Premioriksi. Oikein mukava viikonloppu oli ja laivamatkat katamaraanilla sujuivat joutuisasti tyynessä kesäkelissä.

 

Pennut ovat kasvaneet kivasti ja pian on jo toisen rokotuksen aika. Punanaamiopoika, Leevi, on vielä omaa kotia vailla. Leevi on pentueen isoin ja vankkarakenteisin, oikein ihana hurmuripoika =) Leevi myydään lemmikiksi eikä pienimuotoiselle siitoskäytöllekään ole estettä. Kysy lisää!

 

Samu lähti viime viikolla kohti uusia seikkailuja ja matkasi Ouluun Maunon kaveriksi. Haikein mielin Samusta luovuimme =( Onneksi näyttää siltä, että Samu viihtyy hyvin uudessa kodissaan. Toivotamme rakkaalle Samulle oikein paljon onnea uuteen kotiin ja paljon hyviä eläkevuosia!

 

8.8.2015

Kyllähän tuo aika taas on kulunut kuin siivillä! Pennut ovat jo kohta 9-viikkoisia reippaita palleroisia. Ensimmäinen rokotus on takanapäin ja seuraavallekin on jo aika varattuna. Erilaisia ruokia on maisteltu ja ihan mukavasti on kaikin puolin mennyt. Pennuista on otettu uusia kuvia, kuvat ovat täällä.

 

Kaikki aikuiset kissamme kävivät myös rokotuksilla ja kaikki olivat kunnossa lukuunottamatta Veeran hammaskalustoa, jota hoidellaan vielä tässä elokuussa.

 

Nana kävi heinäkuun lopussa näyttelyssä Hämeenlinnassa. Hyvin se meni tämäkin reissu ja lauantaista voisi sanoa, että "niin lähellä, mutta kuitenkin niin kaukana..." Nana jäi yhden äänen tappiolla kakkoseksi paneelissa. No, mutta hienosti joka tapauksessa =) Seuraavaan näyttelyreissuun lähtevätkin sitten Doris ja Sinni, mutta sitä ennen nautitaan hetki kesästä -kun ne aurinkoiset kelitkin vihdoin saapuivat =)

 

15.7.2015

Aivan huikea näyttelyviikonloppu takanapäin! Neljä sukupolvea oli matkassa mukana Kuopiossa ja kotiintuomisena oli kolme Best in Show-tulosta!! Nana ylsi ensimmäisessä veteraaniluokassaan parhaaksi veteraaniksi ja Doris ja Wilda olivat molemmat Best in Show'ta sunnuntaina! Eipä sitä tällaista menestystä osannut odottaakaan =)

 

Helmin pennut kasvavat mukavasti. Nyt maistuu ruoka ja hiekkalaatikkohommat ovat hoidossa. Uusia kuvia olisi tarkoitus ottaa heti, kun aikataulu antaa periksi.... viimeistään viikonlopun aikana.

 

21.6.2015

Helmi ja pennut voivat hyvin. Pentujen värit alkavat olla selvillä, nimet ovat vielä mietinnässä. Tyttö on kilpikonnanaamio, pojat mitä ilmeisemmin puna- ja ruskeanaamio. Mikäli tyttö osoittautuu lupaavaksi, sille on tarkoitus etsiä sijoituskoti.

 

Edellisviikonloppuna olimme näyttelyreissulla Jämsässä. Mukana olivat kotijoukoista Atomi ja Doris. Atomilla oli ensimmäinen siitosluokkansa ja siinä edustivat Doriksen lisäksi KissKiss ja KitKat. Kaikki saivat ihan ok arvostelut.

 

11.6.2015

Helmi sai 7.6.2015 kolme pentua: kaksi poikaa ja tytön. Nämä ovat Helmin toiset ja viimeiset pennut, Helmi siirtyy näiden jälkeen sijoituskodin omistukseen.

 

Pitkällisen harkinnan jälkeen (ja vastoin periaatteitamme) olemme päättäneet etsiä Samulle uuden kodin. Samu ei ole oikein koskaan tuntenut oloaan kotoisaksi isomman kissaporukan ja pentujen keskellä ja nyt on tullut aika tarjota Samulle eläkeläisen päivät. Samu on 9-vuotias, terve ja reipas ruskeanaamio kastraattipoika. Kysy lisää!

 

11.5.2015

Kotinäyttely takanapäin -niin talkoilun kuin tulostenkin osalta! Kiireinen ja työntäytteinen viikonloppu sihteeristössä töitä paiskien ja olihan noita omia kissoja ja kasvattejakin näytelmissä =) Hienoja tuloksia saatiin aikaiseksi: viikonlopun saldona viisi tuomarin paras-tulosta ja Doriksen (ja meidän!) ensimmäinen siitosluokan voitto! Näyttelyssä mukana olivat kaikki Doriksen pennut eli Nemo (Rais-Kis IceMan), Allu (Rais-Kis IceCream) ja Wilda (Rais-Kis IceKiss). Näiden lisäksi Doris ja Sinni (Rais-Kis Cinnamon). Nana edusti vain sunnuntaina. Kiitos hyvistä tuloksista kuuluu kaikille kasvattieni omistajille/sijoituskodeille, jotka hienosti pitävät huolta kullanmuruistaan =)

 

Nyt, kun näyttelystä on selvitty, on aika ruveta jännittämään... Helmi näyttäisi olevan pääsiäistreffien jäljiltä pieniin päin =) Pienokaisia siis luvassa, joten peukut pystyyn, että odotusaika sujuu hyvin!

 

1.5.2015

Jopas on ehtinyt aikaa vierähtää edellisestä päivityksestä!

Allu (Rais-Kis IceCream) ja Wilda (Rais-Kis IceKiss) ovat käyneet tutustumassa kissanäyttelyiden maailmaan ja jatkoa mahdollisesti seuraa. Kenties oma porukkammekin tulee kesän mittaan vierailemaan jossakin näyttelyssä.

 

Hippua ja Hileä (Rais-Kis Hestia ja Hera) kävin katsomassa maaliskuussa ja hienosti olivat tytöt kasvaneet. Muutamia kuviakin tuli tytöistä räpsittyä.

 

Helmi kävi tapaamassa sulhoa. Piakkoin varmistunee, onko kesävauvoja odotettavissa.

 

3.3.2015

Jippo lähti viime perjantaina omaan kotiinsa. Sitä ennen Jippo ehti käydä edustustehtävissä ja hankkimassa birmoilla lisää ihailijoita! Onnea Jipolle uudessa kodissaan!

Doris ja Atomi etsivät ensimmäisen illan ja yön aikana kovasti Jippoa =(

 

Nana sijoittui hienosti viime vuoden näyttelytuloksillaan Pirkanmaan rotukissayhdistyksen kastraattikilvassa 3. ja Kissaliiton kastraattinaaraissa Nana ylsi 8. parhaimmaksi. Olemme oikein ylpeitä Nanasta!

 

Tämän kevään ja kesän vietämme hiljaiseloa omien kissojemme kanssa ja sitten syksyllä on mahdollisesti uusia suunnitelmia penturintamalla. Niistä lisää tuonnempana, kun ovat ajankohtaisia! Hyvää kevättä!

 

19.2.2015

Tänään lähti Nemo (IceMan) kohti omaa kotiaan. Enää ilonamme hääräilee Jippo, joka sekin muuttaa ensi viikolla omaan kotiinsa. Atomi ja Doris pitävät yhdessä huolta Jiposta =) Niin se aika taas vierähti ihan hirvittävän nopeasti...

 

Seuraavaksi on aika keskittyä muutamaan näyttelyyn ja omien, kotona olevien kissojen hellittelyyn =) Pentusuunnitelmia ehkä sitten taas kesällä/syksyllä.

 

14.2.2015

Hyvää ystävänpäivää! Samu täyttää tänään 9 vuotta. Vastahan Samu-Santeri oli pikkuinen palleroinen...

 

Pennut ovat saaneet tällä viikolla toisen rokotuksen. Samalla ne sirutettiin ja tarkastettiin ja todettiin terveiksi. Jipolta paljastui tarkastuksen yhteydessä pienenpieni knikki hännänpäässä -jo niitä knikkejä tähän J-pentueeseen ilmaantui =( Onneksi kyseessä on kuitenkin vain kauneusvirhe (joka toki kasvatussuunnitelmat estää).

 

Pennut luovuttivat samalla eläinlääkärikäynnillä verta Hannes Lohen kissangeenit -tutkimukseen, josta joskus tulevaisuudessa saadaan toivottavasti uutta tietoa kissan geeneistä, sairauksista ja ehkä testejäkin kissoille. Sitä odotellessa jokainen verinäyte on yhtä tärkeä kuin päivitetyt tiedot kissan terveydentilassakin.

 

Gildan ruumiinavausraportti tuli. Kuolinsyy ei ollutkaan FIP, kuten arvelimme, vaan luuytimen sairaus, myeloproliferatiivinen syndrooma. Eipä sitä koskaan tiedä, mitä kaikkea voikaan vastaan tulla...myös nuoren kissan kohdalla =/

 

Tänään pennuista on neljä lähtenyt kohti uusia kotejaan ja huomenna lähtee kaksi. Atomi ja Doris hoitavat edelleen antaumuksella jäljelle olevaa porukkaa ja maitobaarikin on auki, tosin välillä jo hieman rajoitetusti

;-) Onnea matkaan ja terveyttä & pitkää ikää jokaisella kullanmurulle!

 

4.2.2015

Osa pennuista sai ikävän mahataudin ja oksentelua ja ripulia oli vajaan viikon verran. Atomi ja kaikki Atomin pennut säästyivät taudilta, samoin IceKiss-tyttö. J-pentueen pojat sen sijaan sairastuivat pahiten. Onneksi tauti on nyt takanapäin ja pentujen painot taas nousevat ja ruoka maittaa!

 

Kaikille pennuille on löytynyt oma koti ja ensi viikolla onkin jo toisen rokotuksen aika. Samalla käynnillä pennut saavat mikrosirut ja niille tehdään pentutarkastus. Sitten onkin muutto uusiin koteihin edessä... Kyllä on taas 12 viikkoa mennyt yhdessä hujauksessa =/ Pennuista otettiin eilen viimeiset kuvat ennen muuttoa uusiin koteihinsa. Kuvat

 

Rais-Kis Fizzin viimeinen pentue syntyi Kissiinan kissalaan, mutta valitettavasti ainut pentu (tyttö) menehtyi kahden vuorokauden ikäisenä =( Fizz on kastroitu.

 

Mocha (Rais-Kis Coffee) on siirtynyt niinikään kastraattikerholaiseksi. Mocha sai neljän naaraan kanssa yhteensä 15 jälkeläistä. Hienoa! Mochan linja jatkunee tulevaisuudessa useammassakin eri kissalassa =)

 

25.1.2015

Pentuja on käyty urakalla katsomassa ja ihania koteja on odottamassa omaa palleroistaan! Mukavasti ovat palleroiset kasvaneet ja isoin poika, cremenaamio IceCream on jo yli 1,3-kiloinen! Pennut saavat vielä yhdet matokuurit ennen seuraavaa rokotusta ja helmikuun puolivälin paikkeilla ovat vauvelit valmiita muuttamaan uusiin koteihinsa.

 

Atomi jo aloitti huutelun uuden sulhon perään. Uusia pentusuunnitelmia ei kuitenkaan ihan heti ole odotettavissa. Helmille todennäköisesti seuraavaksi, mutta ehkei kuitenkaan ihan vielä.

 

19.1.2015

Äärettömän surullisia uutisia: Sijoituksessa asuva Gilda-tyttönen lähti perjantaina sateenkaarisillalle =( Lopullinen kuolinsyy selvinnee myöhemmin, mutta valitettavasti oireet viittasivat FIP:iin =( Olemme äärimmäisen surullisia ja pahoillamme Gildan sijoituskodin puolesta. Vaikka parhaansa yrittäisi kasvattajana tehdä, se ei todellakaan aina riitä =(

 

Kotona pennut voivat hyvin. Ensimmäinen rokotus on takanapäin ja mukavasti meni kaikin puolin rokotusreissu.

 

15.1.2015

Kaikki pennut ovat kasvaneet hyvin ja ruoka maistuu sekä hiekkalaatikkokäynnit sujuvat jo rutiinilla.

Pennut kävivät tänään ensimmäisillä rokotuksilla. Oikein mukavasti meni rokotusreissu. Myös Helmi oli mukanamme rokotuksilla. Pentujen seuraava rokotus on helmikuun puolivälissä ja silloin ne saavat myös mikrosirut sekä niille tehdään pentutarkastus. Lisäksi olemme tavanneet ottaa pennuilta verinäytteet Hannes Lohen vetämään Kissangeenit-tutkimukseen. Sekin siis tulossa noin kuukauden päästä.

 

Hetan ruskeanaamiopojista on vielä kolme ihanaa kullanmurua vailla omia kotejaan! Kaikki kolme: Jippo, Juju ja Juksu ovat lemmikkipoikia. Jipolla ja Juksulla on värivirhe näyttelyitä ajatellen ja Jujulta paljastui pikkuinen knikki hännänpäästä =(

Reippaita ja ihania poikia =)

 

Uusia kuvia on jälleen otettu alkuviikosta ja samasta osoitteesta löytyvät kuin aiemmatkin.

 

5.1.2015

Uusi vuosi, uudet suunnitelmat!

