FIN* Rais-Kis

Etusivu

Kissat

Näyttelyt

Galleria

Pennut

Pentueet

Me

Linkit

Blogi

 

Atomin näyttelyt

Ensimmäinen oma kasvatti näyttelyyn!

 

Atomi kävi ensimmäisessä näyttelyssään Jyväskylässä 13.2.2011. Näyttely onnistui reippaasti yli odotusten, sillä Atomi sai mukavan arvostelun ja valittiin tuomarin parhaaksi! Paneelissakin Atomi sai hienosti yhden äänen! Toiseen näyttelyyn lähdettiin jo kuukauden päästä ja Kirkkonummen näyttely meni yhtä mukavasti kuin viime kertainenkin! Atomi sai paitsi mukavan arvostelun, tuli myös valituksi viiden pennun joukosta Tuomarin parhaaksi. Paneelissa ääniä ei tällä kertaa tullut, mutta arvostelusetelistä oli mukava lukea yleisvaikutelma -kohdasta: "A sweetie with a supersweet character"

 

Huhtikuussa käytiin Atomin kanssa piipahtamassa kahden päivän näyttelyreissu Turussa. Reissu meni mukavasti ja Atomi käyttäytyi hienosti. Molempina päivinä Atomia pidettiin lupaavana nuorena ja sunnuntaina Atomi ylsi värin parhaaksi kovassa seurassa =)

 

Toukokuussa oli vuorossa kotinäyttely, johon lähdettiin molemmille päiville. Atomi oli hienosti värin paras molempina päivinä ja sunnuntaina ylti vieläpä tuomarin parhaaksi: "Sweet girl" =) Ääniä ei paneelissa tullut, mutta rutkasti kokemusta.

 

Kesäkuussa kävimme näyttelyreissulla Hyvinkäällä. Tällä reissulla Atomissa oli kaikenlaista huomautettavaa, joista "big, big, big problemo" oli etujalan sukka, joka nousee liian ylös. Myös korvat olivat suuret kuin jäniksellä... Atomilla on edessä vielä Kuopion näyttely nuorten luokassa ja sen jälkeen Atomi saa kasvaa ja kehitellä väriä lisää syksyyn saakka, jolloin edessä on avoin luokka ja toivottavasti naimalupa =)

 

Atomi oli Vinkan kanssa Kuopion näyttelyreissulla kesäkuun puolivälissä. Atomi sai molemmilta päiviltä hyvät arvostelut ja kävi näyttäytymässä myös TP-valinnoissa. Sunnuntaina Atomi jäi harmittavasti kakkoseksi, vaikka tuomari sitä oikein lupaavana pitikin. Nyt saa Atomikin viettää kesälomaa ja seuraava näyttely on vasta syksyllä, avoimessa luokassa!

 

Syksy 2011 -Atomi Avoimeen!

 

Aika kuluu hirvittävää vauhtia! Atomi lähestyy 1-vuotissynttäreitään! Syyskuun alussa kävimme Tampereen näyttelyssä Atomin kanssa. Molempina päivinä Atomi sai sertin ja mukavat arvostelut: "Lovely female" ja "Very Sweet Promising".

 

Atomi ja Nana olivat tämän vuoden viimeisessä näyttelyssään Turussa. Atomi sai kolmannen sertinsä ja valmistui Championiksi! Kilpikonnanaamioita oli riittävästi värin parhaan valintaa varten ja Atomi ylsi Värin parhaaksi saaden kehuja tasapainoisesta olemuksestaan! Atomi oli kahden muun kissan kanssa TP-valinnassa ja ylsi Tuomarin parhaaksi "vietyään tuomarin sydämen"! Paneelissa ei ääniä tullut ja taisi Atomiakin hieman jännittää, kun monta tuomaria pyöri ympärillä arvioimassa. Mukavasti kuitenkin meni ja Atomi saa nyt ansaitun loman näyttelytouhuista! 

 

v. 2012

 

Atomi lähti tämän vuoden ensimmäiseen reissuun Kuopioon, josta sai molemmilta päiviltä sertit. Palautetta tuli pienestä koosta, mutta hyvää oli harmonisuus, upea kunto sekä luonne! "Sweet little elegant female" kävi myös sunnuntaina TP-valinnassa, mutta eipä ollut jakoa suurten, upeiden siperialaisten viedessä voiton.