 

Fizz on kastroitu ja siirtynyt sijoituskodin omistukseen. Suuri kiitos Jaanalle perheineen hyvin toimineesta yhteistyöstä! Fizzillä on kahdet jälkeläiset ja kolmansia odotellaan vielä syntyväksi.

 

Pennut kasvavat mukavasti, kolmas matokuuri on meneillään ja parin viikon sisällä on ensimmäinen rokotuskäynti. Uusia kuvia on jälleen napsittu =) Kuvat löytyvät täältä.

 

Muutamia pentuja on alustavasti varattu ja Hetan pojista on vielä kolme ihanaa poikaa vailla kotia:

Jippo: pentueen isoin poika, vilkas, värivirhe joten ei näyttelyihin

Juksu: nimensä veroinen =) Vilkas veitikka, jolla pilkettä silmäkulmassa ja minimaalliset etusukat -ei siis näyttelyihin

Juju: iso ja vankka poika, katsotaan mitä kehitys tuo tämän pojan kohdalla tullessaan =)

 

Atomin pennuista ruskeanaamiopoika on niinikään vailla kotia, KitKat-poika. Sylissä viihtyvä reipas pikku-veijari =)

 

22.12.2014

Saimme (vihdoin) pennut uusiin kuviin! Kuvat löytyvät samasta osoitteesta kuin aiemminkin. Tyttöpentuja onkin kovasti kyselty ja niistä yksi tai kaksi jää omaan kasvatukseemme. Poikapentuja on vielä vailla lemmikkikoteja.

 

Uudet birma-pojat on saateltu omiin uusiin koteihinsa. Molemmat pojat asuvat sijoituksessa.

 

16.12.2014

Kävimme parin päivän reissun Tallinnassa. "Tuliaisina" tuli kaksi birma-poikaa, jotka tulevat Demian ja Lofanna -kissaloiden kanssa yhteiseen kasvatuskäyttöön. Toivomme pojista uutta verta kasvatukseemme. Pojista lisää tuonnempana =)

 

Kotosalla vauvat kasvavat ja kehittyvät huimaa vauhtia. Hetan ja Atomin pennut ovat saaneet rekisterikirjat, joten nimet ovat viralliset. Doriksen pennutkin saanevat omat rekisterikirjansa vielä tämän vuoden puolella.

 

Mukavaa joulun odotusta!

 

11.12.2014

Nappulat kasvavat mukavasti! Doriksen isoin poika, cremenaamio, on ylittänyt 500 g. Muut pennut tulevat hyvää kyytiä perässä. Doriksen pennut eivät ole vielä oikein intoutuneet maistelemaan kiinteää ruokaa, mutta Hetan pojat ovat jo hyvällä ruokahalulla opetelleet syömistä. Hiekkalaatikotkin on laitettu paikoilleen, mutta vielä toistaiseksi hiekkaa menee enemmän suuhun... kyllä se siitä =)

 

Kaikkien pentujen värit alkavat olla selvillä ja rekisteröinnit ovat käynnissä. Uusia kuvia pennuista otettiin maanantaina. Kuvat löytyvät täältä.

Doriksen pennut ovat I-pentue, Hetan J- ja Atomin K-pentue.

 

21.11.2104

Kaikki palleroiset ovat päässeet kasvun alkuun! Doriksen isoin poika on jo ylittänyt 200 g:n rajapyykin. Hetan pojista yhdeltä on silmät avautuneet. Muut tulevat hyvää kyytiä perässä.

 

Atomin poika näyttäisi olevan myös ruskeanaamio. Tytöt ovat luultavasti joko ruskeanaamioita tai kilpikonnanaamioita.

 

Fizzille odotellaan parin-kolmen viikon päästä jälkeläisiä Pikku-Miukun kissalaan =) Lisäksi Fizz on paraikaa treffeillä. Toivotaan, että onnistaa! Sen jälkeen jälkeläismäärä onkin täynnä ja Fizz pääsee viettämään kastraattipojan huolettomia päiviä.

 

19.11.2014

Atomi pyöräyttikin omat pentunsa jo eilen illalla! Mikäli sukupuolet on katsottu oikein, on pentueessa kaksi tyttöä ja yksi poika.

 

Doriksen ja Hetan vauvat kasvavat hyvin ja Doris voi sektiosta huolimatta hyvin. Doriksen pojat ovat mitä ilmeisemmin sini- ja cremenaamio. Tytön väri ei ole vielä selvillä.

 

16.11.2014

Heta yllätti pyöräyttämällä tämän vuoden ensimmäiset vauvat, vaikka Doriksen pentuja ensimmäiseksi odottelimme! Heta sai 12.11. neljä pentua, kaikki poikia ja näin jo muutaman päivän iässä korvat tummat eli pesueellinen ruskeanaamiopoikia!

 

Doris sai kolme pentua sektiolla pari päivää myöhemmin eli 14.11. Näistä pennuista kaksi on poikia, yksi tyttö. Hienosti ovat molemmat ekakertalaiset emot lähteneet pentuja hoitamaan ja Doriskin näyttäisi toipuvan sektiosta hyvin.

 

Atomin pentuja odottelemme syntyväksi ensi viikon loppupuolella.

 

9.11.2014

Huh-huh! Kylläpä aika rientää!

Olimme lokakuun viimeisenä viikonloppuna Nanan kanssa edustamassa Suomea Prahan maailmannäyttelyssä. Näyttely meni Nanan osalta paremmin kuin hyvin: tuloksena tuomarin paras! Kyllä jännitti sunnuntaipäivän paneeli, jossa oli Nanan lisäksi 12 upeaa kastraattinaarasta. Muutenkin oli kaikin puolin oikein mukava reissu! Kuvia reissusta löytyy täältä.

 

Nana kävi myös eilen näyttelyssä. Tällä kertaa tuloksena oli serti. Nyt Nana ja muut kissamme viettävätkin hetken aikaa ihan kotioloissa ja seuraavat näytelmät lienevät edessä vasta ensi vuoden puolella.

 

Doriksen laskettu aika on ihan pian käsillä. Sen jälkeen odottelemme Epeliinin ja viimeisenä Atomin pentuja. Kaikkien tiineysaika on toistaiseksi sujunut hyvin. Toivottavasti myös synnytys ja pentujen hoito sujuvat samalla lailla. Jännittävää nähdä, millaisia vauveleita saamme!

 

12.10.2014

Näyttää vahvasti siltä, että saamme loppuvuodesta nauttia pienten tassujen taaperruksesta! Ainakin Doris on pieniin päin! Myös Atomin ja Epeliinin vierailut sulhojensa luona näyttäisivät kuitenkin kaikesta huolimatta onnistuneen. Doriksen laskettu aika osuu marraskuun puolivälin tienoille, Epeliinin ja Atomin hieman myöhemmäksi. Helmin kohdalla pentusuunnitelmat siirtyvät ensi vuoteen.

 

Jos on jännitettävää näissä tulevissa pentusuunnitelmissa, on sitä muutenkin! Reilun viikon päästä starttaa Nana elämänsä suurimpaan näyttelyreissuun... siitä lisää tuonnempana!

 

1.10.2014

Nella oli mukana edustamassa Birma-yhdistyksen jäsentapahtumassa, jossa aiheena oli Birma ennen, nyt ja tulevaisuudessa. Mielenkiintoinen tapahtuma! Ja edustustehtäväkin sujui ihan mukavasti =) Nella kävi muuten syyskuun näyttelyssä valokuvaajalla ja kuvat löytyvät nyt Nellan omilta sivuilta (--> Kissat --> Nella).

 

Doris näyttäisi olevan pieniin päin! Jos kaikki sujuu suunnitellusti, marraskuun puolivälin paikkeilla meillä pitäisi olla pienten tassujen taaperrusta. Epeliini ei todennäköisesti tullut tiineeksi ja seuraava yritys siirtynee kevätpuolelle. Helmille on niinikään uusi kolli haussa.

 

10.9.2014

Pirokin näyttely ja talkoot takanapäin! Lauantaina meiltä ei ollut omia kissoja mukana näyttelyssä, mutta sunnuntaina Nella kävi liki viiden vuoden tauon jälkeen tuomarinpöydällä, ensimmäistä kertaa kastraattiluokassa. Ihan mukavasti meni, vaikka kyllä jännitti -sekä kissaa että omistajaa! Nella sai ok arvostelut. Ehkä jatkoa seuraa jossakin vaiheessa...

 

Tällä viikolla sekä Doris että Epeliini ovat treffeilleet, joten jännitettäväksi jää tuleeko tulosta... Myös Helmillä kävi kolli vierailulla, mutta valitettavasti ainakin nämä treffit jäivät tuloksettomiksi =(

 

31.8.2014

Fizzin ensimmäiset jälkeläiset ovat syntyneet WanillaWillan kissalaan Mikkeliin! Kolme pienokaista näki päivänvalon 27.8.2014. Toivotamme kovasti onnea ja tsemppiä näille pikkuisille!

 

Omissa suunnitelmissa on pentuja tälle syksylle/talvelle...katsotaan, missä vaiheessa tytöt suvaitsevat hyväksyä kyseisen suunnitelman ;-)

 

24.8.2014

Viime viikonlopun vietimme aurinkoisessa Tallinnassa kissanäyttelyreissulla. Ihan kaikkia sertejä ei saatu, mitä toivottiin, mutta reissu oli muuten erittäin mukava ja onnistunut. Mukana tällä reissulla olivat Atomi ja Doris sekä joukko muita tamperelaisia birmoja omistajineen. Kotkasta, sijoituskodista lähtivät reissuun myös Janina ja Simo Epeliini-naaraan kanssa. Epeliinistä ja Doriksesta saatiin International Championit!

 

Viikko ennen Tallinnan näyttelyreissua kävimme Atomin ja Nellan kanssa edustusreissulla eli esittelynäyttelyssä Lempäälässä. Nella ei liki viiden vuoden tauon jälkeen ollut oikein edustustuulella. Ehkä Nella saakin jatkossa viettää eläkeläisen päiviä kotioloissa.

 

Tällä viikolla olimme rokotuksilla isolla porukalla ja nyt on myös Felv- ja Fiv-testit päivitetty. Sitten onkin näyttelytaukoa luvassa ja pentusuunnitelmat siirtyvät prioriteettilistalla numerolle 1. ;-)

Jännittäviä aikoja lienee luvassa!

 

Fizzin ensimmäiset jälkeläiset muuten ovat syntymässä ihan parin viikon sisällä WanillaWillan kissalaan. Jännitettävää myös sieltä!

 

14.7.2014

Takana kesäisen lämmin näyttelyviikonloppu Siilinjärvellä! Tällä kertaa olimmekin melkoisella kokoonpanolla liikkeellä. Mukana olivat kotona asuvien Nanan, Atomin ja Doriksen lisäksi sijoituskodeissa asuvat Epeliini, Hera ja Gilda sekä vielä Arin ja Eilan omistama Sinni. Mukavasti Epeliini, Doris, Sinni ja Atomi keräsivät sertejä ja Atomi valmistui lauantaina Grand International Championiksi ja Sinni sunnuntaina Premioriksi. Heralla oli molempina päivinä kilpailija ja Hera jäi kakkoseksi. Kasvattajaluokassa sijoituksemme oli molempina päivinä 2 (pisteet eivät tosin päätä huimanneet).

 

Nana niin sanotusti räjäytti potin olemalla Best In Show lauantaina! Kolme sukupolvea -erikoisluokassa edustivat Nana, Atomi ja Doris. Sijoitus oli 4/5 ja huomautuksena vielä: "All three have very sweet expression" =)

 

Varsin mukava viikonloppu, vaikka hotellihuone olikin ihan järkyttävän kuuma! Onneksi näyttelypaikka oli miellyttävän viileä ja matkat molempiin suuntiin sujuivat hyvin. Kiitos kaikille, jotka olitte apuna näyttelypaikalla ja hotellilla sekä kiitos kaikille sijoituskodeille hyvin hoidetuista kissoista! Niitä oli ilo esittää näyttelyssä! Nyt on aika lomailla ja pitää taukoa näyttelyistä!

 

22.6.2014

Juhannuskin jo vierähti! Ulos katsellessa ei kyllä ihan keskikesältä tunnu...lämpömittari näyttää alle kymmentä astetta ja kissat ovat hyvillä mielin nauttineen siitä, että lämmöt laitettiin uudelleen päälle =( Missä kesä?

 

Surullisena uutisena ensimmäisen ikioman kissani, Viivi-maatiaisen lähtö sateenkaarisillalle 18.6.2014. Viivi ehti melkein 18-vuotiaaksi. Viivi asui viimeiset vuodet vanhempieni luona ja sai kaiken huomion ja hyvän hoidon.

 

Iloisempaa: Sinni-kasvattimme (Rais-Kis Cinnamon, SBI h 21) kävi mukanani Jämsässä näyttelyssä ja näyttely meni varsin mukavasti. Tuloksena hyvä arvostelu ja ehkä näyttelyura vielä joskus jatkuu...Sinni asuu Tampereella Eilan ja Arin omistuksessa, joten oikein paljon kiitoksia heille, että sain Sinniä lainata näyttelyyn.

 

Fizz on paraikaa tytön luona vierailulla. Täällä ollaan peukut pystyssä, että Fizz onnistuisi treffeillänsä =)

Omista kasvatussuunnitelmista sen verran, että Helmille on kolli katsottuna, joten ehkä tässä kesän/syksyn mittaan päästään suunnittelusta toteutukseen...

 

19.5.2014

Viime viikolla olimme porukalla rokotuksilla ja Doris sai oman passin! Helmiltä otettiin Felv- ja Fiv-testit, joten Helmi on valmis vaikka treffeille...jossakin vaiheessa sitten =)

 

Nyt on saatu nauttia aurinkoisista ja lämpimistä keleistä. Kissat tykkäävät olla parvekkeella päivän paisteessa ja pihaakin on innokkaasti tutkiskeltu. Pihamännyn linnunpönttöön on lintupariskunta tehnyt pesän. Keittiön pöydältä on oivallinen näköyhteys tähän linnunpönttöön ja sekös kiinnostaa!

 

Hyvää kesää!!

 

12.5.2014

Työntäytteinen viikonloppu (tai oikeastaan koko viimeiset pari kuukautta) takanapäin! Kotinäyttely Pirok viime viikonloppuna ja siellä edustivat Doris, Nana ja Epeliini. Varsin mukavia tuloksia ja kaksi uutta "herkkusientä": Doris valmistui Championiksi lauantaina ja Epeliini sunnuntaina! Onnittelut molemmille tytöille!

 

Seuraavaksi suunnitelmissa kodin ja pihan hoitoa, töitä ja kesälomaa sekä pieni breikki näyttelyistä. Kenties katsellaan myös sopivia sulhoja... siitä lisää tuonnempana.

 

13.4.2014

Näyttelyrintamalla paluu maanpinnalle... ;-)

Eilen Atomi, Doris ja Epeliini Helsingissä PetExpon yhteydessä olevassa näyttelyssä. Paljon oli kissanäyttelyn lisäksi muutakin nähtävää. Doris ja Atomi jakoivat runsaasti positiivista birma-PR:ää kellimällä milloin missäkin asennossa sylissä ja yleisön ihasteltavana. Kiva näyttely ja oikein kiva, että myös Epeliini-neiti sai ensimmäisen sertinsä!

 

Atomi pitääkin nyt pienen loman näyttelyistä. Doris, Epeliini ja Nana edustavat seuraavassa koitoksessa ja sen jälkeen onkin vähän pidempi loma tiedossa kaikille meille =) Aurinkoa ja kesää jo odotellaan!!

 

9.4.2014

Onpa kiirettä riittänyt! Kotisivujakaan ei ole ehtinyt päivittää hetkeen.

 

Nana debytoi CFA-näyttelyssä (Cat Fanciers Association) Riihimäellä pari viikkoa sitten. Näyttely meni yli odotusten. Kuudesta kehästä Nana pääsi kolmeen finaaliin ja sijoitukset olivat 10., 10., ja 9. sekä kerran toiseksi paras pitkäkarva kastraatti-premior. Mahtoiko mennä oikein?

 

Seuraavana viikonloppuna Nanalla oli koitos edessä Turun näyttelyssä ja voisi sanoa, että siellä meni vielä paremmin... Nana valmistui Grand International Premioriksi ja oli vielä kaiken huipuksi Best In Show! Olipas iloista yllätystä kerrakseen!

 

Hera oli meillä kaksi viikkoa hoidossa, odottelemassa Turun näyttelyä. Hera lähti suoraan näyttelystä kotiinsa ja koko illan Doris etsi ystäväänsä =/ Niillä oli niin mukavat leikit ja touhut keskenään ja nukkuivatkin monasti vieretysten.

 

Muuten tässä kevättä edetään ja hieman on kollirintamaakin kartoitettu...kesäksi ei kuitenkaan ole pentuja suunnitteilla, vaan vasta syksymmällä/talvella.

 

23.3.2014

Hera ja Gilda kävivät ensimmäistä kertaa näyttelyssä! Molemmat saivat oikein mukavat arvostelut ja reippaitakin ne olivat molemmat.

 

Gilda lähti näyttelystä kohti uutta kotiaan, Turkua. Onnea matkaan suloiselle Gilda-tyttöselle! Meitin tulee ikävä Gilda-murusta... Hera jää meille pariksi viikoksi odottelemaan seuraavaa näytelmää =) Mutta sitä ennen Nana käy hieman toisenlaisella edustusreissulla... =)

 

Nellalle on ruvennut ruoka maistumaan hieman turhankin hyvin steriloinnin jälkeen. Taitavat päästä nuo raitapaidat (Nella ja Veera) yhteiselle dieetille.

 

14.3.2014

Lomaviikko ja mökkeilyä =) Samalla vanhempieni luona asuva Viivi madotettu ja reippaaksi ja hyvinvoivaksi todettu.

 

Fizz on käynyt eläinlääkärin tarkastuksessa ja odottelemme siitostestien tuloksia. Kovasti Fizz jo lauleskelee tyttöjen perään, joten treffipyynnöt ovat tervetulleita ;-)

 

Myös Heta (Epeliini) on herännyt kevääseen ja huutelemaan kollipoikien perään. Heta saa kuitenkin vielä hetken aikaa odotella ja kasvaa ennenkuin pääsee miehelään.

 

5.3.2014

Helios muutti omaan kotiinsa sunnuntaina. Helios meni kaveriksi Tiukulle (Fanta), joten toivotaan, että ystävyys syttyy pian. Kotosalla ilonamme on vielä Gilda-tylleröinen, joka tykkää käpertyä kainaloon hurisemaan! Valloittava pakkaus =)

 

Gildan Vinka-emo (Bumblebee) siirtyi kahden pentueen (F- ja G-) jälkeen sijoituskotinsa omistukseen. Eli Susannelle Diosas-kissalaan sylin täydeltä kiitosta hyvin sujuneesta sijoituksesta! On ilo saada mukava ja kaikinpuolin joustava ja huolehtivainen sijoituskoti =) Ehkäpä Vinkasta vielä kuullaan birma-kasvatusrintamalla...

 

Nellastamme (IC Pirimirrin Arktis) tuli eilen neljännen kerran mummo! Nellan poika Mocha (Coffee) sai pennut Tassuliinin kissalan Tättä-naaraan kanssa. Palleroisia syntyi viisi! Onnea Mochalle ja Tättälle omistajineen!

 

22.2.2014

Hera ja Hestia -siskokset lähtivät kohti omaa kotiaan torstaina. Toivotamme reippaille pikkuisille oikein paljon onnea matkaan! Ja kuulumisia otetaan mielihyvin vastaan...

 

17.2.2014

Viime viikko oli erittäin tapahtumarikas monessakin mielessä. EkaWekara -kolli päätyi kastraattikerholaiseksi ruvettuaan liiaksi machoilemaan =( Harmi juttu sinänsä, sillä pojan "pään menoksi" oli kasvatussuunnitelmia, mutta joskus asiat eivät mene niin kuin on suunnitellut. EkaWekara jatkaa nyt eloaan Helsingissä Helenan ja Pekan lemmikkipoikana. Hyvää jatkoa komealle Iizi-pojalle!

 

Myös Gilda palautui meille kotiin oltuaan viikon sijoituskodissaan. Gilda etsii siis nyt uutta sijoituskotia -edelleen mielellään Tampereelta tai lähialueilta. Gilda on hurmaava tyttö, tykkää nukkua vieressä ja nauttii sylissä olosta ja yhdessä touhuamisesta. Kaikin puolin aivan ihana ja isokokoinen neiti =)

 

Eilisen päivän vietimme näyttelyssä Nanan, Atomin ja Doriksen kanssa. Mukava reissu oli ja oikein hyviä tuloksia oli kotiintuomisena! Varsin mukavaa oli myös tulos Kolme sukupolvea -erikoisluokassa, jossa tytöt sijoittuivat hopeatilalle =)

 

3.2.2014

Kaikki pentumme ovat löytäneet oman kodin. Tällä viikolla on vielä rokotus, pentutarkastus sekä mikrosirutus edessä ja sitten pennut alkavatkin pian olla valmiina uusiin koteihinsa. Viime viikonloppuna otimme vielä kuvia palleroista. Kuvat löytyvät samasta osoitteesta kuin edellisetkin =)

 

26.1.2014

Eilisen päivän vietimme Lahden näyttelyssä Nanan, Atomin ja Doriksen kanssa. Ihan mukava näyttelyvuoden aloitus =) Ehkä tänä vuonna tulee käytyä hieman aktiivisemmin näyttelyissä kuin viime vuonna.

 

Pennut ovat saaneet rekisterikirjat ja kaikkien nimet ovat nyt virallisia. Nappulat kasvavat ja vahvistuvat joka päivä! Portti alakertaan on avattu ja pikkaraiset valloittavat koko huushollia! Viikolla otettiin uusia kuvia ja ne löytyvät tutusta osoitteesta, täältä.

 

19.1.2014

Vintiöt kasvavat kovaa vauhtia! Helmin vauvat tulivat eilen 9-viikkoa ja Gilda tänään 10-viikkoa. Ja vauhti lisääntyy päivä päivältä... Gilda on ylittänyt jo 1,3 kg painon, Helmin pennut tulevat perässä. Doris tykkää leikittää ja välillä hoivatakin pentuja, Atomikin välillä intoutuu pentujen hoitajaksi. Pian on taas matokuurin aika ja toinen rokotus ja pentutarkastukset edessä... ja sitten taas se vaikein paikka: pentujen luovutus =(

(*valmiiksi jo tippa linssissä, kun luovutuksen aika lähestyy... pienokaisiin kiintyy aina niin valtavasti)

 

Muut pennut on varattu, mutta Gilda etsii vielä sopivaa sijoituskotia. Olisi mukava, jos sijoituskoti löytyisi läheltä kotiamme, Tampereelta tai lähialueilta.

 

13.1.2014

Pennut ovat käyneet ensimmäisellä rokotuksella. Kaikki oli kunnossa ja pikkuiset olivat oikein reippaita! Nella steriloitiin samalla ja se saa nyt viettää lokoisia eläkepäiviä. Jatkossa Nellan tyttäret ja pojat huolehtivat suvun jatkamisesta.

 

Pennuista on jälleen otettu uudet kuvat. Samasta galleriasta löytyvät kuin edellisetkin.

 

3.1.2014

Pennuista on taas uusia kuvia galleriassa!

Kuvat löytyvät täältä.

 

2.1.2014

Ja taas on uusi vuosi vaihtunut! Viime vuoden viimeisen viikonlopun sunnuntaita vietimmekin näyttelyssä, Kirkkonummella. Mukana oli kolme sukupolvea, eli Nana, Atomi ja Doris. Kaikilla oli ihan mukiinmenevän mukava päivä.

 

Pennut voivat ja kasvavat hyvin. Gilda on ylittänyt jo kilon rajapyykin, Helmin pienokaiset tulevat perässä. Pennuilla on nimet ja rekisteripapereita odotellaan Kissaliitolta. Ensi viikolla on ensimmäisen rokotuksen aika. Pennuista ruskeatabbytyttö Hestia on varattu, muut pennut odottelevat vielä omia kotejaan. Kaikki pennut ovat reippaita ja rohkeita, sylissä viihtyviä vesseleitä. Kiinteä ruoka maistuu ja hiekkalaatikkokäynnit sujuvat rutiinilla.

 

16.12.2013

Pennuista on vihdoin saatu uudet kuvat nettiin!

Gildan kuvia löytyy täältä (neiti on niin energinen, että kameran kanssa ei meinaa pysyä perässä...).

H-pentujen kuvat ovat täällä.

Suloisia veijareita kaikki, eivätkös olekin =)

 

13.12.2013

Pentujen värit alkavat olla selvillä. Pian täytellään rekisteröintipapereita. Helmin pentujen nimet ovat vielä hieman mietinnän alla...Vinkan pennun nimi on selvillä. Hänestä tulee Gilda =)

 

Pennut ovat kasvaneet mukavasti. Gilda on varsinainen vintiö, ilopilleri ja elohiiri! Koko ajan menossa ja joka paikassa rohkeana ja reippaana tutkimassa. Ruoka maistuu ja laatikkokäynnitkin jo sujuvat.

 

Helmin pennut tekevät myös jo tutkimusretkiä pesän ulkopuolelle. Ruokakin maistuu. Ihanan reippaita vauvoja ovat kaikki. Doris on hirmuisen kiinnostunut pennuista ja Gildan kanssa ne ovatkin jo hieman tassutelleet. Doris saa varmasti tulevien viikkojen aikana monta leikkikaveria =)

 

1.12.2013

Joulukuu! Niin se aika rientää! C-pentueemme täytti perjantaina 2 vuotta! Onnea Mocha, Miska, Sinni ja Helmi!

 

Vinkan tyttönen on kovasti kasvanut. Mamman lautaselta on jo vähän kiinteää ruokaakin maistellut ja reippaana tutkii ympäristöään. Tälle tyttöselle on jo nimi päätetty =)

 

Helmin vauvelit viihtyvät vielä tiiviisti pesässä, mutta silmät ovat auki näilläkin vekkuleilla. Pojat taitavat olla väreiltään ruskeatabbynaamio ja creme(tabby?)naamio. Toinen tyttö taitaa olla niinikään ruskeatabbynaamio, toinen on jotain sinistä... olisiko ehkä sinikilpikonna(tabby?)naamio. Jännityksellä odotellaan...

 

Vielä Mochalle (Rais-Kis Coffee) toisetkin onnittelut: Mochan ensimmäiset jälkeläiset (tyttö + poika) syntyivät Touchant -kissalaan 18.11.2013 Misu-naaraalle.