 

Atomi oli Nanan kanssa mukana Tallinnan näyttelyssä. Atomi sai molemmilta päiviltä sertit ja valmistui lauantaina IC:ksi. Tuomarin parhaan valinnassa oli mukana toistakymmentä (!!) upeaa naarasta, mutta Atomi vei voiton tässä kilvassa saaden paljon kiitosta upeasta kunnostaan ("Ex SUPER condition")! Eikä ollut arvostelu muutenkaan huono: "Very attractive overall". Atomi oli mukana myös Birma-Specialissa, jossa se sai yhden äänen! Varsinaisessa paneelissa ei ääniä tullut. Sunnuntaina Atomi sai ulkomaan sertin seuraavaan luokkaan, joten voi olla, että näyttelyura jossakin kohtaa jatkuu...

 

Atomin pentusuunnitelmat ovat siirtyneet ensi vuoteen, joten lähdimme Turkuun yhden päivän näyttelyreissulle Atomin ja Nanan kanssa. Atomi oli ihan hyvässä turkissa, mutta kilpailija oli tällä kertaa parempi. Samainen kilpailija tullee vastaan myös vuoden viimeiseen reissuun =(  Atomi sai kuitenkin hyvän arvostelun: "Beautiful overall impression, ex temper".

 

Atomilla oli vuoden viimeisessä näyttelyssä vastassa sama kilpailija kuin viime kerrallakin ja Atomi jäi jälleen kakkoseksi. Tuomarin huisku koki kuitenkin sulkasadon... ja arvostelu oli tälläkin kertaa hyvä: "Harmonic female, Ex condiotion, Nice cat". Ensi vuonna uusin kujein?

 

Vuosi 2013

 

Atomin näyttelyvuosi lähti käyntiin Nana-emon kanssa Lahdesta. Atomi tykästyi jälleen tuomarin huiskuun... ja sai siinä sivussa myös mukavan arvostelun. "Super temper, playful female" ihastutti tuomaria jopa niin paljon, että valittiin tuomarin parhaaksi!

 

Atomille ehti tulla vain puolisen vuotta näyttelytaukoa. Atomi oli Helsingin heinäkuun näyttelyssä ihan kelin mukaisesti "pukeutunut" eli pikku-pikku-bikineissä... ;-) Serti tuli kuitenkin. Muuten Atomia näyttelytouhu hieman harmitti, mutta tuomarin huiskulle oli taas kiva näyttää mitä kuuluu ja kuka käskee ;-)

 

Turussa marraskuussa. Kerrankin oli siedettävä keli =) Monesti näillä Turun reissuilla on ajeltu huonossa kelissä kotiinpäin. Atomi sai mukavan arvostelun ja yllätti olemalla Värin paras. Ja vielä suurempi yllätys oli Tuomarin paras -tulos! "Cool girl".

 

Tämän vuoden näyttelyt jäivätkin aika vähiin. Vuoden viimeinen näyttely käytiin joulukuun viimeisenä viikonloppuna Kirkkonummella. Atomi sai hyvän arvostelun ja kävi mukava myös TP-valinnassa, "Nice Cat".

 

Vuosi 2014

 

Atomin näyttelyvuosi alkoi Lahdesta Nanan ja Doriksen kanssa. "Nice temperament, playing lady" leikitteli itselleen sertin. Eipä niitä enää kovin montaa puutu kun päästään kilistelemään GIC-titteliä. Tänä vuonna, ehkäpä?

 

Atomin tämän vuoden toinen näyttely oli oikeinkin menestys: Atomi sai paitsi sertinsä, oli myös viiden naaraan joukosta tuomarin paras! Oikein hieno tulos siis!

 

Helsingissä huhtikuun puolivälissä Doriksen ja Epeliinin kanssa. Tällä kertaa Atomi jäi kakkoseksi ja keskittyi tekemään birma-PR:ää runsaalle messuyleisölle =) Arvostelu oli kyllä varsin hyvä. Se yksi serti vielä Grand International Championista puuttuu, mutta ehkä sitten syssymmällä?