 

25.11.2013

Ensimmäiset kuvat vauveleista on saatu napattua! Vinkan pennusta löytyy kuvia täältä.

 

Helmin pesue taas löytyy näistä kuvista.

 

24.11.2013

Vauvat kasvaa! Vinkan pikkarainen tuli tänään 2 viikkoa ja painoa on liki 300 g. Näyttää siltä, että sukupuolen määritys on heti syntymän jälkeen mennyt pieleen ja meillä taitaakin olla reipas ja terhakka kilpikonna(tabby)naamio tyttönen =) Erehtyminen on inhimillistä, eikös sitä niin sanota...?

 

Helmin vauvelit voivat myös hyvin. Toinen tyttö ja toinen poika taitavat olla ruskeanaamioita, toisella tytöllä on hitusen vaaleammat korvat ja toinen poika taitaa olla punanaamio. Ihan mukavasti ovat nämäkin vauvelit kasvaneet, joskin vuorokautinen painonnousu ei ihan niin hurjaa ole kuin Vinkan yksinäisellä vauvelilla. Helmi on huolehtivainen ja hyvä emo.

 

Molemmista pentueista on ajatuksena sijoittaa tyttö, jos kehittyvät sopiviksi kasvatusta ajatellen. Toistaiseksi vielä seuraillaan kehitystä ja kasvua.

 

Lopuksi vielä Turun näyttelyn terveiset: olimme Atomin ja Doriksen kanssa lauantaina edustamassa ja molemmilla tytöillä meni aivan huippuhienosti! Ylsivät molemmat tuomarin parhaiksi. Oli todella iloinen yllätys! Doris edusti jälleen myös kiitettävästi pr-tehtävissä... (selällään sylissä yleisön ihasteltavana) =)

 

18.11.2013

Yhdistysten vuosikokouksia koko viikonloppu. Toivottavasti rotuyhdistyksessä puhaltavat uuden puheenjohtajan myötä uudet tuulet ja jäsenistön ja rodun edusta tulisi taas ykkösasioita.

 

Helmi pyöräytti lauantaina neljä reipasta vauvaa!! Ihan näin montaa emme osanneet odottaakaan, joten todella iloinen yllätys! Alustavasti näyttäisi, että pentueessa olisi kaksi tyttöä ja kaksi poikaa. Helmi omaksui hienosti mamman roolin. Pennut ovat lähteneet hyvin nostamaan painoa. Ja kahdella pennulla näyttäisi jo näin alkuvaiheessa olevan tummat korvat... taisimme saada ruskea- tai ruskeatabby- tai kilpikonna- tai kilpikonnatabbyvaaveja... =) Helmi (Rais-Kis Cardemum) on saanut lisänimen Cardemamma =)

 

Vinkan pentu voi hyvin (painoa yli 200 g) ja nauttii täysin siemauksin, kun saa mammaltansa kaiken huomion =) Vinka on hyvä emo. Pikkarainen taitaa olla raitapaita eli samaa väriä kuin emonsa, ruskeatabbynaamio.

 

Kuvia en ihan vielä lupaa...kunhan tuosta hieman kasvavat, on aika etsiytyä kameran taa ;-)

 

12.11.2013

Surua, murhetta ja vähän iloakin...

Vinka sai pitkän odotuksen jälkeen sunnuntaiaamuna kolme pentua, joista kaksi syntyi enkelinä =(

Vielä lauantaina ultrauksessa näkyi kaksi pientä sykkivää sydäntä. Ainokainen, poika, voi hyvin ja Vinka hoitaa pikkuista antaumuksella.

 

Iloisempina uutisina samaiselta päivältä Hetan (Epeliini) näyttelytulos Kouvolasta. Heta sai tulokseksi EX1 ja tuomarin paras! Tämä oli todella iloinen yllätys! Kiitos tytön näyttelyreissusta ja laittamisesta hienoon näyttelykuntoon kuuluu sijoituskodille, Janinalle ja Sakarille!

 

Helmi tuli meille viime viikolla odottelemaan omien vauveleidensa syntymää. Toivotaan, että Helmin pikkuisten kanssa on onni myötä.

 

1.11.2013

Vinka tuli meille odottelemaan vauveleiden syntymistä. Pentulaatikko on valmiina odottamassa H-hetkeä =)

 

21.10.2013

Koko porukan rokotustalkoot viime perjantaina! Ja lauantaina Kissaliiton liittokokouksessa =) Mukavaa kissamaista puuhaa siis.

 

Enää parisen viikkoa Vinkan H-hetkeen! Helmin masu kasvaa vielä pari viikkoa sen jälkeen. Jännittävää!

 

15.10.2013

Viime lauantaina vietimme aurinkoista syyspäivää EkaWekaran ja Doriksen kanssa Kirkkonummen näyttelyssä. Molemmat saivat varsin mukavat arvostelut. EkaWekara on mukavan kokoinen nuori mies: painoa on tällä viikon yli puoli vuotiaalla pojalla liki 4,1 kg!

 

9.10.2013

Kävin viime viikolla katsomassa Vinkaa ja tämän viikon maanantaina Helmiä. Iloksemme molemmat tytöt näyttäisivät olevan pieniin päin! Kovasti toivomme, että tiineysaika sujuu hyvin ja saamme marraskuussa seurata pikkaraisten birma-palleroisten ensimmäisiä askelia =)

 

30.9.2013

Viikonloppu kissamaisissa merkeissä! Lauantaina terveyspäivällä luentoja tärkeistä aiheista: kissojen geenitutkimus, munuaissairaudet sekä kissojen käyttäytyminen =)

 

Sunnuntaina Doriksen kanssa Seinäjoella näyttelyreissulla. Doriksen reissu keskittyi tällä(kin) kertaa enemmän PR:ään... ;-)  Mutta ei se mitään, reissu oli oikein mukava ja matkakumppaneiden tulokset oikein hyviä =)

 

20.9.2013

Sijoituskodilta tuli iloisia uutisia: Vinka näyttäisi olevan pieniin päin! Palleroisia on odotettavissa marraskuun alkupuolella, mikäli kaikki sujuu hyvin. Toivotaan niin.

 

Helmikin kävi kollin luona, mutta näiden treffien tulos taisi jäädä laihaksi =( Seuraillaan tilannetta.

 

Muuten syksy onkin jatkunut katuremonttia seuraten ja työkoneita väistellen =/ Kissojen ulkoilut on jääneet tosi vähiin tänä kesänä. Parvekkeella on toki aurinkoa paistateltu.

 

9.9.2013

Kotinäyttely takanapäin. Koko viikonloppu siinä vierähtikin, talkoohommissa.  Näyttelyssä olivat mukana Doris ja Epeliini.

 

1.9.2013

Syksyiset sadekelit pistivät vipinää tassuihin -itsellä nimittäin! Nyt on taas aika laittaa puhtaat matot lattialle talvea ja kylmiä kelejä silmällä pitäen ;-) Kaikki kissojen kiipeilytelineetkin kokivat perusteellisen puhdistuksen. Kyllä kelpaa nyt huilia ja telmiä niissä! Ja tulihan noita taas yksi lisääkin...

 

Aikuiset kissamme kävivät tällä viikolla hammashoidossa. Kaikilta poistettiin hammaskiveä ja sen lisäksi Nellalta jouduttiin hammassyöpymän takia poistamaan myös yksi hammas =(

 

Vinka lähti treffeille. Odottelua luvassa. Peukut pystyssä.

 

25.8.2013

Rurokin näyttelyssä Vantaalla. Upea, aurinkoinen päivä! Mukana olivat Doris ja EkaWekara. Ihan ok päivä molemmilla. Enemmän oli tällä kertaa jännättävää kasvattajatuttujen kissojen tuloksissa =)

 

17.8.2013

Kävimme moikkaamassa Sinni-kasvattiamme Arin ja Eilan luona. Sinni on mukavan kokoinen, upeaturkkinen kastraattinaaras!

 

Veera kävi hammaslääkärillä ja muutama hammas jouduttiin (taas) poistamaan. Toivottavasti saadaan Veeran suu kuntoon ja elämä alkaa taas hymyillä. Muille kissoillemme on hammaslääkäri varattuna myöhemmäksi tässä kuussa.

 

Vinkalle ja Helmille olisi kummallekin kolli valmiina odottamassa treffeille pääsyä =)

 

Surullisia uutisia: Viivi-kasvattimme (Rais-Kis Artemis) on menehtynyt jäätyään auton kolhaisemaksi =(

 

28.7.2013

Pitkästä, pitkästä aikaa näyttelyssä! Meillä olikin aika konkkaronkka mukana: Atomi, Doris, Epeliini, EkaWekara, Fizz ja hännän huippuna vielä Nella, joka sai ihka ensimmäisen siitosluokkansa kasaan! Nellan edellisestä pentueesta Mocha oli myös mukana, jotta Nella sai vaadittavat kolme jälkeläistä näyttelyyn. Ja meillä oli kasvattajauramme ensimmäinen kasvattajaluokka! Siihen vaaditaan viisi kasvattia, joista vähintään kahden tulee olla alle 2-vuotiaita.

 

Varsin mukavia tuloksiakin meille tulikin =)

Epeliini ylsi värin parhaaksi ja EkaWekara tuomarin parhaaksi! Paneelissa ei ääniä tullut. Doris oli EX1, Fizz EX2, Atomi sai sertinsä. Mocha jäi harmittavasti ilman sertiä =( Nellan siitosluokan tulokset ylsivät kakkostilaan ja kasvattajaluokan sijoitus oli kuudes. Olemme oikein iloisia ja tyytyväisiä näistä tuloksista!

 

Kotiin päin tuli kaksi kissaa vähemmän, sillä Epeliini ja EkaWekara lähtivät suoraan näyttelystä omiin, uusiin koteihinsa. Ikävä tulee kahta ihanaa, hurisevaa palleroista... Meillä on nyt aika hiljaista.

 

14.7.2013

Fizz, Eemeli, Daim ja Fanta lähtivät viikonloppuna uusiin koteihinsa. Kylläpä oli taas haikeaa luovuttaa pikkuisia... vaikka kaikki pääsivät ihaniin koteihin, jossa niitä on jo kovasti odotettu. Vielä kerran onnea matkaan pikkusille kullanmuruille =)

 

12.7.2013

Vinkan pennutkin jo kerkesivät käydä rokotuksilla. Kaikki oli molemmilla ok ja pikkaraiset antoivat myös verinäytteensä kissojen geenitutkimukselle.

 

Helmi kävi sydän- ja munuaisultrassa. Kaikki oli kunnossa. Helmi käy vielä hammashoidossa, sen jälkeen on mahdollista vaikka vierailla sulholassa...

 

Tulevan viikonlopun aikana neljä pentua muuttaa uusiin koteihin. Toivotamme kaikille valtavasti onnea matkaan!

 

30.6.2013

Nellan pennut tulivat 12-viikkoa. Reippaita vintiöitä!

 

Atomin pennuista Dumle lähti tänään omaan kotiinsa. Vaikka tietää, että pennut saavat hyvät kodit, on aina todella haikeaa luopua pikkuisista, joita on 12 viikkoa hoitanut ja joiden elämää on seurannut syntymästä lähtien... Onnea Dumlelle uudessa kodissaan!

 

Näyttelyt ovat kissojemme kohdalla olleet tauolla tammikuusta saakka. Siispä on varmaankin jäänyt mainitsematta, että Nana oli Itä-Suomen rotukissayhdistyksen 3. paras kastraatti! Olemme ylpeitä Nanasta!

Nyt Nana on muiden kissojemme tavoin kesäturkissa, eli bikinikunnossa =) Seuraavia näyttelyitä on luvassa pentujen kanssa loppukesästä ja aikuiset kissat pääsevät koitoksiin myöhemmin syksyllä/talvella.

 

Vanhempieni luona asuva Viivi-maatiainen täytti juhannuksena 17 vuotta. Viivi on kaikin puolin terve ja reipas. Veera-maatiaisemme täyttää kuukauden päästä 15v. Muillakin kissoillamme on syntymäpäiviä tiedossa: sekä Nana että Nella tulevat 5 vuoden ikään. Ei voi kuin hämmästellä ajan kulun nopeutta!

 

26.6.2013

Niin se aika rientää! Atomin pennut tulivat maanantaina 12-viikkoa, Nellan pennut pääsevät luovutusikään loppuviikosta. Toinen rokote käytiin hakemassa tänään. Samalla pennut saivat mikrosirut ja Daim, Dumle ja Eemeli luovuttivat verta Hannes Lohen geenitutkimukselle. Pojat käyttäytyivät esimerkillisen hienosti - taisivat tietää, että hyvään tarkoitukseen menee veri =)  Kiitos taas Univetin (Tampere) ihanalle eläinlääkäriasemalle hyvästä hoidosta!

 

Juhannuksen tienoilla pennut pääsivät uusiin kuviin. Tällä kertaa oli niin upean kesäinen keli, että tomerat tenavat ikuistettiin pihamaalla. Apukäsiä oli mukana useampia ja pennut kuvattiin yksitellen -ei siis ollut huolta, että joku olisi livistänyt omille teilleen. Uudet kuvat löytyvät galleriasta.

 

16.6.2013

Pennut lähestyvät vääjäämättä luovutusikää! Atomin pennuille tulee huomenna mittariin 11-viikkoa ja Nellan pennuille tuli tänään 10-viikkoa täyteen. Vinkan pennut täyttivät eilen 8-viikkoa. Aika menee todella, todella nopeasti. Kohta on taas luvassa luopumisen tuskaa =(

 

Kaikki pennut ovat todella reippaita ja sosiaalisia, ihania sydämenvaltaajia! Ruoka maistuu hyvin kaikille ja monenlaisia makuja on jo päästy maistelemaan. Mamman maitokin maistuu vielä, mutta Nella ja Atomi ovat jo alkaneet rajoittaa maitobaarin aukioloa ;-)  Vinka päästää välillä isommatkin pennut tissuttelemaan =)

 

Osa pennuista on jo löytänyt oman kotinsa. Ruskeatabbynaamiopojat EkaWekara ja Fizz etsivät vielä omia kotejaan. Molempien poikien kohdalla olisi toiveena, että pojat saisivat hetken aikaa olla leikkaamattomia. Pojat voidaan joko myydä edullisemmin tai sijoittaa. Myös Epeliini ja Doris -tytöt ovat vielä omaa kotia vailla. Tytöt etsivät sijoituskotia.

 

9.6.2013

Saatiinhan niitä uusia pentukuviakin vihdoin nettiin! Tietokone mokoma on temppuillut eikä kuvien lataus ole onnistunut. Uudet pentukuvat löytyvät nyt siis täältä

 

7.6.2013

Hellettä ja aurinkoisia kelejä on nyt alkukesästä riittänyt! Pennut ja emot ovat päässeet haistelemaan ulkoilmaa parvekkeelle. Atomi innostui niin kovin kesän tuoksuista, että intoutui huutelemaan uuden sulhon perään =(  Onneksi tämä huuma ei kestänyt kauaa.

 

Fantan ja Fizzin rekisterikirjat tulivat ennätysnopeasti, viikossa! Nyt on kaikki pennut rekisteröity. Hyvin ovat Fanta ja Fizz kasvaneet ja ruoka maistuu.

 

30.5.2013

Kesä tuli! Koristeomenapuu on taas kauneimmillaan!

Nellan ja Atomin pennut kävivät eläinlääkärissä ja saivat ensimmäiset rokotukset. Kaikki oli kunnossa!

 

Uusia kuvia pennuista löytyy täältä

 

28.5.2013

Kiirettä on pitänyt! Viime viikonloppu kului kokonaisuudessaan Pirkka-hallissa Pirokin (Pirkanmaan rotukissayhdistys) kissanäyttelyn järjestelyissä. Omia kissoja ei ollut mukana tällä(kään) kertaa, mutta jännitettävää riitti silti =)

 

Pennut kasvavat varsin mukavasti! Kaikki ovat voineet hyvin ja kasvu on ollut tasaista. Ruoka maistuu hyvin ja hiekkalaatikkohommat ovat pienimmilläkin jo hanskassa. Isommat pennut valloittavat majakkaa ja ylempiä kiipeilytasoja! Ihan pian on jo isompien pentujen ensimmäiset rokotukset. Niin, ja rekisterikirjatkin jo tulivat sekä Atomin että Nellan pennuille. Pienempien kirjoja vielä odotellaan.

 

Kuvia ei ole ehditty päivittää galleriaan. Yritetään ehtiä tällä viikolla.

 

19.5.2013

Onpa ehtinyt kulua aikaa edellisestä päivityksestä! Aika menee niin nopeasti pentujen touhuja seuraillessa!

 

Kaikki pennut kasvavat mukavasti. Atomin Dumle-poika on isoin, painoa on kertynyt n. 750 g. Dumle ja Daim-veljensä ovatkin aikamoisia vintiöitä! Reippaita ja rohkeita, hyvin syöviä ja hellyttäviä velikultia. Kuten kaikki muutkin pennut. Seurallisia ja sylissä viihtyviä. Erilaiset luonteet ovat nähtävissä jo pienillä pennuilla =)

 

Vinkan pennut ovat päässeet kiinteän ruoan makuun. Hiekkalaatikkokäynnit ovat vielä opettelun alla. Fanta-tyttö on hassunhauska pikku-veijari. Fizz-poika on rauhallisempi, tanakka kaveri =)

Molemmat pennut ottavat mielellään torkut sylissä =) Vinka-emo on hyvä emo, kuten Nella ja Atomikin.

 

Kuvia ei ole tällä viikolla ehditty ottamaan, mutta jospa ensi viikolla taas yrittäisin aktivoitua tälläkin saralla. Pentukuvia löytyy täältä.

 

7.5.2013

Kaikki pennut kasvavat hyvin. Isommat pennut maistelevat kiinteää ruokaa ja opettelevat hiekkalaatikon käyttöä. Leikit ovat jo varsin vauhdikkaita. Rekisteröintipaperit lähtivät tänään Kissaliitolle. Molemmista pentueista tytöt etsivät sijoituskotia Tampereelta tai lähialueelta.

 

Tällä viikolla on tarkoitus ottaa uusia kuvia. Ja toivottavasti saadaan ne pikaisesti nettiinkin =)

 

27.4.2013

Vinkan pennutkin ovat päässet kasvun alkuun. Molemmilla pennuilla on jo hieman väriä korvissa -taidettiin saada ruskea- tai ruskeatabbynaamiopalleroiset näistäkin.

 

Atomin pennut ovat maistelleet kiinteää ruokaa. Isompi pojista (Dumleksi nimetty) on varsin utelias ja rohkea kaveri, varsinainen sylivauveli =) Atomin molemmat pojat näyttävät olevan cremenaamioita. Tyttö on melko varmasti lilakilpikonnanaamio.

 

Nellan pennut alkavat kohta opetella ruokailua. Atomi ja Nella hoitavat pennut yhdessä ja välillä pesässä on kuuden pennun suloinen kasa =)

 

Pentukuvia löytyy täältä. Atomin pentue on D-pentue, Nellan E-pentue. Vinkan vauveleita ei ole vielä ehditty kuvailemaan. Ensi viikolla varmaankin...

 

23.4.2013

Vinka sai lauantaina kaksi pentua: tytön ja pojan.

 

Atomin ja Nellan vauvat kasvavat päivä päivältä. Atomin vauvat ovat jo tehneet tutkimusretkiä pesän ulkopuolella. Kohta alkavat myös kiinteän ruoan syömisharjoitukset. Nellan vauvelit viihtyvät vielä toistaiseksi paremmin pesässä. Aika kuluu valtavan nopeasti!

 

17.4.2013

Pennut kasvavat mukavasti! Atomin pojat ovat edelleen kovin värittömiä, edelleen siis vahvimpana epäilynä, että ovat puna- tai cremenaamioita. Tyttö on kilpikonnanaamio, mutta vielä en osaa varmaksi sanoa, mikä kilpikonnanaamio... Nellan pennuilla on jo nyt 10 päivän iässä ihan tummat korvat ja nenät eli ruskea- tai ruskeatabbynaamioita näistä on tulollaan.

 

Vinkan masuasukkeja odotellaan maailmaan tämän viikon loppupuolella. Jänskää taas...!

 

7.4.2013

Nella sai tänään kolme vauvaa! Pennut olivat varsin mukavan kokoisia ja reippaita heti synnyttyään.

 

Atomin vauvoille odotellaan pikkuhiljaa väriä... vielä ei kummankaan pojan korvien kärjissä näy hitustakaan väriä -olisiko siis puna- tai cremenaamioita pentulaatikossa tuhisemassa? Tytöllä on hieman väriä, mutta en sen perusteella uskalla vielä alkaa väriä arvailemaan. Seuraillaan tilannetta. Painot nousevat mukavasti, joskin pienin poika kasvaa hieman jälkijunassa sisaruksistaan.

 

3.4.2013

Atomi pyöräytti aprillipäivän vauvat! Kolme pentua: 2 poikaa ja yksi tyttö. Kaikki pennut ovat reippaina nisillä. Atomi oli alkuun hieman hämillään, mutta on nyt hienosti omaksunut emon roolin.

 

Nellan masun kasvua seuraillaan vielä (noin) vajaan viikon verran, sitten on Nellan aika pullauttaa maailmaan omat vauvelinsa. Nellalle on kertynyt painoa 1,2 kg!!

 

22.3.2013

H-hetki lähestyy... jännittävää! Atomille ja Nellalle maistuu hyvin ruoka. Valitettavasti myös Veera-maatiaisellemme näyttää ruoka maistuvan... Veera joutuu dieetille, kun emot pääsevät tulevien vauveleidensa kanssa pentukamariin.

 

Muutenkin tytöt ovat voineet hyvin. Hentosia vauvanpotkujakin on jo masuista tunnusteltu =)

Odotellaan, mitä tuleman pitää...

 

9.3.2013

Näyttäisi siltä, että meille on tulossa keväällä useampikin pentue! Viime vuonna ei yhtään pentuetta saatu aikaan, nyt näyttäisi sitten onnistuvan =)  Toivotaan, että tiineydet ja synnytykset sujuvat kunnialla ja terveitä ja reippaita pentusia olisi tulossa. Atomi ja Nella ovat saaneet jo hieman painoakin lisää, Vinka on  masunsa kanssa vasta alkuvaiheessa.

 

Helmikin intoutui aurinkoisten päivien innostamana laulelemaan kollinkaipuutaan. Helmi saa kuitenkin vielä odotella pidemmälle kevääseen (tai kesään/syksyyn) ennen kuin pääsee ensitreffeille =)

 

Nyt jännitellään ja valmistaudutaan tuleviin pienokaisiin. Mikäli sopivia tyttösiä (miksei poikasiakin) syntyy, olisi sopivan sijoituskodin etsintä edessä.

 

1.3.2013

Odottavan aika on pitkä... ;-)

Atomi on saanut mukavasti painoa lisää ja ruoka maistuu.

 

Nanasta otettiin Surokin näyttelyssä Lahdessa 21.1.2013 sienitesti. Testejä otetaan pistokokeina aina muutamia per näyttely. Tänään tuli testitulos ja negatiivista sekin näytti. Ehdin juuri viikko ennen tätä näyttelyä ottaa itse samaisen testin. Mutta tulipahan varmistettua =)

 

P.S. Kissafani 1/2013 -lehdessä on rotuesittelyssä pyhä birma!

 

18.2.2013

Nyt se sitten varmistui! Iloisia uutisia: Atomi on pieniin päin =) Mikäli kaikki sujuu suunnitellusti, pentuja on odotettavissa pääsiäisen tienoilla. Kovasti pidämme peukkuja pystyssä, että odotusaika sujuisi hyvin!

 

Myös Nella ja Vinka ovat käyneet sulholassa. Odottelemme vielä varmistusta näiden treffien onnistumisesta.

 

Näyttelyrintamalla viime vuosi oli oikein mukava. Nana ylsi hienosti Pirkanmaan rotukissayhdistyksen 7. parhaaksi kastraatiksi ja Sinni-kasvattimme (Rais-Kis Cinnamon, SBI h 21) oli samaisen yhdistyksen 6. paras nuori. Onnittelut Arille ja Eilalle Sinnin hienosta menestyksestä!

 

Nana saattaa osallistua johonkin näyttelyyn tämän kevään aikana, mutta muuten näyttelyrintamalla lienee meidän osalta hetken aikaa hiljaisempaa. Josko saisimme keskittyä loppukeväästä pentujen hoitoon?

 

10.2.2013

Kissoista otetut sienitestit tulivat. Kaikki olivat negatiivisia! Hyvä juttu!

 

Pientä deittailuakin on ollut... siitä lisää tuonnempana, kun varmistuu, odotellaanko meille birmavauveleita. Helmikuun loppupuolella olemme viisaampia tässä asiassa.

 

21.1.2013

Uusi vuosi lähti näyttelyiden osalta käyntiin Lahden Surokin näyttelystä, jossa olimme Atomin ja Nanan kanssa sunnuntain. Molemmilla tytöillä meni todella hienosti ja molemmat ylsivät tuomarin parhaiksi! Enpä  osannut näin hienoa näyttelyvuoden alkua odottaakaan =)  Seuraavat näyttelyt ovat vielä harkinnan alla... katsotaan.

 

Penturintamalla sen sijaan on toistaiseksi hiljaista =(

 

13.1.2013

Hyvää Uutta Vuotta 2013 kaikille!

 

Uusi vuosi ei ihan parhaimmissa merkeissä alkanut... Vinka ei tullut tiineeksi Pojulle, toisesta yrityksestä huolimatta. Luvassa mahdollisesti muutoksia suunnitelmiin.

 

Nana ja Atomi lähtevät näyttelyreissuun viikon päästä. Muuten tämän vuoden näyttelysuunnitelmat ovatkin vielä avoinna.

 

30.12.2012

Vuoden viimeisessä näyttelyreissussa Atomin ja Nanan kanssa, Helsingissä. Nanan päivä oli oikein onnistunut!

 

Näyttelyssä oli myös Mocha (Rais-Kis Coffee) luokassa 9. Mocha sai CAC-sertin & hyvän arvostelun ja on nyt käytettävissä muutamille sopiville morsiamille ;-)

 

13.12.2012

Eilen kävimme eläinlääkärireissulla melkein koko konkkaronkan kanssa! Perusrokotuksia Veeralle, Samulle, Atomille ja Helmille. Veeralta otettiin perusverenkuva, jossa kaikki oli kunnossa! Helmiltä otettiin veriryhmä ja Felv- ja Fiv-testit. Samalla Helmi luovutti vertaan Hannes Lohen kissangeenit-tutkimukselle. Oikein hienosti meni sekä Veeran että Helmin verinäytteenotto!