 

Siilinjärven näyttelyssä vähän isommalla porukalla. Atomi sai puuttuvan 5-luokan sertin lauantaina ja valmistui näin Grand International Championiksi! Sunnuntaina Atomi sai sertin seuraavassa luokassa. Atomi kävi molempina päivinä TP-valinnassakin. Molempina päivinä arvostelut olivat oikein hyviä: "Very beautiful girl", "Very sweet female". =)

 

Tallinnassa elokuussa. Bikinikuntoinen Atomi sai molemmilta päiviltä sertit ja yllättipä vielä lauantaina olemalla Tuomarin paras! "Nice Lady".

 

Vuosi 2015

 

Atomille tulikin pitkä tauko näyttelyistä, liki vuosi! Kesäkuussa Atomi oli mukana Jämsässä, jossa sen jälkeläiset kilpailivat siitosluokassa.

 

Atomi itse oli vuoden ensimmäisessä näyttelyssään Siilinjärvellä, kesän kunniaksi liki bikinikuntoisena ;-) Näyttely meni kuitenkin mukavasti: lauantaina Atomi ylsi TP:ksi. Muutenkin Atomilla oli hyvin muistissa, miten näyttelyssä ollaan: se leikki molempina päivinä tuomarin huiskuilla ollen "Very sweet" ja "Very lovely" =)

 

Elokuun lopussa Hyvinkäällä. Atomi sai bikinikuntoisena sertinsä ja tuomarin paras-valinnassakin käytiin kääntymässä. Tuomarin huisku sai jälleen kyytiä "Leikkisältä rouvalta".

 

Lapualla syyskuun puolivälissä. Bikinikuntoinen Atomi yllätti lauantaina olemalla värin paras! Huvittavaa oli myös lukea arvosteluselistä yleisvaikutelman kohdalta: "Erittäin suloinen luonne -ei tyypillinen kilppari" =D =D Minun kultainen tyttöni <3

 

Atomin tämän vuoden viimeinen näyttely meni sangen mukavasti, vaikka Atomi aika hoikka ja karvaton olikin: tuomarin paras! Paneelissa ei arvatenkaan ääniä tullut, mutta oikein mukava yllätys tällainen tulos =) Jossakin kohtaa ensi vuonna varmaankin Atomin näyttelyura jatkuu.

 

Vuosi 2016

 

Atomin näyttelyuraan tulikin liki vuoden tauko. Siitosluokkia on toki ollut tänä vuonna jo aika monta. Atomin uran 10. serti saatiin lokakuussa Siuntiossa. Nyt voi jo kai sanoa, että viimeisiä viedään... ehkä jo tänä vuonna saadaan juhlia toistakin SC-titteliä?

 

Marraskuussa Turussa. Atomi sai lauantaina viimeisen sertinsä ja valmistui näin Supreme Championiksi! Seuraavaksi Atomi siirtyy kastraattikerhoon ja jossakin vaiheessa alkanee näyttelyura alusta, kastraattien puolella.

Atomi, Supreme Champion 26.11.2016

Kuva Tessa

 

Vuosi 2017

 

Kissaliiton vuoden kissat 2016 on julkaistu. Atomi saavutti jälkeläistensä tuloksilla Vuoden Siitosnaaras 2016 -voiton! Wau! Todella hieno saavutus! Kiitos kaikille Atomin jälkeläisille, jotka ovat näyttelyissä edustaneet viime vuonna =)

 

 

Atomi itse aloitti kastraattiuransa Savonlinnasta ja ihan mukavat arvostelut se sai. Ura jatkunee hiljalleen, sen suurempaa kiirettä pitämättä. Veteraaniluokatkin kutsuvat Atomia jo tänä vuonna.

 

Atomi valmistui elokuussa Helsingissä kansallisessa näyttelyssä Premioriksi. Kissoja oli tosi vähän ja Atomi oli tuomarinsa ainoa kastraattinaaras. Se valittiin tuomarin parhaaksi ja paneelissa sitten varsinainen yllätys tuli: siellä oli vastassa exotickastraattinaaras, jonka kanssa äänet menivät tasan. Ratkaiseva tuomari valitsi Atomin! Kylläpä oli iloinen yllätys =) =)

 

Atomi täytti syyskuun lopussa 7v. ja saavutti veteraani-iän. Ensimmäiset veteraaniluokat olivat lokakuussa ja sunnuntaina Atomi ylsi naaraiden parhaaksi voittamalla samallla emonsa Nanan.