 

Helmin Sinni-sisko (Cinnamon) on steriloitu ja myös Sinni on luovuttanut verinäytteensä tärkeään tutkimukseen. Sisaruskatraan pojista Mocha (Coffee) on niinikään ojentanut auttavan tassunsa ja luovuttanut vertaan tutkimuskäyttöön. Olemme oikein ylpeitä ja iloisia molemmista!

 

Vinka on viettänyt aikaa sulhon seurassa. Astumisiakin on nähty! Jännityksellä odottelemme tammikuun puolelle, jotta nähdään, onko treffeily tuottanut tulosta ;-)

 

3.12.2012

Lauantaina oli erittäin mielenkiintoinen päivä Kissaliiton järjestämässä rotujen terveyspäivässä. Jälleen tuli runsain mitoin hyödyllistä terveysasioiden päivitystä.

 

Nellan toinen pentue täytti 29.11.2012 vuoden. Onnittelut kaikille, vuosi on mennyt todella nopeasti!

 

25.11.2012

Turussa näyttelyreissulla Atomin ja Nanan kanssa. Nanalla oli oikein onnistunut reissu, mutta Atomi hävisi kilpailijalleen. Sama kilpailija on vastassa myös seuraavassa koitoksessa vuoden lopussa.

 

9.11.2012

Atomista on tullut julkkis! Tampereella huristelee kuukauden ajan nysse, jonka kylkeä koristaa Atomin kuva (Eläinlääkäriasema Reviirin mainoksessa)! Vastaavaan mainokseen on Atomin kaveriksi päässyt myös Nana, mutta tätä nysseä en ole vielä bongannut liikenteessä.

 

4.11.2012

Tiedontäytteinen ja mielenkiintoinen päivä Royal Caninin koulutuksessa! Taas oli paljon asiaa niin kissojen geenitutkimuksesta kuin sisäloisista ja ravitsemuksestakin. Erityisesti tuo geenitutkimus on mielestäni äärimmäisen tärkeä asia. Toivottavasti taas moni tuossa koulutuksessa olleista innostuisi lähettämään kissansa verinäytteitä Hannes Lohen tutkimukseen. Helmi ja Sinni saavat seuraavaksi luovuttaa vertaan tutkimukseen, varmaankin vielä tämän vuoden puolella =)

 

Nanan ainoa pentue täytti syyskuun lopussa 2 vuotta! Nellan ensimmäinen pentue täytti lokakuun lopussa niinikään 2 vuotta. Myöhästyneet onnittelut kaikille!

 

19.10.2012

Vinka ei tullut edellisestä astutuksesta tiineeksi =(

Saapa nähdä, siirtyykö tämäkin suunnitelma ensi vuonna toteutuvaksi.

 

Atomin ja Nanan suunnitelmiin on lisätty näyttelyreissu tähän loppuvuoteen.

 

7.10.2012

Helmin kanssa näyttelyreissulla Kirkkonummella. Oli oikein onnistunut reissu ja Helmillä on nyt naimalupa =)

Atomi oli mukana Helmin kaverina. Tytöt olivat taas ihan parhaimmat kaverukset.

 

20.9.2012

Pirokin näyttely Tampereella takanapäin -tällä kertaa ilman omia kissoja. Hyvinhän tuo aika kului tuttujen kissojen tuloksia jännittäessä ja sihteeristössä talkooapuna työskennellessä =)

 

Vinkan tiineyden varmistumista jännitetään. Ja Atomi ei edelleenkään ole tullut juoksuun... nyt näyttää siltä, että Atomille suunniteltu kolli jää siitostauolle ja mikäli Atomi piakkoin juoksuun tulee, käyttöön tulee suunnitelma B. Katsotaan, miten tilanne etenee.

 

4.9.2012

Vinkalla kävi sulho kylässä. Astumisiakin nähtiin, joten noin kuukauden päästä selviää, onko birmavauveleita odotettavissa loka-marraskuun vaihteeseen. Atomille odotellaan edelleen juoksua...

 

Viivi-maatiainen on ollut meillä täysihoidossa. Viivi kävi antamassa verinäytteensä Hannes Lohen geenitutkimukseen. Näytteenotto sujui hyvin ja Viivi oli koko näytteenoton ajan hienosti, aivan liikahtamatta paikallaan =) 

 

Balloonin kuolinsyystä tuli Eviralta raportti elokuun lopussa. Mistään perinnöllisestä sairaudesta ei ollut Balloonin kohdalla kyse.

 

8.8.2012

Veera täytti heinäkuun lopussa 14-v. ja Viivi täytti jo juhannuksen tienoilla 16-v. Molemmat maatiaiset ovat reippaita ja hyvinvoivia. Nella ja Nanakin viettivät juhliaan kesällä ja molemmat täyttivät 4-v.

Atomille odotellaan juoksua. Kolli olisi käytettävissä, kunhan neiti suvaitsisi ruveta juoksemaan...

 

15.7.2012

Viimeisen kuukauden aikana on tullut hyviä ja huonoja uutisia... Hyvinä uutisina Sinnin ja Helmin mukavat näyttelytulokset Porin näyttelystä. Sinni ylsi hienosti kolmen nuoren joukosta tuomarin parhaaksi, vaikka vähän näyttelyssä olo tällä kertaa Sinniä keljuttikin. Yleisvaikutelma: "Sweet" ja sydän =)

 

Huonoja uutisia: Pepe (Balloon) lopetettiin kesäkuun lopussa. Kiitos omistajalle pojan hyvästä huolenpidosta! Niin kasvatuksessa kuin muussakin elämässä pätee sama sääntö: kaikkeen ei voi varautua, vaikka miten haluaisi ja yrittäisi =(

 

15.6.2012

Kesäsäät koittivat! Kissat nauttivat auringosta parvekkeella & välillä valjastellen!

 

Diosas-kissalaan, jossa Vinka asustelee, on syntymässä ihan näinä päivinä Muusa-birmalle vauveleita! Odottelemme jännityksellä peukut pystyssä, mitä tuleman pitää =)

 

29.5.2012

Veera kävi verenpaineen mittauksessa. Kyseessä oli lääketutkimukseen liittyvä mittaus. Paineet olivat hyvät, joten Veeran panosta ei tutkimuksessa tarvittu. Veeraa ei moinen hännästä tehtävä mittaus paljon hätkähdyttänyt - se makoili ja kehräili rauhallisesti koko ajan =)

 

23.5.2012

Atomi ja Vinka kävivät sydänultrassa. Samalla ultrattiin munuaiset ja Vinkasta otettiin Felv- ja Fiv-testit. Kaikki oli kunnossa ja molemmat tytöt käyttäytyivät todella hienosti ja rauhallisesti. Vinka kehräili, kun ultrausta tehtiin =)   Tytöt ovat näiden testien myötä valmiita treffeille ;-)

 

20.5.2012

Helmi ja Sinni olivat Tampereen näyttelyssä, Helmi oli arvostelussa molemmat päivät, Sinni oli arvostelussa vain lauantaina ja vietti sunnuntain Helmin henkisenä tukena. Molemmat tytöt saivat mukavat arvostelut ja Sinni oli lauantaina kolmen muun kissan joukosta tuomarin paras! Hieno saavutus! Tytöt olivat ylimmät ystävykset niin näyttelypaikalla kuin meillä kotona vieraillessaankin. Hurmaavat neidit =)

 

13.5.2012

Viime viikonlopun Tallinnan näyttelyreissusta on vihdoin toivottu =)

Atomi ja Nana olivat mukana ja molemmilla reissu meni paremmin kuin hyvin! Atomi jää nyt odottelemaan sydänultrausta ja mahdollista sulhon vierailua, Nanan näyttelyura jatkunee syksymmällä. Ensi viikonloppuna lähtevät Nellan tyttäret Sinni ja Helmi kokeilemaan siipiään kissanäyttelymaailmassa ;-)

 

22.4.2012

Viime viikonloppu meni näyttelyreissulla Kuopiossa Atomin ja Nanan kanssa. Myös Nellan tytär, suklaakilpikonnatabbynaamio Sinni oli mukana. Sinni-energiapakkaus matkusti ja oli näyttelyssä koko ajan Atomin kanssa yhdessä ja hyvin tulivat tytöt toimeen. Sinnin ensimmäinen näyttely sujui mallikkaasti ja Sinni ylsi ihka ensimmäisenä näyttelypäivänään TP:ksi! Ääniä ei paneelissa tullut, mutta näyttelyuralle on ehkä jatkoa luvassa... Atomi ja Nana käyvät seuraavan reissun Tallinnassa ja sitten onkin meidän kotiporukalle luvassa kesätaukoa.

 

Tänä viikonloppuna oli vuorossa terveystietojen päivitystä Kissaliiton terveyspäivän muodossa =)

Loistava ja tiedontäytteinen päivä.

 

18.3.2012

Kävimme Nanan kanssa pyörähtämässä päivän reissulla Turussa. Näyttely meni Nanan osalta mukiinmenevästi. Enemmän oli tällä kertaa jännitettävää matkaseuralaisten näytelmää seuratessa ja kannustaessa. Mukava reissu ja huhtikuussa seuraava =)

 

7.2.2012

Miska lähti viikonloppuna uuteen kotiinsa Helsinkiin. Tytöt Sinni ja Helmi kävivät alkuviikosta rokotuksilla ja uusiin koteihinsa tytöt lähtivät tänään -Onnea matkaan kaikille!  Kyllä meillä on nyt hiljaista...

 

26.2.2012

Surullisia uutisia: Suklaapoika Cappuccino lähti vaikean päätöksen jälkeen kissojen taivaaseen ystävänpäivänä =(

 

Miska ja Mocha -pojat saivat toisen rokotuksen ja mikrosirut ja Mocha muutti uuteen kotiinsa perjantaina. Onnea reippaalle Mochalle uudessa kodissaan! Tyttöjen rokotus viivästyy silmätulehduksen vuoksi ja ne saavat hieman pidempään pitää seuraa Atomille (ja meille!)  =) Atomi on aivan ihana pentujen leikittäjä, huoltaja ja kaitsija =)

 

7.2.2012

Pennut tulivat tänään 10-viikkoa. Ihania, isoja palleroisia kaikki! Mocha -poika (Coffee) on edelleen isoin, painoa on kertynyt melkein 1,2 kg! Kaikki pennut ovat varattuja.

 

28.1.2012

Pennuilla wirtaa riittää ja vauhti on sen mukainen! Taitaa mennä suurin osa energiasta touhuiluun, kun painonnousu on ollut kovin, kovin hidasta. Ruoka kyllä tuntuu maistuvan. Pennut ovat keksineet kiivetä yöllä sänkyyn -nukkumisesta ei meinaa tulla mitään, kun koko ajan joku pennuista pompottelee peiton päällä, puree varpaita tai nuuskuttaa nenää... ;-)

Suklaanaamiopoika löysi tänään oman, tulevan kotinsa =)  Kilpparityttö (Cardemum) on tällä hetkellä ainoa, jota ei ole kukaan vielä tulossa katsomaan. Tyttö on kivannäköinen ja sijoitukseen sitä taidan kuitenkin harkita...

 

20.1.2012

Pennut ovat varsinaisia vilperttejä! Käytössä on koko yläkerta ja vauhtia riittää! Majakasta on alemmat tasot valloitettu ja sohvalle pennut pääsevät myös kiipeämään. Ensimmäinen rokotus on parin viikon päästä. Sitä ennen annetaan vielä kolmas matokuuri. Painot vaihtelevat 740-860 g välillä.

 

Päivitin uudet kuvat pennuille (kenties vielä uudempia kuvia on luvassa tässä viikonlopun aikana... sillä varauksella, että ehditään!).

 

12.1.2012

Ruoka maistuu taas ja painot nousevat! Isoin poika ("Eetu") painaa jo 750 g, pienemmät tulevat hyvää kyytiä perässä =) Reviiriä laajennetaan pikkuhiljaa olohuoneen puolelle ja muihin kissoihin on tehty jo hyvän aikaa tuttavuutta. Atomi käy välillä leikittämässä pentuja ja pesee niitä myös =)

 

8.1.2012

Pennut voivat hyvin, mutta ruoka ei ole oikein maistunut ja painon nousu on ollut hidasta. Reippaita ja uteliaita pikkukaverit kyllä ovat ja hiekkalaatikkokäynnit sujuvat jo hienosti. Pennut pääsivät tänään uusiin potretteihin =) Kuvia löytyy täältä

 

1.1.2012

Vuosi vaihtui jälleen uuteen! Pennuilla on nimet ja värit alkavat olla selvillä. Pahasti näyttää siltä, että vain yksi on raitapaita =(  Kaksi poikaa on lemmikkitasoisia, mutta muiden tasoista on vielä liian aikaista sanoa mitään varmaa... reippaita ovat kaikki pennut ja nyt on opeteltu kiinteää ruokaa ja hiekkalaatikolla käyntiä. Molemmat alkavat vähitellen sujua. Nella on huolehtivainen emo ja Atomi käy välillä tarkastamassa, joko pennuista olisi leikkiseuraksi =)

 

25.12.2011

Joulun viettoa kotosalla. Vauvat kasvavat huimaa vauhtia ja tänään oli ensimmäisen matokuurin aika.

Atomi on ollut kovasti kiinnostunut pennuista ja nyt se sitten "laulelee kauneimpia joululauluja"...

Pennuista on uusia kuvia galleriassa

 

21.12.2011

Pennut tulivat eilen 3-viikkoa. Tänään maisteltiin vähän jauhelihaa ja pienin poika oli innokkaimpana herkuttelemassa =)  Nellan kanssa on tähän mennessä jo useampaan kertaan "keskusteltu" siitä, mikä on sovelias ja hyvä paikka hoitaa pentuja... yöllä Nella oli vienyt pennut tietokonepöydän taakse pelkälle lattialle. Päivällä pennut olivat jälleen kokeneet muuton =(  Isoin poika lähestyy jo 400 g rajapyykkiä! Ja värikin on tämän veitikan kohdalla selvillä: ruskeanaamio! Muita vielä vähän katsellaan...

 

11.12.2011

Nellan pennut ovat ehtineet vajaan parin viikon ikään. Sekä emo että pennut voivat hyvin ja kaikilla pennuilla on silmät auki. Muutaman kerran on jouduttu lisämaitoon turvautumaan, mutta hyvin pentujen painot ovat nousseet. Isoin poika painaa melkein 250 g, muiden pentujen painot vaihtelevat 183 - 225 g. Nella on loistava emo! Muutamia kuvia

 

3.12.2011

Nella pyöräytti tiistaina 5 reipasta birmavauvelia, kolme poikaa ja kaksi tyttöä. Vauvat ovat pirteitä ja terhakoita, Nella voi hyvin.

 

27.11.2011

Atomi ja Nana olivat mukana meidän tämän vuoden viimeisessä näyttelyreissussa, joka meni reippaasti yli odotusten! =)

 

21.11.2011

Nana kävi sunnuntaina vierailemassa näyttelyssä. Oikein mukava reissu =)

Ensi viikonloppuna käymme vielä näyttelyssä, sitten onkin luvassa pidempi tauko.

 

16.11.2011

Kävimme viime viikonloppuna Atomin kanssa kokeilemassa CFA:n näyttelytoimintaa sekä edustamassa lemmikkimessuilla. Atomi jaksoi edustaa hienosti koko viikonlopun =)

Näyttelyssä ei kummempaa menestystä tullut, vaikkakin Atomi oli koko viikonlopun paras birma... selittynee sillä, että se oli myös ainoa birma... ;-)  

 

31.10.2011

Nellan ensimmäinen pentue vietti 1-vuotissynttäreitään! Lämpimät onnittelut kaikille!

 

26.10.2011

Tällä kertaa onkin iloista kerrottavaa... nimittäin Nella on pieniin päin! Vauvoja odotellaan syntyväksi marras-joulukuun vaihteessa! Kovasti toivomme, että odotusaika sujuu hyvin.

 

9.10.2011

Vinkan kanssa Jyväskylän näyttelyssä. Kiva reissu ja mukava näyttely, vaikka omalla kohdalla ei niin hyviä tuloksia tullutkaan. Seuraavaan näyttelyyn lähtee kokeilemaan Nana -pitkästä, pitkästä, pitkästä aikaa... Sitä ennen kuitenkin B-pentue viettää 1-vuotissynttäreitään lokakuun viimeinen päivä.

 

25.9.2011

A-pentueemme viettää tänään 1-vuotissynttäreitään! Lämpimät onnittelut ensimmäisille kasvateillemme! Vuosi sitten tähän aikaan elimme jännittäviä hetkiä.

 

15.9.2011

Atomi ja Vinka osallistuivat Pyhä Birman Kissa ry:n järjestämään DNA-verinäytteenottotilaisuuteen eläinlääkäriasema Reviirissä. Myös Pepe oli mukana tapahtumassa. Pepestä on kasvanut komea kolli -ja pitkää & upeaa turkkia ei voi kuin ihastella =)   Oli todella mukava nähdä, että omasta kasvatista on tullut noin komea ja valloittava poika.

 

Melkein kaikista kasvateistamme on nyt saatu verinäyte mukaan Hannes Lohen geenitutkimukseen. Olen erittäin iloinen ja kiitollinen aktiivisille kasvatinomistajille! Olette mukana tukemassa tärkeää työtä birmojen terveyden edistämiseksi =)

 

Maatiaiskissamme Veera kantoi myös kortensa kekoon antamalla verinäytteen tutkimuskäyttöön edellisen rokotuskäynnin yhteydessä. Veera oli muuten ilmeisen otettu saadessaan luovuttaa näytteen tärkeään tutkimukseen: - se piti tassua koko ajan hienosti, aivan liikahtamatta paikallaan, ja kehräsi ;-)

 

4.9.2011

Atomi ja Vinka kävivät kotikaupunkimme kissanäyttelyssä. Molemmat tytöt saivat hyvät arvostelut ja molemmilla on nyt "naimalupa". Ihan heti ei kuitenkaan perheenlisäystä ole nuorille tytöille suunnitteilla. Ensi keväänä mahdollisesti, kun sopivat sulhaset ovat löytyneet =)

 

26.7.2011

Nella ei valitettavasti tiinehtynyt =(

Seuraavaa juoksua odotellaan.

 

Veera viettää ihan näinä päivinä 13-v. syntymäpäiviään (tarkka päivä ei ole tiedossa). Veera on reipas ja hyvinvoiva eläkeläinen =) 

 

18.7.2011

Nellan astutuksesta tulee tällä viikolla kuluneeksi kolme viikkoa. Tällä viikolla siis pitäisi ruveta näkymään, saammeko vauvoja loppukesälle =)  Muuten vietellään rauhallista kesää varaston rakennus- ja pihan kunnostuspuuhissa.

 

27.6.2011

Nella rupesi huutelemaan juhannusheilan perään, joten haimme kollin treffeille Nellan kanssa. Kovasti pidämme peukkuja pystyssä, että birmavauvoja syntyisi loppukesästä.

 

Nana on reipas, oma itsensä ja täynnä virtaa! Ruoka maistuu hyvin. Nanasta ja Atomista on tullut hyvät kaverit Nanan steriloinnin jälkeen =)

 

20.6.2011

Vinka ja Atomi olivat mukana Kuopiossa kahden päivän näyttelyreissulla. Reissu meni hyvin ja tytöt olivat koko ajan yhdessä!

 

12.6.2011

Kävimme Vinkan ja Atomin kanssa helteisessä Hyvinkään näyttelyssä yhden päivän reissulla. Tytöt matkustivat yhteisessä kuljetushäkissä ja näyttelyhäkissäkin olivat yhdessä -hellyttävät kaverukset!

Molemmat tytöt kävivät ennen näyttelyreissua kotona puntarilla ja Atomi painaa 2,8 kg ja Vinka 2,9 kg.

 

Nana toipuu hyvin leikkauksesta ja haava on oikein siistin näköinen =)

 

10.6.2011

Huonoja, huonoja, huonoja uutisia: Nana sairastui viikko astutuksen jälkeen kohtutulehdukseen ja valitettavasti jouduttiin steriloimaan. Nana viettää nyt kastraatin päiviä, mutta toivottavasti tyttärensä Atomi aikanaan jatkaa emänsä linjaa.

 

Kollin vierailu Nellan luona ei tuottanut tulosta. Nella juoksee jälleen... Seuraavasta juoksusta kokeilemme toisella kollilla.

 

28.5.2011

Nellallakin oli sulho kylässä. Astumisia ei kylläkään nähty...

 

Tyttöjen edellisistä pentueista ovat myöskin Viltti (Apollon) ja Pepe (Balloon) siirtyneet kastraattikerhoon. Myös Nanan Viivi-tytär on steriloitu.

 

19.5.2011

Nana on kollin luona treffeillä =)

Tästä juoksusta ei välttämättä saada pentuja alulle -Nana on juossut nyt niin monta viikkoa yhteen menoon ja eläinlääkäri arveli, että se ei välttämättä tiinehdy nyt. Katsotaan, ja yritetään seuraavasta juoksusta uudelleen =)

 

16.5.2011

Nana ja Nella kävivät tänään sydänultrassa, Nellalta ultrattiin myös munuaiset.

 

Atomi vietti viikonlopun kissanäyttelyssä Pirkka-hallissa -meni todella hienosti =) Vinka oli mukana lauantaina ja mukavan arvostelun Vinkakin sai. Vinka sai sunnuntaina kaverikseen ragdoll-neitosen, toivotaan, että tytöistä tulee bestikset.

 

Nanan komea sininaamiopoika Ares siirtyi tällä viikolla kastraattikerhoon. Kävin katsomassa Mollo- ja Viltti-poikia, jotka asustelevat tässä Tampereella. Molemmat pojat ovat kasvaneet komeiksi nuorukaisiksi. Ihania kaveruksia ovat =)

 

5.5.2011

Hammashoitopäivä! Aikuiset kissamme kävivät hammaslääkärillä. Nellaa lukuun ottamatta kaikilta poistettiin hammaskiveä. Nanalta ja Nellalta otettiin samalla myös Felv- ja Fiv-testit.

 

29.4.2011

Kevät on jo pitkällä! Atomin kanssa käytiin Turussa kahden päivän näyttelyreissulla. Muuten on ollut rauhallista. Kissat ovat päässeet parvekkeelle haistelemaan kevään tuoksuja ja siitä innostuneena Nana aloitti kahden viikon mega-mourun, jolle ei loppua näy... Myös valjastelut on aloitettu ja Atomikin on jo tehnyt ensimmäiset tutustumisretket omalle pihalle.

 

14.3.2011

Kävimme Atomin ja Vinkan kanssa näyttelyreissulla Kirkkonummella. Vinka tuli meille jo edellisenä iltana pesua ja aikaista lähtöä varten. Tuskin oli Vinka päässyt kuljetuslaatikostaan pois, kun ne jo Atomin kanssa leikkivät =)  Myös matka ja näyttelyreissu menivät vieretysten samassa kuljetuslaatikossa matkustaen ja näyttelyhäkissä ollen. Näyttelykin meni oikein mukavasti. Ihania tyttöjä molemmat =)

 

16.2.2011

Vinka muutti uuteen kotiin.

Atomi kävi sunnuntaina elämänsä ensimmäistä kertaa kissanäyttelyssä. Näyttely meni paremmin kuin hyvin =)

 

9.2.2011

Nellan pojat lähtivät viikko sitten omiin koteihinsa. Tuntuu hiljaiselta, vaikka Atomi -neiti ja Vinka ovat vielä kotosalla. Vinka ("Vinku") on kuin pienoismalli emostaan Nellasta =)

 

17.1.2011

Nellan pennut täyttivät 11-viikkoa! Beetle-pojalle painoa on kertynyt jo melkein 1,6 kg. Muutkin pennut ovat hyvänkokoisia ja reippaita -kohta valmiita uusiin koteihinsa. Ikävää mahan löysäilyä pennuilla oli, mutta siitäkin on onneksi päästy eroon. Nanan pentueesta Atomi -tyttönen on vielä kotosalla ja käyttää hyväkseen Nellan maitobaarin antimia aina, kun vaan suinkin pääsee pienempien pentujen varjolla nisille ;-)

 

Viivi 14-v. maatiaisemme muutti kokoaikaisesti vanhempieni luokse asumaan. Viivi ja Samu eivät olleet ylimpiä ystävyksiä ja nyt Viivi saa viettää rauhallisia eläkepäiviä ainoana kissana.

 

5.1.2011

Vuosi vaihtui taas uuteen! Pennut senkun kasvavat ja kohta on jo Nellan vauvojenkin aika lähteä omiin koteihinsa... Balloon-poika on vielä omaa kotia vaille, samoin sijoitettavat tytöt (Bumblebee ja Aurora) etsivät omia kotejaan.

 

24.12.2010

Iloista Joulun aikaa!

Nellan pennuista isoin (Beetle-poika) ylitti tänään 1 kg painorajan, ikää pojalla sisaruksineen tulee sunnuntaina 8-viikkoa!

Nana jo huutelee uuden sulhon perään... =(  Suunnitelmissa ei kuitenkaan ole heti perään uutta pentuetta Nanalla teettää. Katsotaan sitten "syssymmällä"...

 

19.12.2010

Nanan pennut saivat torstaina tehosterokotukset ja mikrosirut ja tänään kaksi lähti uusiin koteihinsa. Haikein mielin toivotamme pikkuisille onnea uusiin koteihinsa!

 

Muut pennut ovat varattuja, mutta sijoitettavat tytöt etsivät vielä omia kotejaan.

 

15.12.2010

Pennut kasvavat hurjaa vauhtia! Aika menee hirvittävän nopeasti ja tällä viikolla Nanan pennut tulevat jo luovutusikään. Pienemmätkin pennut saivat jo rekisterikirjat =)

Kaikki pennut voivat hyvin, syövät hyvin ja oppivat koko ajan uusia asioita. Ihania, vekkuleita velikultia ovat kaikki =)

 

30.11.2010

Nanan vauvat tulivat jo 9-viikkoa, Nellan vauvat 4-viikkoa! Nanan vauvoista isoimmat (Ares ja Artemis) painavat yli 1 kg, Nellan vauvoista (ruskeatabbynaamio poika) isoimman paino on n. 550 g. Ja tosiaan kaikki Nellan vauvat ovat tabbynaamioita =)

 

Samu kävi edustustehtävissä sunnuntaina: Helsingin messukeskuksessa oli Lemmikkimessut, jossa Samu oli mukana edustamassa birmoja ja birma-yhdistystä. Mukava reissu ja Samu sai osakseen kehuja muhkean ulkomuotonsa johdosta =)

 

20.11.2010

Nanan vauvat täyttivät 8-viikkoa! Ensimmäinen rokotus käytiin hakemassa torstaina. Kaikki pennut voivat hyvin ja isoin poika (Ares) painaa n. 850 g.