 

Päivämäärä Luokka Tulos Tuomari
13.2.2011 Jyväskylä 12- pennut EX1, NOM Stephane Bernard (FR)
13.3.2011 Kirkkonummi 12- pennut EX1, NOM Mikael Edström (SE)
16.4.2011 Turku 12- pennut EX1 Britta Busse (DE)
17.4.2011 Turku 12- pennut EX1, BIV Annette Sjödin (SE)
14.5.2011 Tampere 11- nuoret EX1, BIV-tot. Lena Nordström (SE)
15.5.2011 Tampere 11- nuoret EX1, BIV-tot., NOM Henry Hornell (N)
12.6.2011 Hyvinkää 11- nuoret EX1 Marc Crastucci (FR)
18.6.2011 Siilinjärvi 11- nuoret EX1 Aliosha Romero (SE)
19.6.2011 Siilinjärvi 11- nuoret EX1 Alessandro Di Chio (IT)
3.9.2011 Tampere 9- avoin CAC Lene Glem (DK)
4.9.2011 Tampere 9- avoin CAC Marino Koot (NL)
26.11.2011 Turku 9- avoin

CAC, CH,

BIV-tot., NOM

Marjatta Koskenkangas (FI)
ISROK vuoden nuori 2011  -kilpailun 7. sija ja Pyhä Birman Kissa ry:n vuoden nuori 2011 -kisan 2. sija
14.4.2012 Kuopio 7- Champion CACIB John Rudolph (NL)
15.4.2012 Kuopio 7- Champion CACIB Alessandro Ghibaudo (IT)
5.5.2012 Tallinna/Viro 7- Champion CACIB, IC, NOM Veikko Saarela (FI)
6.5.2012 Tallinna/Viro 5- International Champion CAGCIB Fabio Brambilla (IT)
25.11.2012 Turku 5- International Champion EX2- Aliosha Romero (SE)
30.12.2012 Helsinki 5- International Champion EX2- Aase Nissen (DK)
20.1.2013 Lahti 5- International Champion CAGCIB, NOM Isabelle Maillard Chiavuzzo (CH)
28.7.2013 Helsinki 5- International Champion CAGCIB Fabio Brambilla (IT)
23.11.2013 Turku 5- International Champion CAGCIB, BIV-tot., NOM Annika Billing (DK)
29.12.2013 Kirkkonummi 5- International Champion CAGCIB Aase Nissen (DK)
25.1.2014 Lahti 5- International Champion CAGCIB Boris Lupan (RU)
16.2.2014 Jyväskylä 5- International Champion CAGCIB, NOM Bjarne Wikström (FI)
12.4.2014 Helsinki 5- International Champion EX2- Mario Ottino (IT)
12.7.2014 Siilinjärvi 5- International Champion CAGCIB, GIC Margarita Grigorieva (RUS)
13.7.2014 Siilinjärvi 3- Grand International Champion CACS Arina Kozyr (RUS)
16.8.2014 Tallinna/Viro 3- Grand International Champion CACS, NOM Svetlana Stoliarova (RUS)
17.8.2014 Tallinna/Viro 3- Grand International Champion CACS Gina Grob (LI)
14.6.2015 Jämsä Siitosluokka Sijoitus 3/3  
11.7.2015 Siilinjärvi 3- Grand International Champion CACS, NOM Luigi Comorio (IT)
12.7.2015 Siilinjärvi 3- Grand International Champion CACS Ludmila Khaled (CZ)
29.8.2015 Hyvinkää 3- Grand International Champion CACS Marjatta Koskenkangas (FI)
26.9.2015 Lapua 3- Grand International Champion CACS, BIV Kristiina Rautio (FI)
27.9.2015 Lapua 3- Grand International Champion CACS Malin Sundqvist (S)
11.10.2015 Salo 3- Grand International Champion CACS, NOM Kai Ruonala (FI)
2.10.2016 Siuntio 3- Grand International Champion CACS Christian Federico Sandon (IT)
26.11.2016 Turku 3- Grand International Champion CACS, SC Marjatta Koskenkangas (FI)
27.11.2016 Turku (Birmojen Breed Bis) 1- Supreme Champion KM Vladimir Isakov (BY)
18.6.2017 Savonlinna 10- kastraatti CAP Elena Noskova (RU)
18.6.2017 Savonlinna 10- kastraatti CAP Isabelle Maillard Chiavuzzo (CH)
6.8.2017 Helsinki, Kansallinen näyttely 10- kastraatti CAP, PR, NOM, BIS Bjarne Wikström (FI)
14.10.2017 Hartola 8- Premior CAPIB Tellervo Kass (FI)
15.10.2017 Hartola 8- Premior CAPIB, NOM Marjatta Koskenkangas (FI)
19.11.2017 Tallinna, Viro 8- Premior CAPIB, IP Michael Edström (S)
2.12.2017 Kuopio 6-International Premior CAGPIB Tellervo Kass (FI)
3.12.2017 Kuopio 6- International Premior CAGPIB, NOM Nico Padovano (IT)
13.1.2018 Tallinna, Viro 6- International Premior CAGPIB, NOM, BIS Jaana Jyrkinen (FI)
14.1.2018 Tallinna, Viro 6- International Premior CAGPIB, NOM, BIS Marina Vinkel (EE)
3.2.2018 Pori 6-  International Premior CAGPIB, NOM Ireneusz Pruchniak (PL)
8.4.2018 Turku 6-International Premior CAGPIB, NOM, BIS Kristiina Rautio (FI)
22.4.2018 Helsinki 6- International Premior CAGPIB Robert Lubrano (FR)
20.5.2018 Ylöjärvi 6- International Premior CAGPIB, GIP Jorge Fernández González-Redondo (ES)
20.5.2018 Ylöjärvi 4- Grand International Premior CAPS, NOM Anne Paloluoma (FI)
9-10.6.2018 Baltic Winner, Tallinna Viro 4- Grand International Premior CAPS Linda Riekstina (LV)
16.6.2018 Skellefteå, Ruotsi 4- Grand International Premior CAPS Sabine Mösch (CH)
17.6.2018 Skellefteå, Ruotsi 4- Grand International Premior CAPS Thea Friskovec (CH)
       