 

Nellan vauvat ovat huomenna 3-viikkoisia. Reippaita ja hyvänkokoisia nekin. Vielä on hieman kysymysmerkkinä, ovatko kaikki tabbyja vaiko eivät...

 

12.11.2010

Nellan pienokaiset tulevat sunnuntaina kaksi viikkoa ja Nanan pennut jo seitsemän viikkoa! Kylläpäs aika rientää... niin nopeasti, ettei ehdi edes kotisivuja päivittää! Kaikki vapaa-aika menee pentujen touhuja seuraillessa. Kyllä niitä ihana onkin seurailla! Nanan pennut ovat jo varsin vauhdikkaita kavereita -kirjahyllylle on jo kiipeilty ja majakkaa valloitetaan parhaillaan ;-)  Rekisterikirjatkin jo tulivat, joten nimet ovat nyt viralliset =)

 

Molemmat pentueet kasvavat hyvin ja emot hoitavat hyvin pentuja. Nanan pennut saavat ensi viikolla ensimmäisen rokotuksen.

 

1.11.2010

Nella pyöräytti eilen kolme pienokaista. Vauvat ja emo voivat hyvin.

 

Nanan pienokaiset ovat reippaita viisiviikkoisia. Hirmuista vauhtia ne kasvavat! Pennut syövät kiinteää ruokaa ja hiekkalaatikolla käynnit sujuvat hyvin. Ihania joka paikan pikku-apulaisia ;-)

Nana on todella hyvä ja huolellinen emo.

 

23.10.2010

Aika kuluu hirvittävää vauhtia! Nanan pennut ovat jo neliviikkoisia! Ihania palleroita kaikki. Nyt on opeteltu syömistä, leikkimistä ja vähän tutustuttu hiekkalaatikkoonkin. Ensimmäinen matokuuri on takanapäin ja pennut ovat reippaita ja uteliaita, tulevia sydämen valtaajia =)

 

Nellan H-hetkeen on jäljellä noin viikko.

 

14.10.2010

Nellan tiineys etenee hyvin. Painoa on tullut mukavasti lisää. Reilut paria viikkoa jännitettävää on vielä jäljellä... Nanan vauvat voivat hyvin ja värit alkavat pikkuhiljaa näkyä.

 

29.9.2010

Nana sai pennut 25.9.2010. Pennuista kaksi on tyttöä, kaksi poikaa. Synnytys ei sujunut ihan oppikirjan mukaan: kaksi ensimmäistä pentua syntyi normaalisti, sen jälkeen Nanalta loppuivat supistukset ja jouduimme lähtemään eläinlääkäriin. Kolmas pentu syntyi eläinlääkärillä, neljäs jouduttiin keisarinleikkaamaan. Alkuun Nanalta ei meinannut tulla maitoa ja pentuja jouduttiin ruokkimaan käsin. Nyt tilanne on jo parempi ja pennut kasvavat ja voimistuvat koko ajan. Nana on hyvä ja huolehtivainen emo =)

 

19.9.2010

Tällä viikolla varmistui, että myös Nella on pieniin päin! Todella iloinen uutinen! Nellan laskettu aika osuu lokakuun loppuun, Nanalla on noin viikko jäljellä laskettuun aikaan.

 

9.9.2010

Nanan odotus sujuu hyvin. Masu on pyöristynyt mukavasti ja painoa on tullut lisää tähän mennessä n. 700 g. Vielä on parisen viikkoa aikaa H-hetkeen!

Nellan tilannetta vielä jännitetään...

 

26.8.2010

Nella kävi viime viikolla Felv- ja Fiv-testissä sekä rokotuksilla. Juoksu alkoikin hetimiten sopivasti ja Andy-kolli haettiin vierailulla eilen.

Nanalle kuuluu hyvää. Painoa on tullut lisää, ruoka maittaa hyvin ja neiti on ihana oma itsensä.

 

14.8.2010

Iloisia uutisia! Nana on tiine! Pentuja odotellaan syntyväksi syyskuun loppupuolella. Päivittelen tänne ja Pennut -sivulle sitä mukaa uutta tietoa, kun sitä tulee =)

Nana vaikuttaa tyytyväiseltä, hellyyden kipeältä ja ruoka maistuu hyvin.

 

Nella on tarkoitus astuttaa seuraavasta juoksusta. Uusi kolli on valmiiksi katsottuna.

 

7.8.2010

Nellakaan ei tullut tiineeksi Napsulle. Uutta juoksua odotellessa... =(

Nanalla kävi uusi sulhasehdokas. Jälleen jännitetään, syntyikö tulosta.

 

21.7.2010

Parveke on valmis ja kissat pääsevät nyt nauttimaan turvallisesti ulkoilmasta. Varsinkin Samu näyttäisi viihtyvän siellä oikein mainiosti.

 

Nana ei tiinehtynyt Napsulle, uusi juoksu alkoi =(    Odottelemme, tuliko Nella tiineeksi.

 

11.7.2010

Viimeinen kuukausi on tehty muuttoa ja remonttia, kiirettä on siis pitänyt! Vielä riittää kaikenlaista näperreltävää, mutta nyt on hetki aikaa nauttia kesästä ja lomasta =)

 

Nella ja Nana olivat molemmat juoksussa ja kolli kävi kylässä tällä viikolla. Katsotaan, josko nyt saataisiin birmavauvoja. Toivottavasti, ainakin kovasti pidetään peukkuja pystyssä, että onnistui ;-)

 

20.5.2010

Nanasta otettiin Felv- ja Fiv-testit & ultrattiin munuaiset. Kaikki kunnossa =) Ientulehdukseen saatiin antibioottikuuri, joka hoidetaan nyt pois. Ehkäpä niitä pentusuunnitelmia sitten Nanalle.

Nella ei tiinehtynyt. Odottelemme seuraavaa juoksua.

 

17.5.2010

Pyhä Birman Kissa ry:n erikoisnäyttely Tampereella takanapäin. Nana ja Samu olivat mukana erikoisnäyttelyssä ja Samu yllätti hienolla voitolla Hirmuisin Birmayskä -luokassa... Liekö taito sukuvika, sillä puolisisaruksena ylti samaan titteliin toisella tuomarilla ;-)

Nellalla ei näy merkkejä tiineydestä :(

 

25.4.2010

Kävimme Nanan kanssa näyttäytymässä Rurokin näyttelyssä Helsingin messukeskuksessa. Nella jätti tämän näyttelyn väliin ja keskittyi viettämään aikaa sulhonsa kanssa... jännittävää nähdä, syntyikö tulosta. Toivottavasti =)

 

6.4.2010

Nana kävi sydämen ultrauksessa uudestaan. Kaikki kunnossa!

 

28.3.2010

Kävimme Nanan kanssa piipahtamassa Turussa yhden päivän reissulla. Nana sai sertin ja reissu meni autonrenkaan puhkeamisesta huolimatta mukavasti =)

 

12.3.2010

Nana kävi viime viikonloppuna näyttelyreissulla Riikassa. Tialle kiitos Nannulin näyttelyttämisestä!

 

14.2.2010

Ystävänpäivä & Samu 4-v. Nanan kanssa Jyväskylässä kissanäyttelyssä. Nella ei edelleenkään ole juossut...

 

11.1.2010

Uusi vuosi ja uudet kujeet! Nana aloitti vuoden hienolla näyttelysuorituksella! Ja Nella odottelee juoksua... kolli olisi jo valmiiksi katsottuna! Muuten hiljaiseloa ja paukkuvia pakkasia & paljon lunta!

 

30.11.2009

Joulu hiipii pikkuhiljaa... Talvea odotellaan (ja Nellan juoksua)!

 

16.11.2009

Kuopion näyttelystä on palattu eilen illalla. Kyllä oli onnistunut ja hieno reissu! Suuria odotuksia ei etukäteen ollut, mutta koko rahan edestä saatiin kuitenkin jännitystä ja oli todella menestyksekäs reissu! Nella on nyt IC ja ehkäpä sitten niitä pentusuunnitelmia seuraavaksi...

 

27.10.2009

Suunnitelmiin tulikin muutoksia ja loppuvuoden viimeiseksi näyttelyreissuksi jääkin oman yhdistyksen näyttely Kuopiossa marraskuun puolessa välissä. Nana ja Nella lähtevät mukaan tähän reissuun.

Nana ja Nella kävivät sydänultrassa 19.10.2009 Hakametsän eläinlääkäriasemalla. Nellan sydän oli kunnossa, mutta Nanan kanssa käydään puolen vuoden päästä uusintaultrassa.

 

27.9.2009

Kotikaupungin näyttelyreissu takanapäin. Ensimmäinen päivä oli menestyksekkään Tallinnan reissun jälkeen pudotus maanpinnalle... Sunnuntaina suunta ei voinut olla enää kuin ylöspäin ja niinhän sitä sitten juhlittiin kera kuohuvan Samun valmistumista korkeimpaan titteliinsä! Samu sai samalla eläkepaperinsa ja saa nyt viettää lokoisia oloneuvoksen päiviä =D Nellakin jää näyttelytauolle ja pitkälle ensi vuotta varmaankin mennään ennen kuin meidän porukoita lastataan näyttelyreissua varten.

 

17.8.2009

Tallinnan näyttelyreissu takanapäin! Todella hieno ja menestyksekäs reissu oli. Laiva- ja bussimatkat sekä hotelliyö sujuivat mallikkaasti, vaikka Nella rakentelikin hotellihuoneen rullaverhon kanssa koko yön... Myös yö laivassa oli aika touhukas -tytöt touhottivat ympäriinsä ja herättelivät vuoron perään tulemalla peiton alle ja kainaloon.

 

Kaikki saivat Tallinnan näyttelyssä sertinsä ja Nanasta valmistui sunnuntaina IC ja Nellasta saatiin CH. Nana jää nyt kasvamaan ja kehittymään, Nellan on tarkoitus käydä pari näyttelyä yhdessä Samun kanssa ja jäädä sitten senkin kasvamaan. Ehkäpä niitä pentusuunnitelmia päästään vihdoin loppusyksystä toteuttamaan... Samulla puuttuu enää yksi serti eläkkeestä. Jännittäviä hetkiä on varmasti edessäpäin!

 

2.8.2009

Surokin näyttelyssä tyttöjen kanssa. Molemmilla tytöillä oli oikein onnistunut päivä. Molemmat saivat sertinsä ja Nana yllätti olemalla Värin paras! Hieno saavutus! Seuraava näyttely on Tallinnassa parin viikon päästä. Toivottavasti siellä sujuu yhtä mukavasti.

 

29.7.2009

Tytöt kävivät antamassa verinäytteen H. Lohen geenitutkimukseen. Samalla otettiin FeLV- ja FIV-testit. Samu luovutti vertaan tutkimukseen jo edellisen rokotuksen yhteydessä.

 

21.7.2009

Molemmat tytöt ovat päässeet vuoden ikään! Kylläpä aika rientää...

Samulle tuli Siilinjärven näyttelyn jälkeen pissatulehdus. Ensimmäinen antibioottikuuri ei purrut, toisen kanssa tuli ikäviä haittavaikutuksia, joten nyt kokeillaan kolmatta kuuria... toivottavasti vaivat pian helpottavat!

 

28.6.2009

Isrokin kesän näyttely takanapäin! Näyttelyssä koettiin varsinainen yllätys, kun Samu oli TP! Ihan mukavasti meni tytöilläkin, vaikka molemmat jäivätkin toisena päivänä EX2:ksi. Todella aurinkoinen ja lämmin kesäviikonloppu oli! Nyt on hyvä vetää henkeä ja nauttia lomasta koko heinäkuu!

 

7.6.2009

Samu kävi näyttäytymässä Hyvinkäällä Ery-Sydin näyttelyssä. Seuraava reissu tehdäänkin kolmen kanssa Kuopioon ja kolmen viikon kuluttua.

 

28.4.2009

Näyttelyviikonloppu Rurokissa Vantaalla. Molemmat tytöt yllättivät todella positiivisesti =D Muuten kesä tekee tuloaan ja kissat viihtyvät ulkoiluhäkissään lintuja vahtien ja auringosta nauttien.

 

17.4.2009

Kotisivut valmistuivat ajallaan, mutta blogi antoi odottaa itseään...

Nyt ollaan jo pitkällä keväässä. Nana ja Nella ovat kasvaneet hurjasti ja Nanalla on ollut jo ensimmäiset juoksutkin. Itse asiassa jo useampiakin... jospa tahti vähän hellittäisi kesää kohti, jotta ei kaikkea energiaansa juoksuihin käyttäisi.

 

Kissat ulkoilevat mielellään ulkoiluhäkissään ja nauttivat auringonpaisteesta. Kohti kesää mennään!

 

  Tässä odotellaan isäntää kelkkareissusta...

 

Copyright Minna Raiski minna.raiski (ät) gmail.com

www.raiskis.net