11.6.2016 Hyvinkää 15-Siitosluokka BIS siitosnaaras  
12.6.2016 Hyvinkää 15-Siitosluokka BIS siitosnaaras  
18.6.2016 Leppävirta 15-Siitosluokka BIS siitosnaaras  
19.6.2016 Leppävirta 15-Siitosluokka BIS siitosnaaras  
3.9.2016 Sastamala 15-Siitosluokka Sijoitus 2/2  
3.9.2016 Sastamala 15-Siitosluokka BIS siitosnaaras  
17.9.2016 Lapua 15-Siitosluokka BIS siitosnaaras  
18.9.2016 Lapua 15-Siitosluokka BIS siitosnaaras  
26.11.2016 Turku 15- Siitosluokka Sijoitus 2/2  
27.11.2016 Turku (Birmojen Breed Bis) 15- Siitosluokka BIS siitosnaaras  
       
14.10.2017 Hartola veteraani 2. Mira Fonsén (FI)
15.10.2017 Hartola veteraani 1 NOM Minna Krogh (DK)
2.12.2017 Kuopio veteraani 3. Jorge Fernández Gonzáles-Redondo (ES)
3.12.2017 Kuopio veteraani 1 NOM Nico Padovano (IT)
3.2.2018 Pori veteraani 1 NOM BIS Kristiina Rautio (FI)
8.4.2018 Turku veteraani 1 NOM BIS Alexey Shchukin (NL)
22.4.2018 Helsinki veteraani 3. Joëlle Monney Pillonel (CH)
20.5.2018 Ylöjärvi veteraani 2. Lena Nordström (S)
20.5.2018 Ylöjärvi veteraani 1. NOM Bobby Funk (DE)
 

Copyright Minna Raiski minna.raiski (ät) gmail.com

www.raiskis.net